Різдвяний борщ з грибними вушками

Опубліковано користувачем Irina

Наближається Різдво, я хочу всіх привітати з цим світлим, радісним святом! Звичайно ж, роботи на кухні безліч, але, проте, хочу поділитися деякими моїми улюбленими рецептами страв, які дісталися мені у спадок від бабусі та мами, які готували ці страви саме так. Різдвяний борщ (вірніше юшка) з грибними вушками - це така страва, яка, незважаючи на те, що на столі велика різноманітність, з'їдається відразу. Моя бабуся казала, що у Різдвяну юшку не треба шкодувати сушених білих грибів, а сам борщ має бути максимально прозорим. Цих правил я й дотримуюсь. Оскільки страви у це свято мають бути пісними, отже, наш борщ буде суто на грибному відварі.

Для приготування Різдвяного борщу нам знадобиться:

  •     3 літри води
  •     Білі сушені гриби
  •     2-3 буряки середніх розмірів
  •     1 морквина
  •     1 цибулина
  •     1 лавровий листок
  •     1 ст.л. оцту
  •     Сіль до смаку

Білі сушені гриби варимо у 3 літрах води. Буряк варимо окремо, коли він звариться, натираємо його на великій тертці.

У юшку з грибів додаємо цілу цибулину, порізану моркву, лавровий лист та сіль.

Коли все звариться, додаємо в юшку потертий буряк та 1 ст.л. оцту, завдяки якому борщ буде дуже гарного насиченого кольору.

Даємо покипіти декілька хвилин та знімаємо з вогню.

Наш борщ із грибами готовий.

До такого Різдвяного борщу завжди роблю вушка теж з білими грибами. Для їх приготування знадобиться звичайне тісто, як на пельмені чи вареники та грибна начинка. Готую її так: Гриби (білі) необхідно відварити. На соняшниковій олії смажимо одну порізану цибулину. Гриби та цибулю пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо сіль, перець до смаку. Добре вимішуємо. Тісто розкачуємо як на пельмені, вирізаємо невеликою склянкою кружечки, накладаємо грибну начинку та заліплюємо.

Відкрию невеликий секрет. Ці грибні вушка роблю завчасно та заморожую, бо готувати на свята потрібно багато, а часу мало. Дуже зручно! Перед подачею, вушка відварюю, кладу в тарілки та заливаю гарячою грибною юшкою. Прикрашаю відвареними білими грибами!

ДУЖЕ СМАЧНО І ДУЖЕ ПРОСТО!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 28 грудня 2020 - 10:53 користувачем Віка

Різдвяний борщ це дуже традиційна та надзвичайно смачна страва. Впереше я її спробувала, десь у 18 років, так як моя мама на вечерю готувала зупку з фасолькою. Та, коли я спробувала борщик з вушками у свекрухи, він мені дууууже сподобався, тепер також готую його на Різдво також. Рецепт чудовий!!!!

Опубліковано 28 грудня 2020 - 21:38 користувачем Irina

Вікуся, я дуже дуже дуже рада, що вам так полюбився цей борщик з вушками) Фоточки просто нереально красиві, дуже дякую!!!

Опубліковано 10 січня 2018 - 17:08 користувачем Оксана

Ірино, у мене Різдв"яний борщ з вушками, ця неймовірно смачна страва прижилася на моємо святковому столі, діти від такого борщику просто у захваті, величезне за це вам СПАСИБІ! Подавала свій борщик у різнокольорових супничках, дуже смачно та естетично))) фото вислала декілька, а яке вибирете, вирішуйте самі!

Опубліковано 10 січня 2018 - 22:41 користувачем Irina

Оксана, яка ж у вас вийшла краса... я прямо відчуваю запах борщику з білими грибами! дуже гарна подача в різнокольорових тарілочках, тому опублікую два ваших фото! Дякую! Ви молодець!

Опубліковано 08 січня 2017 - 14:00 користувачем Оксана

Готувала на Різдво знову борщик з грибними вушками... смакота неймовірна!!!
Ірино, дякую за рецепт, він дуже вдалий... тепер на кожне Різдво його готую!!!
Фото свого борщика вислала вам на пошту!
Веселих свят!

Опубліковано 08 січня 2017 - 20:29 користувачем Irina

Оксана, мені надзвичайно приємно!!!! ваш борщик з вушками просто чудовий, просто відчуваю його аромат!!! величезне дякую за чудове фото, котре з задоволенням опублікую!!! З Різдвом Христовим!!!

Опубліковано 04 січня 2016 - 19:56 користувачем екатерина

борщик будет вкуснее если добавить немного пшена.От этого борщ будет ядренее.А свеклу лучше порезать соломкй и протушить с солью,сахаром и уксусом!

Опубліковано 04 січня 2016 - 22:50 користувачем Irina

Приветствую вас на своем сайте, екатерина!!! У нас этот рождественский борщ готовят так, но ваш вариант меня заинтриговал, никогда не добавляла пшено, обязательно попробую... насчет того, чтобы протушить свеклу - это отличная идея, я так делаю, когда варю обычный борщ и он получается очень красивого насыщенного цвета))) огромное спасибо, что поделились опытом!!! заходите почаще, всегда рада новым гостям, особенно если они могут что-то дельное посоветовать! С Новым Годом и Рождеством!!!

Опубліковано 18 грудня 2015 - 10:45 користувачем Лия

да, борщик что надо... а как ушки приготовить к нему?

Опубліковано 19 грудня 2015 - 10:41 користувачем Irina

Лия, спасибо за комментарий, да согласна, борщик очень вкусный... как приготовить к нему ушки вы можете посмотреть вот здесь https://breakfast.net.ua/ru/vtorue-bluda/pelmeni-s-sushenymi-belymi-gri… успехов вам в приготовлении и жду с отчетом!

Опубліковано 25 лютого 2015 - 20:59 користувачем Мария

на наступні свята обов"язково приготую такий борщ!

Опубліковано 25 лютого 2015 - 23:07 користувачем Irina

сподіваюсь, що борщик сподобаеться!

Опубліковано 19 січня 2013 - 21:43 користувачем Оксана

Раніше на Різдво я готувала грибовий суп, але цього року знайшла ваш рецептик, спробувала. Всім моїм домочадцям дуже сподобалось. Тепер думаю на кожне Різдво готувати такий борщик з вушками. Ням-ням!!!

Опубліковано 20 січня 2013 - 00:20 користувачем Irina

Оксана, мені надзвичайно приемна така оцінка страви! Такий борщ готувала ще моя бабуся, від неі і лишився цей рецепт. Дякую!

Коментувати

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.