Буряк дуже корисний овоч, тому його неодмінно треба використовувати для приготування різних страв. Він багатий мінеральними солями, органічними кислотами та фолієвою кислотою. Цей овоч є рекордсменом по концентрації бору та марганцю, а також один з лідерів за вмістом заліза. Сьогодні пропоную приготувати неймовірно смачний та корисний Салат з буряком, горіхами та зеленим горошком (консервованим). Для цього салату буряк необхідно відварити чи запекти у духовці (кому як зручніше). Кількість інгредієнтів можна брати до смаку, наприклад збільшити чи зменшити кількість часнику, чи горіхів. Також до смаку можна брати яблука (у мене доволі соковиті та солодкі). І ще! Я для приготування салату використовувала звичайну соняшникову олію, однак не менш смачно буде з оливковою олією чи кунжутною.
Для приготування Салату з буряком, горіхами та зеленим горошком нам знадобиться:
- 2 варених буряки (400 гр)
- 2 середніх яблука
- 50 гр волоських горіхів
- 250 гр консервованого горошку
- 3 зубки часнику
- Сіль, чорний молотий перець до смаку
- 3 ст.л. олії
Ось з таких продуктів ми приготуємо неймовірно смачний та корисний Салат з буряком, горіхами та зеленим горошком.
Буряк заздалегідь відварюємо чи запікаємо, це як кому зручно, даємо охолонути та чистимо.
Волоські горіхи подрібнюємо.
Я скористалася блендером, можна посікти ножем.
В миску на невеликій тертці натираємо буряк (можна використати терку для корейської моркви).
Сюди ж натираємо почищені від шкірки яблука.
Додаємо зелений консервований горошок.
До всіх інгредієнтів додаємо подрібнені волоські горіхи.
Додаємо вичавлений через прес часник, сіль та чорний мелений перець до смаку.
Ретельно все перемішуємо.
Додаємо до Салату з буряком, горіхами та зеленим горошком олію та ще раз все перемішуємо.
По бажанню в цей салат можна додати будь-яку олію - оливкову, кунжутну чи лляну.
Мені найбільше подобається з соняшниковою олією.
Викладаємо Салат з буряком, горіхами та зеленим горошком на тарілку, прикрашаємо зеленим горошком та подаємо до столу.
Ось такий неймовірно апетитний, дуже смачний, соковитий, а головне, корисний вийшов Салат з буряком, горіхами та зеленим горошком.
Неодмінно приготуйте такий салат та насолодіться його смаком, не пожалкуєте.
А це для гарного настрою! Проліски! Перші квіти весни! Які вони чудові! Ці весняні квіти уособлюють у собі красу та ніжність. Вони внесені до Червоної Книги України, тому зривати їх суворо заборонено. Я ж маю нагоду насолодитися цією красою просто під вікнами хати, де вони рясно ростуть та милують око.
СМАЧНОГО!
Коментарі
Сергій, дуже приємно, що салатик сподобався, готуйте на здоров"я!!! Дякую за гарний коментар!
Дякую за цей рецепт. Дуже люблю цей салат.