Новий рік, звичайно ж, асоціюється з запахом мандарин. Саме тому пропоную приготувати на святковий стіл дуже простий, але неймовірно смачний і ефектний Пиріг з мандаринами. Ніжна, схожа на бісквіт основа в поєднанні з соковитими мандаринами - це просто «бомба». Для цього рецепта краще вибрати мандарини більшого розміру і обов'язково без кісточок. Інших секретів в приготуванні цього пирога немає, все досить легко і просто, але результат впевнена, потішить!
Для приготування пирога з мандаринами нам знадобиться:
- 250-300 гр. борошна (обов'язково просіяного)
- 15 гр. розпушувача
- 150 гр. цукру
- 50 мл. молока
- 150 гр. олії без запаху
- 3 яйця
- Ванільний цукор
- 5-6 шт. мандарин
Ось такі продукти нам будуть потрібні, щоб приготувати дуже смачний і красивий Пиріг з мандаринами.
Просіяне борошно з'єднуємо з розпушувачем.
У зручну миску з високими бортами розбиваємо яйця, додаємо молоко і олію без запаху.
Збиваємо до однорідного стану.
Додаємо цукор і ванільний цукор.
Збиваємо, щоб повністю розчинився цукор.
Порціями додаємо просіяне борошно з розпушувачем (у мене пішло 250 гр. борошна).
Збиваємо до однорідного стану. За консистенцією тісто має вийти не дуже густим і стікати з вінчика.
Мандарини чистимо від шкірки, знімаємо всі білі прожилки і ріжемо навпіл.
Форму для випікання (у мене роз'ємна діаметром 24 см) вистилаємо пергаментним папером. Змащуємо вершковим маслом і посипаємо рівномірно 1 столовою ложкою цукру.
Викладаємо половинки мандарин зрізом вниз.
Зверху на мандарини виливаємо тісто, розрівнюємо.
Випікаємо пиріг з мандаринами при температурі 180 градусів, приблизно 40-45 хвилин (орієнтуйтеся по своїй духовці).
Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою або зубочисткою, вона повинна бути повністю сухою.
Коли пиріг трішечки охолоне, акуратно знімаємо бортики, тарілку прикладаємо до пирога і перевертаємо. Акуратно знімаємо пергаментний папір.
Ось такий оригінальний пиріг у мене вийшов. Дуже смачний, неймовірно ароматний, але такий простий у приготуванні, цей пиріг сподобається дорослим і діткам.
Нарізаємо пиріг на шматочки та пригощаємося.
Тісто вийшло пористим і ніжним, а в поєднанні з соковитими мандаринами - пиріг просто чудовий.
Обов'язково приготуйте такий пиріг на Новий рік!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Александра, очень рада, что вам понравился этот пирог! обязательно приготовьте, не пожалеете! Успехов!
Смакота!!!! Виглядає дуже апетитно!
AllaSkirka, він ще й дуже смачний! а ще він простий у приготуванні (це я натякаю тобі, щоб ти приготувала та вислала фоточку)...буду чекати, я знаю ти любиш такі рецепти)
Дуже апетитний!!!Ням,ням!!
Жанночка, дякую! цей пиріжок дуже смачний, обов"язково спробуй, тобі точно сподобається!
очень интересный и необычный рецепт) выглядит просто шикарно) спасибо, забираю в копилку)