Друзі, всі хто любить таку рибку, як скумбрія, приєднуйтесь, бо я хочу поділитися неймовірно смачним рецептом її приготування. Сьогодні у мене дуже смачна та ароматна Скумбрія, запечена у духовці. Риба за цим рецептом виходить дуже ніжна. Насправді цей рецепт легкий та швидкий, однак, завдяки оригінальній подачі ця страва стане справжньою прикрасою будь-якого святкового столу. Для приготування маринаду можна використати свої улюблені спеції, я ж використала чорний перець, копчену паприку та коріандр. Оскільки у мене доволі солений соєвий соус, відповідно солі у маринад я не додавала. Щодо часнику, можна використати свіжий чи сушений, який буде під руками. Якщо ви все ж таки надаєте перевагу червоній рибі, рекомендую приготувати Стейк форелі з овочами у пергаментному човнику чи Сьомгу в сметанно-часниковому соусі з картоплею.
Для приготування Скумбрії, запеченої у духовці нам знадобиться:
-
1 скумбрія (приблизно 500 гр)
-
2 ст.л. соєвого соусу
-
Чорний мелений перець до смаку
-
Молотий коріандр до смаку
-
0.5 ч.л. копченої паприки
-
2 зубки часнику
-
1 ст.л. олії
Ось такі продукти нам будуть потрібні, щоб приготувати неймовірно смачну та оригінальну Скумбрію, запечену у духовці.
Рибу розморожуємо, але не до кінця, так її буде легше почистити та нарізати.
У скумбрії відрізаємо голову, плавники та хвіст.
Гострим ножем робимо надріз по хребту з однієї сторони, потім з іншої та вирізаємо хребет.
Рибу розкриваємо, прибираємо усі нутрощі, чистимо від чорної плівки та виймаємо кісточки.
Це дуже зручно робити за допомогою пінцета.
Миємо рибу у проточній воді.
Підготовлену скумбрію перевертаємо іншою стороною та робимо надрізи, не доходячи до середини.
Відстань між надрізами приблизно 2 см.
Надрізи можна зробити, як гострим ножем, так і за допомогою кухонних ножиць.
Деко застеляємо пергаментним папером та акуратно переносимо порізану рибу.
Розвертаємо кожен надрізаний кусочок (як на світлині).
Тепер приготуємо маринад для нашої Скумбрії, запеченої у духовці.
У мисочку викладаємо соєвий соус, додаємо чорний перець та коріандр до смаку, копчену паприку та олію.
Вичавлюємо часник.
Свіжий часник можна замінити на 0.5 ч.л. сушеного часнику.
Все ретельно перемішуємо.
Змащуємо рибу маринадом (зручно силіконовим пензликом) та залишаємо на 15 хвилин при кімнатній температурі, щоб вона промаринувалася.
Ставимо нашу скумбрію у розігріту до 180 градусів духовку та запікаємо приблизно 20 хвилин (верхній та нижній нагрів).
Ось вже наша Скумбрія, запечена у духовці готова, аромат стоїть такий, що неможливо встояти.
Акуратно перекладаємо нашу рибку на тарілку.
Я подавала Скумбрію, запечену у духовці з листям салату та помідорами чері.
Риба вийшла неймовірно смачною та ніжною, всі спеції надали їй неповторного смаку та аромату.
Це дуже гарний та смачний рецепт, тому рекомендую неодмінно приготувати таку рибку.
Це неймовірно смачно!
СМАЧНОГО!