Пиріг з лаваша з бринзою та шпинатом

Опубліковано користувачем Irina

Друзі, якщо ви хочете урізноманітнити своє меню, рекомендую приготувати неймовірно смачний Пиріг з лаваша з бринзою та шпинатом. Страва готується дуже легко та швидко, адже ми будемо використовувати вже готовий лаваш, який можна купити в будь-якому супермаркеті. Нам знадобиться два прямокутних лаваші. Для приготування пирога підходить як свіжий, так і заморожений шпинат та сметана будь-якої жирності. Пиріг виходить неймовірно смачним, дуже ароматним. Він однаково смачний, як у гарячому вигляді, так і охолоджений. Неодмінно спробуйте приготувати такий Пиріг з лаваша з бринзою та шпинатом, не пожалкуєте!

Для приготування Пирога з лаваша з бринзою та шпинатом нам знадобиться:

  • 2 лаваша (230 грамів)
  • 230 гр бринзи
  • 100 гр свіжого шпинату
  • 1 цибуля
  • 50 гр твердого сиру
  • 2 ст.л. олії
  • Кунжут для посипання

Для заливки:

  • 2 яйця
  • 100 гр сметани
  • Сіль, чорний перець до смаку

Ось з таких продуктів ми будемо готувати надзвичайно смачний Пиріг з лаваша з бринзою та шпинатом.

Цибулю чистимо та нарізаємо дрібним кубиком.

Шпинат нарізаємо.

Твердий сир натираємо на дрібній тертці.

В сковорідку наливаємо олію, додаємо порізану цибулю та обсмажуємо, щоб вона стала прозорою.

До цибулі додаємо шпинат.

Смажимо декілька хвилин, щоб шпинат став м'яким.

В миску натираємо бринзу, додаємо шпинат з цибулею та твердий сир.

Добре все перемішуємо.
Наша начинка готова.

Розкладаємо лаваш (у мене прямокутний).

На лаваш викладаємо начинку та розподіляємо рівномірним шаром по всій площі.

Лаваш з начинкою скручуємо в рулет.

Форму для випікання змащуємо олією.
По колу викладаємо рулети з лаваша.

Ось з таких продуктів ми будемо готувати заливку для Пирога з лаваша з бринзою та шпинатом.

В миску наливаємо сметану, додаємо яйця, сіль та чорний мелений перець до смаку.

Ретельно все перемішуємо.

Сметанною заливкою заливаємо рулети з лаваша.

Зверху посипаємо кунжутом.

Випікаємо Пиріг з лаваша з бринзою та шпинатом при температурі 180 градусів приблизно 40 хвилин (до утворення золотавої скоринки).

Коли Пиріг з лаваша з бринзою та шпинатом трішечки охолоне, виймаємо його на тарілку.

Нарізаємо цей смачний пиріг та пригощаємося.
Вийшло неймовірно смачно!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 03 березня 2023 - 20:20 користувачем Вікуся

Який чудовий рецепт, уявляю, як це смачно!!!!

Опубліковано 03 березня 2023 - 21:55 користувачем Irina

Вікуся, дякую! Це дуже смачно! Готувала цей пиріг вперше, але тепер точно впевнена, що не в останнє!

Коментувати