Рулет з лаваша з сиром і грибами

Опубліковано користувачем Irina

Рулет з лаваша з грибами і сиром - це неймовірно смачна і ефектна закуска. Знаючи, що ввечері прийдуть гості, я вирішила приготувати цю страву, використовуючи білі гриби (заморожені), хоча за рецептом потрібні печериці. Хочу зауважити, страва від цього гіршою не стале, а навпаки... Тримала рулет в холодильнику, і тільки перед самим приходом гостей порізала на тарілку. Вийшло дуже симпатично, ну ось сама себе похвалила, хоча гості хвалили теж. Отже, давайте почнемо готувати!

Для приготування рулету з лаваша з сиром і грибами нам знадобиться:

  • 2 тонких лаваша
  • 1 пучок кропу
  • 1 пучок петрушки
  • Білі гриби (у мене заморожені) або печериці
  • 2 цибулини
  • 200 гр. твердого сиру
  • Пучок зеленої цибулі
  • Листя салату
  • 5 помідорів чері
  • Майонез
  • Сіль, перець за смаком
  • Олія

Спочатку смажимо гриби.

Цибулю чистимо і нарізаємо, можна не дуже дрібно, і смажимо на олії.

Гриби розморожуємо і додаємо до цибулі, солимо, перчимо за смаком і смажимо до готовності.

Перемелюємо гриби з цибулею через м'ясорубку.

Зелень (кріп та петрушку) і зелену цибулю дрібно нарізаємо. Помідори ріжемо невеликими шматочками.

Сир натираємо на крупній тертці.

Лаваш розрізаємо на дві однакові частини.

Тепер починаємо збирати наш рулет. Розкладаємо перший листок лаваша, змащуємо його майонезом і викладаємо порізану зелень (кріп, петрушку і зелену цибулю). Зверху кладемо другий листок лаваша і викладаємо на нього масу з грибів.

Зверху кладемо третій листок лаваша, злегка змащуємо майонезом і викладаємо листя салату і помідори, підсолюємо.

Зверху кладемо четвертий листок лаваша і викладаємо на нього потертий твердий сир. Згортаємо все в тугий рулет, замотуємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 2-3 години.

Нарізаємо шматочками і викладаємо на тарілку, прикрашаємо на свій смак і подаємо до стілу.

Запевняю, страва дуже смачна - перевірено!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 09 квітня 2015 - 11:29 користувачем Элла

Ирина, а если белых грибов нет, их можно заменить, например, шампиньонами?
Заранее спасибо!

Опубліковано 09 квітня 2015 - 17:00 користувачем Irina

Элла, конечно можно, можете смело готовить с шампиньонами, получится очень вкусно!

Опубліковано 21 лютого 2013 - 00:38 користувачем GalkaGalka

Ира, ваше блюдо прям на цветок похоже, надеюсь оно такое же вкусное))) Я готовила лаваш с семгой - очень вкусно, теперь попробую ваш вариант.

Коментувати