Печериці, фаршировані баклажанами

Опубліковано користувачем Irina

Печериці, фаршировані баклажанами є не тільки дуже смачною, але і красивою стравою, яка може бути чудовою прикрасою будь-якого святкового столу, в тому числі і Новорічного. Кожна господиня гідно оцінить те, що приготувати страву можна дуже швидко і легко, що просто неоціненно в передсвятковій метушні. Ця вишукана закуска сподобається самому вимогливому гурману, адже тушковані баклажани по своєму смаку дуже нагадують гриби, а тому відмінно з ними поєднуються. Сьогодні печериці - це найпоширеніші в світі гриби, оскільки вирощуються в теплицях на протязі цілого року. Однак раніше печериці вважалися рідкісним делікатесом. Печериці можна фарширувати різними начинками - м'ясом, рибою, овочами, сирами та ін., це вже на свій смак. Я ж пропоную нафарширувати грибочки баклажанами.

Для приготування печериць, фаршированих баклажанами нам знадобиться:

  • 11 великих печериць
  • 1 баклажан
  • 1 велика цибулина
  • 3 ст.л. сметани
  • Сіль, чорний перець за смаком
  • Зелень кропу
  • 2 ст.л. рослинного масла
  • Лимон для прикраси

В печерицях обережно відокремлюємо ніжки. Змащуємо печериці олією, викладаємо на деко і запікаємо в духовці 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.

Цибюлю і ніжки грибів нарізаємо дрібними кубиками. Баклажани також дрібно нарізаємо. Я баклажани почистила, але можна і не чистити. На розігрітій олії обсмажуємо цибулю з грибами і баклажаном. Солимо, перчимо до смаку.

Додаємо сметану і дрібно порізаний кріп. Тушкуємо ще 3-5 хвилин.

З запечених грибів зливаємо рідину, що утворилася при запіканн, просто перевертаємо їх. Наповнюємо запечені гриби начинкою і викладаємо фаршировані печериці на тарілку.

При бажанні можна фаршировані печериці посипати дрібно натертим сиром і запекти їх в духовці або мікрохвильовій печі. Але цього разу я не хотіла порушувати чудовий баклажанно-грибний смак страви.

Печериці, фаршировані баклажанами, прикрашаємо лимоном або на свій розсуд.

Ця закуска однаково смачна як тепла, так і холодна.

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 10 жовтня 2019 - 13:47 користувачем Molli

интересный и необычный рецепт))) обязательно приготовлю! спасибо!

Опубліковано 10 жовтня 2019 - 22:13 користувачем Irina

Molli, готовьте на здоровье, надеюсь, что блюдо понравится! Успехов, Molli!!!

Опубліковано 07 листопада 2016 - 21:11 користувачем vetochka

отличная идея... обязательно буду готовить!!!

Опубліковано 08 листопада 2016 - 22:50 користувачем Irina

vetochka, готовьте на здоровье!!!

Опубліковано 20 серпня 2016 - 23:36 користувачем Ксения

интересная закуска, люблю грибы и баклажаны, должно получиться вкусно... надо попробовать!

Опубліковано 21 серпня 2016 - 21:10 користувачем Irina

Ксения, обязательно попробуйте, будет вкусно! Успехов!!!

Коментувати