Осетинський пиріг з картоплею та сиром

Опубліковано користувачем Irina

Вітаю Вас, друзі! Сьогодні хочу поділитися рецептом неймовірно смачного Осетинського пирога з картоплею та сиром, який готується дуже легко та просто, а виходить настільки смачним, що з'їдається одразу, ще гарячим. Цей пиріг я буду готувати на кефірі без дріжджів. Він виходить пухкий, в ньому багато смачної начинки. Мені дуже сподобався цей пиріг ще гарячим, коли в начинці відчутно сир, який тягнеться. Але не менш смачний він, коли охолоне. В начинку я додала сушений орегано, але якщо ви не любите цю приправу, можете не додавати. Гадаю, що такий Осетинський пиріг з картоплею та сиром не розчарує!

Для приготування Осетинського пирога з картоплею та сиром нам знадобиться:

Для тіста:

  • 200 гр. кефіру
  • 50 гр. сметани
  • 20 мл олії
  • 1 ч.л. солі
  • 1 ч.л. цукру
  • 1 ч.л. харчової солі
  • 300 гр. борошна

Для начинки:

  • 350 гр. картоплі
  • 200 гр. сиру Сулугуні
  • Сіль, чорний перець до смаку
  • 1/2 ч.л. сушеного орегано
  • 20 гр. вершкового масла

Для змащування:

  • 1 ст.л. олії
  • 1 жовток

Ось з таких продуктів ми будемо готувати тісто для нашої Осетинської паляниці з картоплею та сиром.

А такі продукти знадобляться для надзвичайно смачної начинки.

Картоплю чистимо та ставимо варити, трішечки підсоливши.

Тим часом приготуємо тісто для Осетинського пирога з картоплею та сиром.
В миску просіюємо борошно і харчову соду.
Соду гасити не потрібно, оскільки в подальшому будемо додавати кефір, там вона погаситься.

Додаємо сіль, цукор.

Ретельно все перемішуємо.

Додаємо кефір, сметану та олію.
Кефір та сметану бажано взяти більшої жирності.

Замішуємо тісто, воно повинно вийти м'яким та ніжним.

Перекладаємо тісто у миску, присипану борошном, накриваємо харчовою плівкою та лишаємо “відпочивати” на 10-15 хвилин.

Сир натираємо на великій тертці.
Я для цього рецепту використовувала сир Сулугуні, але чудово також підійде сир Моцарела.
Дуже важливо, щоб вага начинки була приблизно такою, як вага тіста.

З вареної картоплі зливаємо воду, додаємо вершкове масло та добре товчемо.

До гарячої картоплі додаємо чорний перець та орегано.
Якщо треба, додаємо солі та ретельно перемішуємо.

До картоплі додаємо натертий сир та добре перемішуємо, щоб вийшла однорідна маса.

Пергаментний папір притрушуємо борошном.
Викладаємо на нього тісто.
Розкачуємо тісто в круглу паляниці (краєчки мають бути тоншими, а середина товщою). Це важливо!
Розтягувати тісто можна руками, притрушуючи борошном, чи скалкою.

Посередині викладаємо картопляну начинку.

Тісто збираємо в мішечок та добре защіпуємо.

Паляницю перевертаємо.

Максимально акуратно розтягуємо її руками в коло.
Діаметр моєї паляниці 30 см.
Якщо під час розтягування з'явилася дірочка, нічого страшного.
Посередині робимо одну чи дві невеличкі дірочки для того, щоб виходила пара.
Разом з пергаментним папером перекладаємо Осетинський пиріг з картоплею та сиром на деко.
Змащуємо пиріг жовтком з олією.

Випікаємо Осетинський пиріг з картоплею та сиром при температурі 230 градусів приблизно 15-20 хвилин.
Орієнтуйтеся по своїй духовці.
Деко я ставлю на середній рівень та включаю верх та низ.
Ось такий красень у мене вийшов.

Осетинський пиріг з картоплею та сиром має гарно зарум'янитися.

Ще гарячий Осетинський пиріг з картоплею та сиром подаємо до столу.

Не менш смачний пиріг, коли охолоне, в ньому багато смачної начинки.
Впевнена, що такий Осетинський пиріг з картоплею та сиром, котрий готується зовсім не складно прийдеться до смаку.
Неодмінно спробуйте таку випічку, не пожалкуєте.

А це для гарного настрою! Цю красиву, таку яскраву неймовірно квітку я дарую всім читачам, котрі люблять квіти у вазонах. Така красива квітка просто милує око. Дуже люблю такі квіти, а ще більше люблю їх фотографувати!

СМАЧНОГО!

Коментувати

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.