Шаурма, приготована в домашніх умовах - це не тільки смачно, але і корисно! Шаурма відноситься до страв східної кухні, однак вона так прижилася у нас, що практично в кожному місті є спеціальні намети або кафешки, де її готують. Домашню шаурму можна приготувати з самих різних інгредієнтів, використовуючи вірменський лаваш, який змазаний спеціальним соусом. І обов'язково повинні бути м'ясні продукти, у мене наприклад, курка. Якщо ви любите смачно і ситно перекусити, тоді цей рецепт шаурми з куркою і овочами вам обов'язково припаде до смаку. Готується страва дуже легко та швидко, а виходить настільки смачною, що за вуха не відтягнеш. Отже, любителі домашньої, корисної шаурми, приєднуйтесь!
Для приготування шаурми домашньої нам знадобиться:
- 2 упаковки лаваша (в кожній по 2 штуки)
- 2 великих курячих філе
- 2 свіжі огірка
- 3-4 помідора (в залежності від величини)
- Невеликий вилок пекінської капусти
- Зелень петрушки
- Сіль за смаком
Для маринаду:
- 2 ст.л. олії
- Спеції за смаком (у мене коріандр, солодка паприка, куркума)
- Сіль, чорний перець
Для соусу:
- 6 ст.л. сметани
- 6 ст.л. кефіру (у мене 2.5%)
- 3-4 зубки часнику
- 4 ч.л. яблучного або винного оцту
- Сіль, чорний перець за смаком
Ось такі продукти нам будуть потрібні, щоб приготувати смачну шаурму в домашніх умовах.
А це інгредієнти для маринаду, в якому буде маринуватися куряче філе.
А з таких продуктів ми приготуємо дуже смачний соус.
Куряче філе нарізаємо невеликим кубиком, викладаємо в мисочку, додаємо рослинне масло, сіль, перець і улюблені спеції (я взяла по пів чайної ложечки коріандру, солодкої паприки і куркуми).
Гарненько перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин, щоб м'ясо замаринувалося.
Тим часом приготуємо соус. У мисочку виливаємо кефір, додаємо сметану, подрібнений часник, яблучний оцет, сіль, перець. Якщо у вас під рукою не виявилося яблучного оцту, можете сміливо його замінити винним оцтом або використовувати трохи лимонного соку.
Гарненько все перемішуємо. Густоту соусу можна відрегулювати співвідношенням сметани і кефіру, соус повинен вийти досить густим, але вже злегка текучим. Кількість часнику також беріть на свій смак.
На сковороді розігріваємо трохи рослинного масла, викладаємо замариновані шматочки курки і смажимо приблизно 5 хвилин (кришкою не накривати, весь час перемішуємо).
Пекінську капусту дрібно шаткуємо, додаємо дрібно порізану зелень петрушки, трохи солимо і перемішуємо.
Наше м'ясо готове, воно дуже рум'яне, ароматне і смачне.
Свіжі огірки і помідори нарізаємо соломкою.
Тепер можна збирати шаурму. У мене дві упаковки лаваша, в кожній упаковці по 2 великих лаваша, які я розрізала на дві рівні частини. Разом, у мене вийшло 8 заготовок, розміром 25х35 см. Беремо один лаваш і змащуємо його соусом, не доходячи до країв на 7-8 см.
На край лаваша викладаємо порізані огірки і помідори (як на світлині).
Зверху викладаємо трохи пекінської капусти, рівномірно розподіляючи по овочах.
На пекінську капусту викладаємо шматочки м'яса і поливаємо соусом. Якщо ви любите кетчуп, можете теж трохи додати.
Загортаємо краї, робимо один оберт, злегка стискаючи начинку.
Згортаємо тугий рулетик.
З даної кількості продуктів у мене вийшло 8 штук шаурми.
На сильно розігрітій сковороді обсмажуємо шаурму з обох боків, буквально по 15-20 секунд.
Ось така дуже апетитна, неймовірно соковита і корисна домашня шаурма у мене вийшла.
Обов'язково приготуйте шаурму і порадуйте своїх близьких, я впевнена, що вона сподобається.
Якщо у вас є свої варіанти приготування шаурми в домашніх умовах, діліться, буду рада!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Олена, дуже приємно, що рецепт сподобався!!! Готуйте на здоров"я!!!
дуже смачно! дякую за рецепт!
Марія, готуйте на здоров"я! Тішуся, що рецепт сподобався!
вийшла надзвичайно смачна шаурма, тепер буду готувати її частенько) дуже дякую за чудовий рецепт!
Наташа, мені дуже приємно отримати такий чудовий коментар!! Готуйте на здоров'я!!!
очень вкусно и сочно! рекомендую!
Елена, рада, что вам понравилась шаурма! Спасибо за комментарий!
Іруся, я знову готувала шаурму!!! мої хлопці просто мене замучили, так вона їм сподобалася!!! рецепт просто супер!!!
Алюнь, я дуже рада, що так сподобався рецепт! готуй на здоров"я, тіш своїх хлопців, вони на те заслуговують! дякую за фото!!!
Сьогодні готовала, вийшло неймовірно смачно...мій чоловік дуже полюбляє шаурму, тепер буду готувати вдома) Фото не встигла зробити, так як домашні дуже швидко все розтягли. Але думаю готувати буду таку шаурму часто, то ще при можливості вишлю фото))) Дякую за рецепт!
Leptusa, дуже тішуся, що рецепт сподобався, готуйте на здоров"я, домашня шаурма насправді дуже смачна!!! З нетерпінням буду чекати на фото, успіхів Вам і до зустрічі!!!
Ірочка, я своїх левів накормила...вони в шоці.Дякую за рецепт. Фоточки як завжди вислала)))
Алочка, дорогенька, ти мене не перестаєш тішити!!! яка ж ти молодець! Твоя шаурма просто фантастична, така апетитна!!! дуже рада, що твоїм левам вона прийшлася до смаку))) про фото взагалі немає слів, ти молодець відзняла весь процесс... мені дуже приємно! з задоволенням опублікую!!
пробував, дуже достойний рецепт. всім хто любить шаурму - рекомендую. дякую!
Денис, дуже дякую за гарний коментар, дуже тішуся, що вам сподобалася домашня шаурма!!!
Класно!!! Шаурма в домашніх умовах... обов'язково приготую своїм домашнім, бо вони дуже люблять!!!!Дякую за рецепт, в тебе завжди все смачно і доступно!!!!
Алюнь, дякую!!! обов"язково приготуй, буду з нетерпінням чекати на результат!!
шаурма просто СУПЕР!!!! уся сім"я дякує за рецепт!