Сьогодні в моєму меню дуже смачний, найніжніший паштет із курячої печінки, приготувати який абсолютно не складно. Оскільки до паштету додається м'яке вершкове масло, він виходить з гладкою однорідною структурою, тому чудово намазується на хліб. Такий паштет сподобається навіть тим, хто скептично ставиться до страв з печінки. Його можна сміливо давати дітям, адже він приготований із найкорисніших продуктів, до того ж у нього вкладено частинку душі. Обов'язково приготуйте цю смачну та корисну страву, порадуйте своїх близьких!
Для приготування Ніжного паштету з курячої печінки нам знадобиться:
- 600 гр. курячої печінки
- 1 велика цибулина
- 1 морква
- 50 гр. вершкового масла
- 1 лавровий листок
- Сіль, чорний мелений перець до смаку
- 2-3 ст. олії для смаження
А ось, власне продукти, які нам знадобляться для приготування паштету з курячої печінки. Отже, розпочинаймо приготування!
Цибулю чистимо та нарізаємо півкільцями, моркву нарізаємо кружальцями.
На рослинній олії смажимо спочатку цибулю на середньому вогні до прозорості. У мене це зайняло приблизно 7 хвилин.
Додаємо моркву та тушкуємо ще кілька хвилин.
На цьому етапі додаємо курячу печінку, попередньо почистивши її від плівок та помивши.
Додаємо 1 склянку гарячої води, лаврушку, сіль, чорний мелений перець, перемішуємо та доводимо до кипіння.
Накриваємо кришкою та тушкуємо приблизно 30-35 хвилин до готовності.
Знімаємо кришку та тушкуємо ще 5-10 хвилин, щоб випарувалася практично вся рідина.
Готову печінку трохи охолоджуємо, перекладаємо в миску, додаємо м'яке вершкове масло та збиваємо блендером до однорідного стану. Дуже важливо, щоб масло було м'яким, але не розтопленим, так при повторному застиганні воно буде крупинками, відповідно зіпсує смакові відчуття.
Готовий паштет перекладаємо у відповідний посуд та ставимо в холодильник до повного остигання.
Ну ось і настав час нарізати хліба, намазати його ніжним курячим паштетом та пригощатися! Смакота!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Катерина, ваш паштет безупречный! Фото просто супер, спасибо огромное, что нашли время приготовить, написать комент и еще отфотографировать готовое блюдо! Надеюсь муж оценил ваши старания по достоинству))) И вас с новым годом! жду еще в гости!
а я в этом рецепте еще использую чеснок, вино или бренди.получается очень вкусно(((
Ирина, а это идея!
реально вкусное блюдо из куриной печени - печеночный паштет. Нежный, сытный и очень вкусный. Готовить его легко, т тому же такой паштет из печени подойдет для повседневного меню. А если паштет оригинально подать, то и на праздничном столе он займет достойное место! спасибо!
аленка, рада, что вам понравилось!
Да, такой печеночный паштет - известная закуска как для повседневного, так и для праздничного стола. Мне очень понравился предлагаемый рецепт классического паштета из куриной печени с маслом и овощами. Готовится паштет из куриной печени в блендере, но можно воспользоваться и мясорубкой.
Елена, очень рада, что рецепт понравился! Заходите еще!!! Всегда рада!!!
готовила паштет - очень вкусно!!! получился нежным, хорошо мазался на хлеб... съели очень быстро, а главное, детям понравился))) буду готовить опять))) спасибо!
Ирина, я очень рада, что паштет понравился, с куриной печени он действительно получается очень нежным)))
как раз в холодильнике нашлась печеночка, ломала голову что приготовить, и как по заказу такой классный рецептик)))спасибо, иду готовить!
таша, просто отлично! обязательно поделитесь впечатлнениями, понравился ли паштет!
да, домашний паштет не сравнится ни с каким покупным, это точно... буду готовить!
Ladybug, обязательно приготовьте этот очень нежный и вкусный паштет, на хлеб самое то!!!
приготовила паштет по вашему рецепту, получилось просто фантастически, он настолько нежный, что тает во рту, очень понравился! сфотографировала свой паштет и поставила в холодильник, жду с работы мужа, очень интересна его реакция! спасибо, Ирина за рецепт! С Новым Годом! надеюсь мой паштет понравится)))