Печериці, фаршировані баклажанами є не тільки дуже смачною, але і красивою стравою, яка може бути чудовою прикрасою будь-якого святкового столу, в тому числі і Новорічного. Кожна господиня гідно оцінить те, що приготувати страву можна дуже швидко і легко, що просто неоціненно в передсвятковій метушні. Ця вишукана закуска сподобається самому вимогливому гурману, адже тушковані баклажани по своєму смаку дуже нагадують гриби, а тому відмінно з ними поєднуються. Сьогодні печериці - це найпоширеніші в світі гриби, оскільки вирощуються в теплицях на протязі цілого року. Однак раніше печериці вважалися рідкісним делікатесом. Печериці можна фарширувати різними начинками - м'ясом, рибою, овочами, сирами та ін., це вже на свій смак. Я ж пропоную нафарширувати грибочки баклажанами.
Для приготування печериць, фаршированих баклажанами нам знадобиться:
- 11 великих печериць
- 1 баклажан
- 1 велика цибулина
- 3 ст.л. сметани
- Сіль, чорний перець за смаком
- Зелень кропу
- 2 ст.л. рослинного масла
- Лимон для прикраси
В печерицях обережно відокремлюємо ніжки. Змащуємо печериці олією, викладаємо на деко і запікаємо в духовці 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.
Цибюлю і ніжки грибів нарізаємо дрібними кубиками. Баклажани також дрібно нарізаємо. Я баклажани почистила, але можна і не чистити. На розігрітій олії обсмажуємо цибулю з грибами і баклажаном. Солимо, перчимо до смаку.
Додаємо сметану і дрібно порізаний кріп. Тушкуємо ще 3-5 хвилин.
З запечених грибів зливаємо рідину, що утворилася при запіканн, просто перевертаємо їх. Наповнюємо запечені гриби начинкою і викладаємо фаршировані печериці на тарілку.
При бажанні можна фаршировані печериці посипати дрібно натертим сиром і запекти їх в духовці або мікрохвильовій печі. Але цього разу я не хотіла порушувати чудовий баклажанно-грибний смак страви.
Печериці, фаршировані баклажанами, прикрашаємо лимоном або на свій розсуд.
Ця закуска однаково смачна як тепла, так і холодна.
СМАЧНОГО!
Коментарі
Molli, готовьте на здоровье, надеюсь, что блюдо понравится! Успехов, Molli!!!
отличная идея... обязательно буду готовить!!!
vetochka, готовьте на здоровье!!!
интересная закуска, люблю грибы и баклажаны, должно получиться вкусно... надо попробовать!
Ксения, обязательно попробуйте, будет вкусно! Успехов!!!
интересный и необычный рецепт))) обязательно приготовлю! спасибо!