Скумбрія, фарширована овочами

Опубліковано користувачем Irina

Дорогі мої читачі! Сьогодні ми будемо готувати дуже смачну, ароматну фаршировану скумбрію, яка заслужено користується успіхом в кулінарії. У мене дуже люблять цю рибу, навіть просто запечену в духовці. Але я вирішила ускладнити процес приготування і нафарширувати її овочами і грибами, щоб ще більше посилити смакові якості. Овочі додадуть страві особливу ніжність, а також збагатять смак. Риба, приготована за цим рецептом, однаково смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді. Дуже ароматна, з ніжним смаком, і звичайно ж корисна, скумбрія, фарширована овочами сподобається самому вимогливому гурману, а її вигляд порадує око.

Для приготування скумбрії, фаршированої овочами нам знадобиться:

  •     1 скумбрія (велика)
  •     1 невелика морква
  •     1 цибулина
  •     3-4 печериці
  •     ½ ст.л. манки
  •     1 ст.л. майонезу
  •     Суміш перців
  •     Орегано, каррі
  •     Рослинна олія
  •     Лимон, зелень, порічка для прикраси

Давайте приступимо до приготування смачно фаршированої скумбрії. Для цього нам будуть потрібні ось такі інгредієнти.

Цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Моркву натираємо на великій тертці. Печериці нарізаємо невеликими шматочками.

На олії обсмажуємо цибулю.

Додаємо порізані печериці.

Тепер додаємо натерту моркву і тушкуємо до готовності.

Перекладаємо начинку в мисочку, солимо, перчимо, додаємо манну крупу.

Ретельно перемішуємо. Наша начинка готова.

Тепер прийшов час зайнятися самою рибкою. Скумбрію чистимо, видаляємо нутрощі, голову, хвіст і плавники. Ретельно миєму під проточною водою, обсушуємо, тепер розрізаємо по черевцю до кінця і видаляємо хребеті. Солимо, перчимо і посипаємо орегано.

Змащуємо рибу тонким шаром майонезу і викладаємо начинку.

Філе складаємо і закріплюємо черевце зубочистками. Можна обв'язати товстою ниткою. Фольгу змащуємо олією, викладаємо нашу зафаршировану рибку. Зверху змащуємо майонезом і посипаємо каррі.

Загортаємо скумбрію у фольгу.

Запікаємо при температурі 180 градусів приблизно 30-35 хвилин. За кілька хвилин до закінчення приготування розгортаємо фольгу і залишаємо, щоб рибка підрум'янилася. Я включила на 5 хвилин гриль.

Готову рибу перекладаємо на тарілку і прикрашаємо на свій розсуд. Я використовувала лимон, зелень, ягідки порічки (замороженої). З майонезу зробила розводи. Вийшло досить гарно.

А ось уже відрізаний шматочок, апетитно правда?

Цей шматочок призначався чоловікові, тому я ще нарізала його улюблену цибулю-порей.

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 24 січня 2016 - 17:43 користувачем Іванна

дуже апетитна рибка, я не дуже люблю скумбрію із-за специфічного запаху, але думаю, що с такою начинкою і спеціями вона буде неперевершена)))

Опубліковано 24 січня 2016 - 23:05 користувачем Irina

Іванна, рибка просто чудова, дуже смачна!!!

Коментувати