Печиво з кунжутною пастою та горіхами

Опубліковано користувачем Irina

Друзі, коли я готувала Салат з куркою та квасолею, до якого додавала заправку на основі пасти Тахіні, то пообіцяла, що незабаром поділюся рецептом смачного печива, де також використовується ця паста. Виконую свою обіцянку. Печиво з кунжутною пастою та горіхами вийшло настільки смачним, що неодмінно буду готувати його ще й ще. Процес його приготування надзвичайно простий, єдине що треба враховувати, це не додати до тіста занадто багато борошна. Я додала 220 грамів і тісто вийшло трішечки крихким, тому було не зручно формувати печиво. Саме тому наступного разу я додам 200 грамів, однак борошно може бути різного гатунку, тому саме краще додавати його порціями.

Для приготування Печива з кунжутною пастою та горіхами нам знадобиться:

  • 125 гр вершкового масла

  • 125 гр цукру

  • 130 гр кунжутної пасти (Тахіні)

  • 60 гр подрібнених волоських горіхів

  • 1 жовток в тісто

  • 1 білок

  • 5 гр ванільного цукру

  • 220 гр борошна

  • 0.5 ч.л. розпушувача

Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування смачного Печива з кунжутною пастою та горіхами.

В першу чергу для підсилення смаку волоські горіхи треба трішечки підсмажити.
Подрібнити горіхи можна двома способами — ножем чи в блендері.

У миску викладаємо м'яке вершкове масло.
Додаємо цукор та ванільний цукор.

Розминаємо за допомогою ложки чи виделки (нічого збивати не потрібно).

До масляно-цукрової маси додаємо жовток, подрібнені горіхи та пасту Тахіні.

Ретельно все перемішуємо, щоб всі інгредієнти поєдналися.

Додаємо борошно, краще порціями.
Спочатку перемішуємо ложкою, після чого замішуємо руками.
Тут є один невеличкий нюанс.
Якщо борошна буде забагато, тоді тісто буде тяжко замісити, адже воно буде кришитися.
Саме тому борошно додаємо порціями.

Тісто має вийти еластичним.

Тепер можна формувати печиво.
Тісто ділимо на дві частини, з кожної частини робимо джгут (я зробила більш квадратної форми) та нарізаємо кусочками, приблизно 2-2.5 см.

В одну тарілку насипаємо подрібнені горіхи, а в іншу білок.

Кожен кусочок тіста спочатку однією стороною опускаємо у білок, потім у горіхи.

Викладаємо Печиво з кунжутною пастою та горіхами на деко, застелене пергаментним папером.

Випікаємо печиво при температурі 170 градусів приблизно 20-25 хвилин.

Ось так гарно печиво пропеклося, даємо йому охолонути та викладаємо на тарілку.

З цієї порції тіста вийшло 23 штуки печива.

Печиво з кунжутною пастою та горіхами дуже приємне на смак, воно чимось нагадує смак халви, а оскільки я ще з дитинства її дуже люблю, тому мені печиво дуже сподобалося.

До філіжанки кави таке печиво просто супер!
Дуже смачно!

Я неодмінно придбаю ще одну баночку пасти Тахіні та приготую це печиво.

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 04 березня 2025 - 11:29 користувачем Вікуся

Дуже цікавий рецепт. Якщо чесно про кунжутову пасту вперше чую. Дуже хотілося б спробувати, виглядає дуже апетитно!

Опубліковано 04 березня 2025 - 11:42 користувачем Irina

Вікуся, я також вперше її купила, до того ж як виявилося, купити її було не так легко, знайшли на нижньому Шуварі... це дуже смачна паста Тахіні, яку можна додавати до соусів, салатів, та зрештою мазати на хліб. При нагоді неодмінно придбаю ще баночку... печиво вийшло просто бомбезне!

Коментувати