Оселедець по-домашньому

Опубліковано користувачем Irina

На Різдвяному столі обов'язково має бути риба, тому поряд з тушкованою рибою з морквою, на моєму святковому столі завжди присутній оселедець. Причому, оселедець, яку я готую сама. Одного разу спробувавши цей рецепт, більше оселедець в магазині не купую. Хоча, спочатку, скажу по правді, поставилася до цього рецепту скептично. Якщо хтось захоче скористатися моїм рецептом, хочу дати невелику пораду, вибирати заморожений оселедець потрібно дуже уважно. Він повинен бути великийа, без льоду, а головне природного кольору. Читала в Інтернеті, що можна робити за подібним рецептом заморожену скумбрію, поки не готувала, але в майбутньому обов'язково спробую. А поки готуємо оселедець.

Для приготування оселедця по-домашньому нам знадобиться:

  •     3 морожених оселедця
  •     3-4 ст.л. солі
  •     3 великі цибулини
  •     3-5 лаврових листка
  •     5 горошин запашного перцю
  •     3-4 ст.л. соняшникової олії
  •     Оцет за смаком

Оселедець ретельно миємо, чистимо, причому максимально ретельно чистимо його всередині, щоб не було чорних плівок і крові.

Ріжемо на потрібні нам шматочки, додаємо сіль, гарненько вимішуємо і даємо постояти 30 - 40 хвилин.

Заливаємо оселедець звичайною холодною водою з під крана, перемішуємо і залишаємо на добу.

Після доби, рибку виймаємо з солоної води, і перекладаємо в іншу миску.

Додаємо в рибу порізану цибулю, лавровий лист, перець. Наливаємо олію.

Тепер додаємо оцет (я покриваю оцтом 1/3 всієї риби) виходить дуже добре, але це хто як любить.

Наливаємо холодну кип'ячену воду стільки, щоб була покрита вся риба.

Добре перемішуємо, щоб риба маринувалася рівномірно.

Ставимо в холодильник. Через день-два оселедець можна їсти. Повірте, приготувавши один раз такий оселедець, ви більше не захочете купувати його в магазині. Це звичайно довше, займає час, але воно того варте!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 26 грудня 2017 - 15:13 користувачем Жанна

давно хотела попробовать селедку домашнего приготовления, долго искала подходящий рецепт, остановилась на вашем, Ирина, и не пожалела... селедка, что надо!!! очень вкусная!!! муж просто в восторге! огромное спасибо, зпабираю рецептик в копилку, теперь вряд ли буду покупать в магазине! фото выслала!

Опубліковано 26 грудня 2017 - 22:34 користувачем Irina

Жанна, очень рада, что понравился рецепт... я тоже давно не покупаю сельдь в магазине, а готовлю сама! Спасибо за фотоотчет, он очень-очень классный!!!

Опубліковано 11 березня 2013 - 23:52 користувачем Леша

Готовил по вашему рецепту, очень понравилась рыбка, очень нежная и вкусная)))

Опубліковано 12 березня 2013 - 23:40 користувачем Irina

Я рада, что вам понравилась рыба)))

Опубліковано 27 січня 2013 - 00:29 користувачем romanija

Спасибі за гарний рецепт. Рибка вийшла дуже смачною і в міру соленою

Опубліковано 27 січня 2013 - 18:31 користувачем Irina

Я тішуся, що у вас все вийшло, а головне сподобалося!

Опубліковано 19 січня 2013 - 21:39 користувачем Оксана

делала селедку по вашему рецепту на Рождество, всем родным так понравилась, что теперь буду всегда делать по этому рецепту. спасибо!

Опубліковано 20 січня 2013 - 00:16 користувачем Irina

Оксана, я очень рада, что мой рецепт пришелся по вкусу. Спасибо за хороший отзыв!

Коментувати