Страва, яку я пропоную приготувати, не тільки дуже смачна, але і красива. Рулетики з баклажанів, з приголомшливою начинкою з твердого сиру, чорносливу та горіхів, будуть справжньою окрасою святкового столу. Щоб приготувати таку страву, не потрібні особливі кулінарні навички, оскільки готується вона легко і просто. А ось часу трохи потрібно. Щоб рулетики вийшли смачні, необхідно вибрати «правильні» баклажани. Вони повинні бути невеликі та продовгісті. Ще одна невелика хитрість, з якою хочу з вами поділитися. Перед приготуванням, нарізані баклажани необхідно хвилин на 30 помістити в ємність з солоною водою. Коли вони полежать в солоній воді, то віддадуть гіркоту, а під час смаження не будуть розповзатися. І ще, щоб рулетики не вийшло занадто жирними, підсмажені баклажани варто викласти на паперову серветку, щоб позбутися зайвого жиру. З двох баклажанів у мене вийшло 12 рулетиков. Дця страва прекрасно поєднується зі свіжими овочами, тому я її подавала з огірками та помідорами.
Для приготування рулетиків з баклажанів з чорносливом та горіхами нам знадобиться:
- 2 продовгастих баклажана
- 100 гр. твердого сиру
- 100 гр. волоських горіхів
- 10 шт. чорносливу
- 1-2 зубки часнику
- Майонез
- Олія для смаження
- Сіль за смаком
- Чорний перець за бажанням
- Овочі для прикраси
Спочатку підготуємо всі інгредієнти.
При бажанні баклажани очищаємо від шкірки (я не очищала) і нарізаємо по всій довжині на тонкі пластини.
У ємність наливаємо холодну воду, додаємо сіль і викладаємо в неї порізані баклажани, мінімум на 30 хвилин.
А поки займемося приготуванням начинки.
Сир натираємо на дрібній тертці і викладаємо в миску. Нарізаємо чорнослив.
Додаємо до потертого сиру.
Подрібнюємо волоські горіхи. Я це роблю великим ножем.
Додаємо до сиру і чорносливу.
Сюди ж вичавлюємо часник.
Заправляємо майонезом та добре перемішуємо.
При необхідності можна посолити і поперчити.
Дістаємо баклажани з солоної води, і обсушуємо паперовим рушником. Це необхідно для того, щоб під час смаження, вони не «стріляли».
Добре розігріваємо пательню, додаємо олію і обсмажуємо баклажани з обох сторін до золотистого кольору.
Щоб прибрати зайвий жир, викладаємо підсмажені баклажани на паперовий рушник або серветку.
Тепер можна формувати рулетики.
На один кінець баклажана викладаємо столову ложку начинки.
Звертаємо рулетиком і сколюємо спеціальними шпажками, за допомогою яких вони будуть краще триматися, тай зрештою, брати їх також буде зручніше. Якщо шпажок немає, можна і без них.
Викладаємо рулетики на велике блюдо, з боків страви викладаємо тонко порізані огірки і помідори.
Прикрашаємо зеленню кропу.
Рулетики повинні 20 хвилин настоятися, після чого їх можна подавати до столу.
Ось така дуже апетитна і красива закуска!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Денис, большое спасибо за приятный комментарий!!!!
отличный вариант закуски на новогодний стол))) забираю в копилку)))
Katryn, рада, что вам понравилось блюдо! Готовьте на здоровье! С наступающим Новым Годом!!!
вчера праздновали ДР и я готовила сразу несколько блюд по рецептам с вашего сайта, все получилось просто отлично и вкусно, видно, что рецепты проверенные, гости остались в восторге!!! акцент в основном делала на закуски...
спасибо огромное, теперь буду заходить чаще!!!
Диана, супер!!!!!! я неимоверна рада, что у моих читателей все получается!!!! а какие еще закуски вы готовили? Диана, если не тяжело напишите, очень интересно!
Делала на Новый 2016 год. Всем очень понравилось :)!!! Для себя отметила, что нужно очень хорошо пропитывать от масла, не жалеть салфетки, иначе будет жирно. Начинка ОЧЕНЬ вкусная и хватает ровно на 2 баклажана. Идеальное блюдо, но много не съешь. Спасибо за рецепт!!!
Ольга, спасибо что нашли минутку поделиться мнением, для меня это очень важно... очень рада, что блюдо пришлось по вкусу Вам и Вашим гостям! Заходите почаще, всегда рада!!!! С Новым Годом - успехов и благополучия!!!
готовила эту закуску на ДР, все гости в шоке... на столе было множество блюд, но рулетики разошлись за одну минуту!
очень вкусное и необычное блюдо...
огромное спасибо)))
галина, очень рада!!! Заходите почаще!!!
обязательно приготовлю... выглядит очень аппетитно!
спасибо, блюдо действительно очень вкусное!
Рецепт просто обалденный!!! С уважением Денис.