Салат з чорною квасолею, авокадо і помідорами

Опубліковано користувачем Irina

Цей барвистий, мальовничий, неймовірно смачний салат буде справжньою окрасою вашого столу. У супермаркеті мені попалася дуже цікава квасоля - тоненька, невелика і зовсім чорна, повз яку я звичайно ж пройти не змогла. А коли прийшла додому, одразу виникла ідея приготувати з неї салат. У холодильнику знайшлися помідори, болгарський перець і авокадо, тому їх я використовувала теж. Я дуже люблю в салатах консервовану кукурудзу, яка надає страві соковитість, тому додала її в салат теж і не пошкодувала. Квасолю попередньо на ніч замочила у воді, а вранці відварила. У цей салат відмінно підійде консервована квасоля, головне, щоб вона була чорною. Особливу нотку салату надав сік лайма, і звичайно ж, оливкова олія! Результат хочу вас запевнити - просто приголомшливий! Дуже смачний салат!

Для приготування салату з чорною квасолею, авокадо і помідорами нам знадобиться:

  • 1 склянка квасолі (вареної) або консервованої
  • 1 авокадо
  • 2 помідори
  • 1 болгарський перець (у мене червоний)
  • ½ цибулини
  • Зелень кропу і петрушки за смаком
  • 1 баночка консервованої кукурудзи
  • Сіль, чорний перець за смаком
  • 2-3 ч.л. свіжовичавленого соку лайма
  • Оливкова олія

Ось з таких продуктів ми будемо готувати дуже смачний і барвистий салат.

Якщо ви будете готувати салат з сухої квасолі, її потрібно помити, залити холодною водою і залишити на кілька годин, краще на ніч. Поміняти воду і відварити квасолю до готовності. Дати повністю охолонути.

До вареної квасолі додаємо дуже дрібно порізану цибулю.

Додаємо до салату консервовану кукурудзу.

Помідори нарізаємо дрібними кубиками і додаємо до решти інгредієнтів.

Сюди ж додаємо порізаний кубиком болгарський перець.

Авокадо розрізаємо навпіл, виймаємо кісточку і чистимо від шкірки. М"якоть авркадо нарізаємо невеликими кубиками і додаємо в салат.

Зелень кропу і петрушки дрібно нарізаємо і додаємо до решти продуктів. Солимо, перчимо.

Додаємо сік лайма, оливкову олію і ретельно все перемішуємо. Залишаємо на 30 хвилин, щоб з'єдналися всі смаки.

Ось такий дуже гарний і смачний салат виходить. Це просто справжнє джерело вітамінів і мікроелементів.

Такий салат сподобається самому вимогливому гурману. Обов'язково спробуйте приготувати, не пошкодуєте! Успіхів!

А це для гарного настрою! Мій чоловік знає, що я дуже люблю айстри, які нагадують зірки різних кольорів. Саме тому восени ці квіти завжди у мене на столі. Цього разу букет ось такий! Гарний, правда?

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 31 жовтня 2019 - 10:08 користувачем Жанна

Шедевр, напевно дуже смачний!!!

Опубліковано 01 листопада 2019 - 22:59 користувачем Irina

Жанна, дякую! Салат дуже смачний!!!

Опубліковано 30 жовтня 2019 - 19:24 користувачем AllaSkirka

Супер!!!!

Опубліковано 01 листопада 2019 - 22:57 користувачем Irina

AllaSkirka, дякую!

Коментувати