Печериці, фаршировані сиром

Опубліковано користувачем Irina

Печериці, фаршировані сиром - це надзвичайно смачна страва, але щоб її приготувати потрібно витратити трохи більше часу, однак з'їдається вона одразу. Краще для приготування цієї страви використовувати печериці великого розміру, мені такі, на жаль, чи може на щастя, не трапилися, тому у мене грибочки середнього розміру, які вийшли не тільки неймовірно смачними, але і красивими.

Для приготування печериць, фаршированих сиром нам знадобиться:

  • 0.5 кг печериць (великих)
  • 250 гр. домашнього сиру
  • 2 яйця
  • Рослинна олія для смаження
  • 100 гр. твердого сиру
  • Зелень кропу
  • Сіль за смаком
  • Помідори, зелень для прикраси

Гриби чистимо, промиваємо, просушуємо і відокремлюємо шапочки від ніжок.

Ніжки дрібно нарізаємо і обсмажуємо на олії.

В іншій сковорідці смажимо до напівготовності шапочки грибів, приблизно 10-12 хвилин.

Сир розминаємо виделкою, додаємо в нього підсмажені ніжки грибів, додаємо яйця збиті з порізаним кропом і сіллю та ретельно перемішуємо, щоб утворилася однорідна маса.

Сирною масою заповнюємо шапочки грибів (з гіркою).

Твердий сир натираємо на дрібній тертці і посипаємо ним гриби.

Ставимо гриби в розігріту духовку і запікаємо при температурі 180-200 градусів до появи рум'яної скоринки.

На тарілку викладаємо кружальця помідорів і зверху кладемо готові фаршировані сиром печериці. Прикрашаємо свіжим огірком і зеленою цибулею.

Смачно - пальчики оближеш!

СМАЧНОГО!

Коментувати