Новорічний торт

Опубліковано користувачем Irina

Друзі! Хочу поділитися рецептом дуже смачного Новорічного торта, приготувати який дуже легко та просто, але він виходить настільки смачним, що миттєво розлітається. Цей торт складається з шоколадних бісквітних коржів, заварного крему та вишні у власному соку. Поєднання просто бомбезне! На превеликий жаль, у мене не було часу на те, щоб відзняти приготування цього тортика поетапно, але торт вийшов настільки вдалим, що не можу ним не поділитися. Обіцяю, що незабаром приготую його ще раз і додам усі фото. А поки що докладно опишу, як приготувати ось такий ошатний, красивий, неймовірно смачний Новорічний торт, адже попереду ще багато свят – Різдво, Старий Новий рік.

Для приготування Новорічного торта нам знадобиться:

Для шоколадного бісквіту:

  • 5 яєць
  • 200 гр. цукру
  • 160 гр. борошна
  • Дрібка солі
  • 2 ст. ложки какао
  • Вершкове масло для змащування форми

Для заварного крему:

  • 0,5 літра молока
  • 2 яйця
  • 1 склянка цукру
  • 2 повні ст. ложки борошна
  • 300 грн. вершкового масла

Ще знадобиться:

  • 0.5 л. банка вишні у власному соку
  • 1 мандаринка для прикраси
  • Декілька сушених кружечків апельсину
  • Різнокольорове посипання
  • Кокосова стружка

Спочатку приготуємо шоколадний бісквіт.
Для цього в чашу міксера розбиваємо яйця, додаємо трохи цукру та починаємо збивати спочатку на невеликій швидкості, постійно невеликими порціями підсипаємо цукор, поки він не закінчиться.
Збільшуємо швидкість та збиваємо яйця з цукром, доки не вийде пишна маса, яка має збільшитися в об'ємі в кілька разів.

У борошно додаємо какао та просіюємо.

У збиті яйця з цукром невеликими порціями додаємо борошно з какао і за допомогою силіконової лопатки акуратно перемішуємо, бажано в одному напрямку.

Викладаємо тісто у форму (у мене діаметром 24 см) та акуратно вирівнюємо, щоб тісто було якомога рівнішим. Випікаємо бісквіт 30-35 хвилин при температурі 180 градусів.
Дверцята духовки не відчиняємо, інакше бісквіт осяде.

Готовому бісквіту даємо повністю охолонути.
Розрізаємо його на три рівні коржі.

Для цього торта я використала заварний крем. Приготувати його зовсім не складно та краще заздалегідь.

0,5 літра молока ставимо на вогонь, склянку цукру та 2 яйця розтираємо до білого кольору, додаємо 2 повні столові ложки борошна та перемішуємо.

Вливаємо поступово в молоко, постійно перемішуючи, поки крем не загусне.

Накриваємо крем харчовою плівкою в контакт та лишаємо, аби він повністю охолонув.

Коли крем повністю охолоне, збиваємо 300 гр. вершкового масла, поступово додаючи зварений крем.

Щоб крем вийшов білого кольору і не був сильно нудотним, я додаю на кінчику ложки лимонної кислоти або сік лимона.

Вишню у власному соку відкидаємо на друшляк, щоб стекла рідина.

Тепер можна приступати до збирання Новорічного торта.

Перший корж просочуємо вишневим соком.
Викладаємо частину крему та розрівнюємо.
Поверх крему викладаємо ягоди вишні.

Накриваємо другим коржем, який знову просочуємо вишневим соком.
Викладаємо другу частину заварного крему та ягоди вишні.

Накриваємо третім коржем, який просочуємо вишневим соком.
Частину крему, яким прикрашатимемо торт, перекладаємо в кондитерський мішок.
Кремом, що залишився, змащуємо верх та боки торта.
Боки торта посипаємо кокосовою стружкою, що імітує сніг.

По краю торта за допомогою насадки Відкрита зірка відсаджуємо «шапочки» та між ними квіточки.
Кожну «шапочку» з крему прикрашаємо цукровими сніжинками.

Посередині викладаємо мандаринку, яка наполовину почищена та присипаємо її цукровою пудрою.
Поруч із мандаринкою викладаємо сушені кружечки апельсина.
Зверху торт посипаємо посипкою (у мене різнокольорові ялинки).

Ось такий дуже ошатний Новорічний торт у мене вийшов.

Торт виходить зовсім не нудотний, вишня відмінно поєднується з шоколадним бісквітом.

Ось такий Новорічний торт у розрізі.
Він дуже смачний, просто тане у роті.

Якщо ви ще не вирішили, який тортик приготувати на Різдво або Старий Новий рік, неодмінно зверніть увагу на цей рецепт, запевняю, ви будете задоволені результатом.

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 18 січня 2022 - 17:52 користувачем AllaSkirka

Чудовий тортик, новорічний❄️Дуже апетитно виглядає!!! Сестричко, ти --- МОЛОДЧИНКА!!!

Опубліковано 19 січня 2022 - 13:35 користувачем Irina

Алюнь, дуже дякую, я старалася! Тортик дуже смачний, з вишеньками, ніжний і зовсім не приторний)

Опубліковано 05 лютого 2022 - 10:27 користувачем Жанна

Ого, шедевр получився,такий гарний, що певно було шкода їсти, як на виставку !!!

Опубліковано 05 лютого 2022 - 15:59 користувачем Irina

Жанна, за шедевр окреме дякую! Тортик дійсно дуже смачний вийшов, з"їли і не помітили, коли!

Опубліковано 11 січня 2022 - 15:55 користувачем Вікторія

Який чудовий тортик, шоколадний ще й з вишенькою, смакота, а як гарно оформлений, чудовий!

Опубліковано 11 січня 2022 - 18:58 користувачем Irina

Вікуська, тортик вийшов просто супер!!! На наступний рік треба закрутити більше вишеньки у власному соку, але я ще хочу спробувати цей тортик з замороженою вишнею, думаю буде також смачно! Дякую за насадочки, ними так цікаво прикрашати тортики)

Коментувати

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.