Пиріг з мандаринами (Новорічний рецепт)

Опубліковано користувачем Irina

Новий рік, звичайно ж, асоціюється з запахом мандарин. Саме тому пропоную приготувати на святковий стіл дуже простий, але неймовірно смачний і ефектний Пиріг з мандаринами. Ніжна, схожа на бісквіт основа в поєднанні з соковитими мандаринами - це просто «бомба». Для цього рецепта краще вибрати мандарини більшого розміру і обов'язково без кісточок. Інших секретів в приготуванні цього пирога немає, все досить легко і просто, але результат впевнена, потішить!

Для приготування пирога з мандаринами нам знадобиться:

  • 250-300 гр. борошна (обов'язково просіяного)
  • 15 гр. розпушувача
  • 150 гр. цукру
  • 50 мл. молока
  • 150 гр. олії без запаху
  • 3 яйця
  • Ванільний цукор
  • 5-6 шт. мандарин

Ось такі продукти нам будуть потрібні, щоб приготувати дуже смачний і красивий Пиріг з мандаринами.

Просіяне борошно з'єднуємо з розпушувачем.

У зручну миску з високими бортами розбиваємо яйця, додаємо молоко і олію без запаху.

Збиваємо до однорідного стану.

Додаємо цукор і ванільний цукор.

Збиваємо, щоб повністю розчинився цукор. 

Порціями додаємо просіяне борошно з розпушувачем (у мене пішло 250 гр. борошна).

Збиваємо до однорідного стану. За консистенцією тісто має вийти не дуже густим і стікати з вінчика.

Мандарини чистимо від шкірки, знімаємо всі білі прожилки і ріжемо навпіл.

Форму для випікання (у мене роз'ємна діаметром 24 см) вистилаємо пергаментним папером. Змащуємо вершковим маслом і посипаємо рівномірно 1 столовою ложкою цукру.

Викладаємо половинки мандарин зрізом вниз.

Зверху на мандарини виливаємо тісто, розрівнюємо.

Випікаємо пиріг з мандаринами при температурі 180 градусів, приблизно 40-45 хвилин (орієнтуйтеся по своїй духовці).

Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою або зубочисткою, вона повинна бути повністю сухою.

Коли пиріг трішечки охолоне, акуратно знімаємо бортики, тарілку прикладаємо до пирога і перевертаємо. Акуратно знімаємо пергаментний папір.

Ось такий оригінальний пиріг у мене вийшов. Дуже смачний, неймовірно ароматний, але такий простий у приготуванні, цей пиріг сподобається дорослим і діткам.

Нарізаємо пиріг на шматочки та пригощаємося.

Тісто вийшло пористим і ніжним, а в поєднанні з соковитими мандаринами - пиріг просто чудовий.

Обов'язково приготуйте такий пиріг на Новий рік!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 19 грудня 2020 - 11:46 користувачем Александра

очень интересный и необычный рецепт) выглядит просто шикарно) спасибо, забираю в копилку)

Опубліковано 20 грудня 2020 - 22:53 користувачем Irina

Александра, очень рада, что вам понравился этот пирог! обязательно приготовьте, не пожалеете! Успехов!

Опубліковано 17 грудня 2020 - 19:38 користувачем AllaSkirka

Смакота!!!! Виглядає дуже апетитно!

Опубліковано 18 грудня 2020 - 10:47 користувачем Irina

AllaSkirka, він ще й дуже смачний! а ще він простий у приготуванні (це я натякаю тобі, щоб ти приготувала та вислала фоточку)...буду чекати, я знаю ти любиш такі рецепти)

Опубліковано 17 грудня 2020 - 19:37 користувачем Жанна

Дуже апетитний!!!Ням,ням!!

Опубліковано 18 грудня 2020 - 10:44 користувачем Irina

Жанночка, дякую! цей пиріжок дуже смачний, обов"язково спробуй, тобі точно сподобається!

Коментувати