Пиріжки зі сливою

Опубліковано користувачем Irina

В саду у моїх дітей достигла слива «Венгерка», яку я просто обожнюю, тому намагаюся не тільки як можна більше її заморозити на зиму, але приготувати найрізноманітніші страви зі свіжої сливи, наприклад вареники, пиріг зі сливою або пиріжки. Саме пиріжки я сьогодні і готувала. До того ж дуже цікаво було випробувати комбайн Бош, який син подарував невістці, тому тісто замішував саме він. Чудова техніка - і чудове тісто! Дуже порадував результат, пиріжки зі сливою вийшли неймовірно смачними, тому з"їли їх, навіть не помітили коли.

Для приготування пиріжків зі сливою нам знадобиться:

Для тіста:

  • 0,5 літра теплого молока
  • 40 гр. свіжих дріжджів
  • 2 яйця
  • 5 ст.л. цукру
  • Дрібка солі
  • 125 гр. м"якого маргарину
  • 3 ст.л. олії
  • Борошно

Для начинки:

  • Слива «Венгерка» без кісточок

Як я вже говорила вище, тісто замішував комбайн, тому всі інгредієнти я відразу покладала в чашу. Взагалі часто тісто замішую вручну, тому, якщо немає комбайна, можете сміливо готувати тісто за цим рецептом:

У теплому молоці розводимо дріжджі, додаємо цукор, сіль і яйця.

Трохи додаємо борошна і замішуємо.

Тепер додаємо олію і м"який маргарин. Додаємо борошно і замішуємо тісто, причому борошна додаємо стільки, щоб тісто не липнуло до руки.

Ставимо тісто в тепле місце, накриваємо рушником, нехай підростає.

Тісто має збільшитися в два рази.

Сливу миємо, просушуємо і обов'язково виймаємо кісточки, тим паче, що зробити це зовсім не складно, оскільки в сливі «Венгерка» вони виймаються дуже легко.

Коли тісто підросте, розкачуємо його, вирізаємо склянкою кружечки, накладаємо начинку і гарненько защіпляємо. У мене дуже велика, стигла і солодка слива, тому цукор я не додавала. Якщо вам подобається більш солодка начинка, або слива не така солодка, можна покласти в кожен пиріжок сливу і шматочок цукру.

Викладаємо пиріжки зі сливою на змащене маслом деко, змащуємо їх жовтком і даємо хвилин 15 підрости.

Ставимо в добре розігріту духовку і випікаємо при температурі 200 градусів приблизно 25-30 хвилин.

Наші смачні пиріжки зі сливою готові. Приготуйте - не пошкодуєте!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 20 лютого 2018 - 15:21 користувачем Жанна

ВАУ!!! пирожки просто фантастика, готовила из замороженной сливы Венгерки, в этом году наморожу еще больше))) очень вкусно! Ирина, спасибо огроменное, обожаю ваш сайт за доступность и легкость! а это мои пирожки, которые были съедены за один присест!!!

Опубліковано 20 лютого 2018 - 15:26 користувачем Irina

Жанна, рада приветствовать вас на своем кулинарном блоге! во-первых, спасибо за комментарий, во-вторых, за чудесное фото пирожков, у меня прямо слюнки потекли, ну в третьих, за доверие к моим рецептам! Вы большая умница и умелица, пирожки получились просто оболденные! с удовольствием опубликую фото))) Жанночка, заходите еще, готовьте и делитесь фотоотчетами, всегда рада!!!

Опубліковано 28 листопада 2017 - 23:51 користувачем Оксана

пирожки получились просто фантастические, использовала замороженные сливы, очень очень очень вкусно!!! спасибо за рецепт, фото моих пирожков, которое еле успела сделать!

Опубліковано 29 листопада 2017 - 11:48 користувачем Irina

Оксана, ваши пирожки просто прелесть, такие пышные и румяные... вы молодец! очень благодарна за фотоотчет, всегда приятно получать от читателей фото блюд, которые они приготовили))) с удовольствием опубликую фото!!!

Опубліковано 22 січня 2017 - 18:02 користувачем Lorik

булочки просто прелесть!!!!!!!!
готовила с замороженной сливой

Опубліковано 23 січня 2017 - 10:21 користувачем Irina

Lorik, супер, очень рада, что у вас все получилось... я тоже часто готовлю с замороженной сливой и булочки и пироги... это очень удобно и вкусно! Заходите почаще, всегда рада!!!

Опубліковано 28 серпня 2014 - 07:16 користувачем Boris

Прелестно!Такие пирожки делала моя бабушка...ВКУСНО!
Благодарю,Ира,за чудесный рецептик!

Опубліковано 28 серпня 2014 - 23:58 користувачем Irina

Борис, на здоровье, такие пирожки наверное все бабушки пекут, мой внук их просто обожает!

Коментувати