Риба по-чоловічому з сиром

Опубліковано користувачем Irina

Сьогодні пропоную приготувати на обід дуже смачну страва під назвою Риба по-чоловічому. Чесно скажу, поняття не маю звідки така назва, але точно впевнена в тому, що приготована за цим рецептом риба сподобається не тільки чоловікам, але жінкам і навіть дітям. Для цього рецепта можна вибрати будь-яку велику рибу (філе) на свій розсуд. Я ж вибрала філе пангасіуса, яке досить жирне, але дуже смачне. До того ж філе абсолютно без кісток. Перш ніж готувати рибу, її потрібно правильно розморозити. Постарайтеся зробити це природним шляхом, не вдаючись до шоковим методів на кшталт мікрохвильовки або гарячої води. Найкраще дати можливість рибі відтанути просто при кімнатній температурі, або помістити на ніч в холодильник, на нижню полицю. Після того, як риба відтане, її потрібно промити і обсушити серветкою. До слова, з пангасіуса можна приготувати безліч різних страв. Його можна з успіхом смажити, запікати, готувати на пару, варити суп і використовувати в якості начинки для пирогів.

Для приготування риби по-чоловічому нам знадобиться:

  •     2 філе пангасіуса (приблизно 700 гр.)
  •     100 гр. твердого сиру
  •     2 варені яйця
  •     2 столові ложки сметани
  •     4 невеликих помідора
  •     1 зубок часнику
  •     Зелень кропу (за смаком)
  •     Рослинна олія для смаження
  •     Борошно для панірування
  •     Сіль, мелений чорний перець

Ось такі продукти нам будуть потрібні, щоб приготувати смачну рибу.

Як правильно розморозити рибу я вже писала. Філе солимо, перчимо і залишаємо, а поки займемося іншими інгредієнтами.

Яйця натираємо на великій тертці. Додаємо сметану, подрібнений часник, зелень кропу. Солимо і перемішуємо.

Філе риби обвалюємо в борошні й обсмажуємо на добре розігрітій олії.

Викладаємо обсмажене філе на деко, застелене пергаментним папером і розподіляємо на нього рівномірним шаром яєчну масу.

Помідори нарізаємо кружальцями.

Викладаємо порізані помідори на яєчну суміш.

Зверху посипаємо тертим сиром.

Ставимо в добре прогріту духовку і запікаємо при температурі 200 градусів 10 хвилин, щоб сир повністю розплавився.

Акуратно перекладаємо готову рибу на тарілку.

Прикрашаємо нашу рибку зеленню, помідорами і лимоном.

Подаємо в гарячому вигляді.

Ось така апетитна, дуже соковита риба вийшла!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 23 жовтня 2019 - 00:51 користувачем Геля

спасибо большое за вкусный рецепт! рыба СУПЕР!

Опубліковано 23 жовтня 2019 - 09:32 користувачем Irina

Геля, огромное спасибо, что нашли минутку и поделились мнением, для меня это очень важно! Рада, что рыбка пришлась по вкусу!!!

Опубліковано 29 квітня 2017 - 17:18 користувачем renka

очень удачный на мой взгляд рецепт... получилось ну очень вкусно, всего в меру, только вместо пангасиуса брала филе минтая, где то вычитала, что эту рыбу лучше не использовать, она выращивается в ужасных условиях... не знаю насколько правда, но не рискнула))) с минтаем вышло замечательно... Ирина, спасибо за труд, у вас очень много разных вкусных рецептов, вот в планах приготовление камбалы, интересно как получится????

Опубліковано 30 квітня 2017 - 16:12 користувачем Irina

renka, огромное спасибо за полезный комментарий, вы знаете, я тоже больше не покупаю этот сорт рыбы, вы совершенно правы, она выращивается во Вьетнаме в ужасных условиях, поэтому лучше приготовить другую рыбку... даже самый обычный хек или минтай, особенно вкусно с овощами... спасибо вам за добрые слова, по поводу камбалы готовьте не задумываясь, получается очень вкусно, тем более мой читатель Денис очень подробно показал как ее нужно правильно чистить...
renka, жду с нетерпением не только отчета, но и фотоотчета! Успехов!

Опубліковано 09 травня 2016 - 13:21 користувачем Миша

Ирина, блюдо получилось вкусным, ушло на УРА!!!! удачный рецепт, забираю в копилку)))

Опубліковано 09 травня 2016 - 21:15 користувачем Irina

Миша, очень рада!!!! Заходите почаще, всегда рада!!!

Опубліковано 24 травня 2015 - 21:23 користувачем Амалия

сегодня готовила рыбку по вашему рецепту - это просто настоящая вкуснятина.
муж в восторге, спасибо огроменное за рецепт!

Опубліковано 24 травня 2015 - 22:02 користувачем Irina

Амалия, я очень рада, что блюдо пришлось по вкусу!
Мой муж тоже от него в восторге!

Опубліковано 19 квітня 2015 - 18:12 користувачем Кира

Ирина, подскажите, а какую еще рыбку можно взять кроме пангасиуса?

Опубліковано 19 квітня 2015 - 21:12 користувачем Irina

Кира, вы можете взять любую рыбу, тут важно, чтобы она была крупная, филе пангасиуса достаточно крупное,да и на вкус отличное, поэтому я выбрала эту рыбу, вы можете взять филе морского окуня например, и даже хека... получится в любом случае вкусно...

Опубліковано 11 листопада 2014 - 22:22 користувачем Мартуся

це риба не по-чоловічому, а по королівськи!!!! Обов"язково спробую приготувати!!!

Опубліковано 12 листопада 2014 - 00:38 користувачем Irina

Мартуся, дякую! Риба дійсно дуже смачна, готуйте не пошкудуете! Чекаю на результат!

Опубліковано 09 листопада 2014 - 16:19 користувачем Sergej

очень вкусная рыба... подтверждаю...

Опубліковано 10 листопада 2014 - 10:28 користувачем Irina

спасибо!

Опубліковано 07 листопада 2014 - 07:42 користувачем Boris

Здравствуйте,Ирина!
У вас сегодня очень вкусненькая рыбка!Настоящее мужское блюдо!
Спасибо!
Удачи!!!

Опубліковано 08 листопада 2014 - 00:01 користувачем Irina

Борис, спасибо!
Да, вы знаете мои мужчины оценили блюдо по достоинству!

Коментувати