Шоколадно-вишневий пиріг

Опубліковано користувачем Irina

Друзі! Ще кілька днів і всі закохані святкуватимуть День Святого Валентина. Щоб здивувати свою другу половинку, не обов'язково витрачати багато грошей на дорогі подарунки, можна приготувати щось смачненьке самому і здивувати. Пропоную простий, але дуже смачний рецепт шоколадно-вишневого пирога, який можна приготувати у вигляді серця, в круглій роз"ємній формі, у вигляді торта або продовгастим, як кекс. Прикрасити пиріг можна теж по своєму. Пиріг виходить дуже смачним, в міру вологим. Якщо його розрізати і намазати кремом, вийде справжній торт. Я готувала свій пиріг у вигляді серця, але оскільки тіста виявилося багато, у мене ще вийшов кекс. Отже, давайте приступимо!

Для приготування шоколадно-вишневого пирога нам знадобиться:

  •     600 гр. вишні без кісточок (у мене заморожена)
  •     ½ склянки вишневого соку
  •     2 плитки чорного шоколаду (180 гр)
  •     200 гр. вершкового масла
  •     4 яйця
  •     ½ склянки цукру
  •     10 гр. розпушувача
  •     300 гр. борошна (просіяного)
  •     3 ст.л. коньяку

Для ганаша:

  •     100 мл. вершків
  •     100 гр. чорного шоколаду

Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування шоколадно-вишневого пирога. Вишню відразу викладаємо на друшляк, підставляємо мисочку, щоб туди стікав вишневий сік. Вершкове масло заздалегідь виймаємо з холодильника, щоб воно стало м'яким.

У миску розбиваємо яйця, додаємо цукор і починаємо збивати.

Поки яйця з цукром збиваються, нам потрібно розтопити шоколад. Це можна зробити декількома способами, або на водяній бані або ж у мікрохвильовці, прогріваючи по 30 секунд і кожен раз перемішуючи.

В розтоплений шоколад додаємо м'яке вершкове масло і перемішуємо.

До цього часу наша яєчна маса збільшилася в обсязі і побіліла.

Вливаємо до неї весь розтоплений шоколад з вершковим маслом.

І збиваємо до однорідного стану.

До маси, що вийшла додаємо просіяне борошно з розпушувачем.

І збиваємо, щоб вийшла однорідна консистенція, без грудочок.

На даному етапі додаємо сік вишні і коньяк.

І ще раз добре перемішуємо. Наше тісто повністю готове.

До тіста додаємо вишню.

І за допомогою силіконової лопатки добре перемішуємо.

Тісто викладаємо у змащену вершковим маслом форму і гарненько розрівнюємо. У мене силіконова форма у вигляді серця і скляна форма для кексу, розміром 24х10 см. Якщо ви вирішите приготувати в круглій формі, вона повинна бути діаметром 22 або 24 см.

Випікаємо при температурі 180 градусів, приблизно 50 хвилин. Готовність пирога перевіряємо дерев'яною паличкою, вона повинна бути повністю сухою.

Ось такий пиріг вийшов у вигляді серця.

А такий у вигляді кексу.

Даємо пирогу повністю охолонути.

Тепер приготуємо ганаш. Зробити це зовсім не складно. У мисочку виливаємо вершки, додаємо шоколад і ставимо в мікрохвильовку на 30 сек. Перемішуємо, якщо шоколад ще не весь розплавився, ставимо ще на 30 сек. і знову перемішуємо. Робимо так, поки не вийде однорідна консистенція.

Розподіляємо ганаш по пирогу. Пиріг у вигляді серця я прикрасила маленькими різнокольоровими безе і цукровою посипкою, вийшло дуже святково. Кекс я посипала волоськими горіхами, які заздалегідь трохи підсмажила.

Ось такий дуже гарний і смачний пиріг у мене вийшов.

Як я говорила вище, ви можете прикрасити цей пиріг на свій розсуд, так як вам підказує ваша фантазія. Дуже смачний вийшов пиріг, приготувати який абсолютно не складно.

Гадаю, такою випічкою ви точно здивуєте свого коханого чи кохану! З прийдешнім святом!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 21 жовтня 2021 - 16:20 користувачем Алина

необыкновенно красивый пирог) хозяйке респект!

Опубліковано 21 жовтня 2021 - 22:19 користувачем Irina

Алина, огромное спасибо, мне невероятно приятно!

Опубліковано 18 лютого 2020 - 20:56 користувачем Сашко

Дуже смачний тортик бабуся, спечи мені такий ще!!!!

Опубліковано 18 лютого 2020 - 21:09 користувачем Irina

Сашуля, я дуже тішуся, що тобі сподобався цей тортик... я обов"язково спечу тобі такий ще!!! а ще приготую тобі твій улюблений Тірамісу!!!

Опубліковано 11 лютого 2020 - 11:07 користувачем Жанна

Судячи по вигляду напевно вкуснющий !!!

Опубліковано 12 лютого 2020 - 09:31 користувачем Irina

Жанна, пиріжок просто супер! поєднання шоколаду та вишень - це "бомба"!!!

Коментувати