Паста «Альфредо»

Опубліковано користувачем Irina

Друзі, сьогодні у мене неймовірно проста в приготуванні страва, але дуже дуже смачна! Це паста «Альфредо». Ті, хто подорожували по Італії, напевно пробували цю страву в ресторані. При цьому хочу запевнити, що в домашніх умовах вона виходить нічим не гірша. Для цієї страви ідеально підходить саме паста Фетучіні, яку можна придбати практично в кожному супермаркеті. Також не раджу замінювати пармезан якимось іншим сиром, оскільки вийде абсолютно інший смак. Я вже кілька разів готувала цю пасту «Альфредо», оскільки вона нам дуже полюбилася. Спробуйте і ви!

Для приготування пасти «Альфредо» нам знадобиться:

  • 250 гр. пасти Фетучіні

Для соусу:

  • 300 мл. вершків 20%
  • 30 гр. вершкового масла
  • 100 гр. пармезану
  • 2 зубки часнику
  • Зелень петрушки
  • Сіль, чорний перець до смаку

Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування дуже смачної, ароматної пасти «Альфредо».

Сир пармезан натираємо на дрібній тертці.

У глибокій сковорідці розтоплюємо вершкове масло.

Додаємо дрібно порізаний часник та трохи обсмажуємо.
Аромат не передати словами.

Вливаємо вершки та гарненько все перемішуємо.
Залишаємо кип'ятити протягом 3-4 хвилин.

Ось так виглядає паста Фетучіні.
Фетучіні один з типів італійської пасти, популярний в Римі. Це тонкі плоскі смужки тіста шириною близько 7 мм, вони схожі на тальятелле, від яких відрізняються тільки більшою шириною.

До вершків, що закипіли, додаємо потертий пармезан.
Гарненько все перемішуємо.

Додаємо сіль, чорний мелений перець до смаку та ще раз добре перемішуємо.

Пасту Фетучіні відварюємо до готовності.
Як це правильно зробити та скільки хвилин варити вказано на упакованні.

Відварену пасту Фетучіні додаємо до соусу.

Гарненько все перемішуємо.

Додаємо дрібно порізану зелень петрушки.

І ще раз перемішуємо.
Наше страва готова!

Відразу подаємо, поки паста «Альфредо» гаряча.
Це неймовірно смачно!

А це для гарного настрою! Друзі, дерево горобини зростає прямо під вікнами мого будинку та прикрашає всю вулицю. Горобину по праву називають берегинею тепла та любові. Не могла пройти повз, щоб не сфотографувати чудові грона горобини (по російські - рябина).

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 31 жовтня 2021 - 09:46 користувачем Елизавета

Добрый день, Ирина! Вчера на ужин готовила пасту по вашему рецепту, это ооочень вкусно!!!! Кулила пасту украинского производителя, она значительно дешевле итальянской, думаю что особенно на вкусе это не отразилось, остальное все, как в рецепте) мужу блюдо очень понравилось, просит еще) Ирина, огромное спасибо за вкусный рецепт пасты, которую съели с большим удовольствием! Выслала вам фото своего блюда, но не уверена, что все сделала правильно! В планах пирог-цветок из лаваша, который просто впечатлил!

Опубліковано 31 жовтня 2021 - 14:17 користувачем Irina

Елизавета, огромное вам спасибо за приятный комментарий и чудесное фото, которое я с большим удовольствием опубликую) Я тоже для этого блюда иногда покупаю пасту украинского производителя, которая тоже очень вкусная! Очень рада, что вашей семье понравилось это блюдо! Елизавета, обязательно приготовьте пирог из лаваша, не пожалеете! Успехов, и жду новых фотоотчетов!

Коментувати