Пиріг з опеньками

Опубліковано користувачем Irina

Цей рік дуже багатий на опеньки, їх можна назбирати в лісі, а можна купити на базарі. Саме тому спішу поділитися з вами рецептом надзвичайно смачного Пирога з опеньками, який на смак дуже нагадує піцу. Звісно, що за цим рецептом можна спекти пиріг з будь-якими грибами - печерицями, білими, вішанками та іншими, але мені до вподоби саме з опеньками. Пиріг виходить з багатим смаком, адже в склад начинки входить цибуля, морква, зелена цибуля, сир, ну і звісно, опеньки. Якщо грибочки маленькі, їх можна використати цілими, а якщо більшого розміру - порізати, заздалегідь відваривши в солоній воді. Неодмінно спробуйте приготувати цей пиріг, не пожалкуєте!

Для приготування Пирога з опеньками нам знадобиться:

Для тіста:

  • 1 яйце
  • 30 гр. вершкового масла
  • 25 мл. води
  • 0.5 ч.л. солі
  • 150-160 гр. борошна

Для начинки:

  • 350 гр. відварених опеньків
  • 1 цибуля
  • 1  морква
  • Зелена цибуля
  • Сіль, чорний перець до смаку
  • 100 гр. твердого сиру

Ще знадобиться:

  • Олія для смаження
  • Зелень кропу для прикраси

Ось такі продукти нам знадобляться, аби приготувати тісто для Пирога з опеньками.

В миску розбиваємо яйце, додаємо сіль та м'яке вершкове масло.

Додаємо холодну воду.
За допомогою виделки добре все перемішуємо.

Додаємо борошно.

Спочатку замішуємо тісто виделкою, а потім руками.

Накриваємо готове тісто харчовою плівкою та відставляємо, щоб “відпочило”.

А поки приготуємо начинку.
Для її приготування нам потрібні ось такі продукти.
Опеньки заздалегідь відварюємо. Якщо вони маленькі, лишаємо цілими, якщо великі, ріжемо на шматочки.
Сир та моркву натираємо на великій тертці.
Цибулю нарізаємо чверть кільцями.
Дрібно нарізаємо зелену цибулю.

В сковорідку наливаємо 2-3 столові ложки олії, коли вона добре розігріється, викладаємо цибулю та моркву.

Смажимо до м'якості, постійно перемішуючи.

Додаємо до овочів відварені опеньки, солимо, перчимо до смаку.

Перемішуємо та смажимо кілька хвилин.

Викладаємо підсмажені опеньки з цибулею та морквою в миску та даємо охолонути.

До опеньок додаємо дрібно порізану зелену цибулю та натертий сир.

Добре все перемішуємо.
Наша начинка готова.

Форму для запікання змащуємо вершковим маслом та притрушуємо борошном.
У форму викладаємо тісто, робимо бортики.

Викладаємо начинку на тісто та розрівнюємо.

Ставимо наш Пиріг з опеньками в розігріту духовку та випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 30-35 хвилин.

Даємо Пирогу з опеньками охолонути та прикрашаємо дрібно порізаним кропом.

Ось такий чудовий Пиріг з опеньками у мене вийшов, на смак він нагадує піцу, в нього дуже тонке смачне тісто та багато начинки.

Мені дуже сподобався цей рецепт, а оскільки ми відварили та заморозили опеньки на зиму, то думаю, що цей пиріг буду пекти ще не один раз.

Обов'язково скористайтесь цим рецептом та приготуйте для своєї родини такий смачний пиріг, я впевнена, що розчаровані ви не будете.

Ось такий Пиріг з опеньками в розрізі.
Він дуже смачний!

А це для гарного настрою! Хочу поділитися з вами світлиною осінньої чудової квітки, яка росте у багатьох на городі. Це новобельгійська айстра - дуже красива, але невибаглива рослина висотою 100-150 см з численними бузковими або білими квітками діаметром до 2 см. Вона зимостійка та невибаглива до догляду, краще цвіте на сонячних ділянках. Не знаю як вам, мені ця квітка дуже подобається!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 14 листопада 2022 - 11:53 користувачем Вікуся

Виглядає ну дуууууже смачно, люблю грибочки!

Опубліковано 14 листопада 2022 - 12:36 користувачем Irina

Вікуся, дуже дякую за коментар, пиріжок смачний вийшов) я також обожнюю все, що з грибами)

Коментувати

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.