В саду у моїх дітей достигла слива «Венгерка», яку я просто обожнюю, тому намагаюся не тільки як можна більше її заморозити на зиму, але приготувати найрізноманітніші страви зі свіжої сливи, наприклад вареники, пиріг зі сливою або пиріжки. Саме пиріжки я сьогодні і готувала. До того ж дуже цікаво було випробувати комбайн Бош, який син подарував невістці, тому тісто замішував саме він. Чудова техніка - і чудове тісто! Дуже порадував результат, пиріжки зі сливою вийшли неймовірно смачними, тому з"їли їх, навіть не помітили коли.
Для приготування пиріжків зі сливою нам знадобиться:
Для тіста:
- 0,5 літра теплого молока
- 40 гр. свіжих дріжджів
- 2 яйця
- 5 ст.л. цукру
- Дрібка солі
- 125 гр. м"якого маргарину
- 3 ст.л. олії
- Борошно
Для начинки:
- Слива «Венгерка» без кісточок
Як я вже говорила вище, тісто замішував комбайн, тому всі інгредієнти я відразу покладала в чашу. Взагалі часто тісто замішую вручну, тому, якщо немає комбайна, можете сміливо готувати тісто за цим рецептом:
У теплому молоці розводимо дріжджі, додаємо цукор, сіль і яйця.
Трохи додаємо борошна і замішуємо.
Тепер додаємо олію і м"який маргарин. Додаємо борошно і замішуємо тісто, причому борошна додаємо стільки, щоб тісто не липнуло до руки.
Ставимо тісто в тепле місце, накриваємо рушником, нехай підростає.
Тісто має збільшитися в два рази.
Сливу миємо, просушуємо і обов'язково виймаємо кісточки, тим паче, що зробити це зовсім не складно, оскільки в сливі «Венгерка» вони виймаються дуже легко.
Коли тісто підросте, розкачуємо його, вирізаємо склянкою кружечки, накладаємо начинку і гарненько защіпляємо. У мене дуже велика, стигла і солодка слива, тому цукор я не додавала. Якщо вам подобається більш солодка начинка, або слива не така солодка, можна покласти в кожен пиріжок сливу і шматочок цукру.
Викладаємо пиріжки зі сливою на змащене маслом деко, змащуємо їх жовтком і даємо хвилин 15 підрости.
Ставимо в добре розігріту духовку і випікаємо при температурі 200 градусів приблизно 25-30 хвилин.
Наші смачні пиріжки зі сливою готові. Приготуйте - не пошкодуєте!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Алла, з нетерпінням чекатиму на фотозвіт смачних булочок зі сливою! Треба і собі приготувати! Успіхів, вам, Алло!
ВАУ!!! пирожки просто фантастика, готовила из замороженной сливы Венгерки, в этом году наморожу еще больше))) очень вкусно! Ирина, спасибо огроменное, обожаю ваш сайт за доступность и легкость! а это мои пирожки, которые были съедены за один присест!!!
Жанна, рада приветствовать вас на своем кулинарном блоге! во-первых, спасибо за комментарий, во-вторых, за чудесное фото пирожков, у меня прямо слюнки потекли, ну в третьих, за доверие к моим рецептам! Вы большая умница и умелица, пирожки получились просто оболденные! с удовольствием опубликую фото))) Жанночка, заходите еще, готовьте и делитесь фотоотчетами, всегда рада!!!
пирожки получились просто фантастические, использовала замороженные сливы, очень очень очень вкусно!!! спасибо за рецепт, фото моих пирожков, которое еле успела сделать!
Оксана, ваши пирожки просто прелесть, такие пышные и румяные... вы молодец! очень благодарна за фотоотчет, всегда приятно получать от читателей фото блюд, которые они приготовили))) с удовольствием опубликую фото!!!
булочки просто прелесть!!!!!!!!
готовила с замороженной сливой
Lorik, супер, очень рада, что у вас все получилось... я тоже часто готовлю с замороженной сливой и булочки и пироги... это очень удобно и вкусно! Заходите почаще, всегда рада!!!
Прелестно!Такие пирожки делала моя бабушка...ВКУСНО!
Благодарю,Ира,за чудесный рецептик!
Борис, на здоровье, такие пирожки наверное все бабушки пекут, мой внук их просто обожает!
Зараз сезон слив, тому пропустити такий рецепт не можу), у вихідні неодмінно приготую булочки! Чекайте з фотозвітом!