Як швидко пролетіли вихідні! А чому? Та тому, що було складено цікаву програму їх проведення, куди входили похід на річку, у ліс, ігри з улюбленим онуком, катання на велосипедах та, звичайно ж, приготування шашлику, без якого не обходиться жоден пікнік. Оскільки ми відпочивали в гостях у сина з невісткою, відповідно готували шашлик у саду на мангалі. Взагалі шашлик – це страва, яку має готувати одна людина. Такий варіант «подивися за шашликом», «перевертай його через кожні кілька хвилин» ніяк не проходить, тому вся відповідальність за його приготування лягла на плечі сина, який готує шашлик просто чудово. До його приготування він ставиться максимально скрупульозно, зранку їде на базар та вибирає найкраще свіже м'ясо. Через те, що якісну баранину у нас знайти практично неможливо, ми готували шашлик зі свинини. Щоб шашлик вийшов смачним та соковитим, м'ясо потрібно вибирати свіже, заздалегідь його замаринувавши. М'ясо краще маринувати у скляній або емальованій каструлі, відправивши його на кілька годин у холодильник. Години 2-3 цілком достатньо.
Для приготування смачного шашлику зі свинини нам знадобиться:
- 2 кг свинячого м'яса
- Спеції для шашлику
- 2 великі цибулини
- Сіль перець
- Майонез
Шашлик зі свинини, замаринований у майонезі, виходить дуже ніжним, майонезний маринад не дає м'ясу підсохнути під час смаження і воно виходить соковитим.
М'ясо для шашлику нарізаємо шматочками. Цибулини нарізаємо кільцями. Шматочки м'яса солимо, перчимо, посипаємо спеціями для шашлику та перемішуємо. Додаємо майонез та ще раз ретельно перемішуємо. Зверху викладаємо цибулю, причому серединки цибулин та частину кілець перемішуємо з шашликом. Кільця, що залишилися, викладаємо зверху, вони нам знадобляться для смаження. Накриваємо кришкою шашлик та даємо постояти при кімнатній температурі 2-3 години.
Оскільки шашлик готувався на мангалі, його потрібно добре «розкочегарити», щоб був гарний жар. Син для цього використовує букові дрова.
Коли все дерево прогорить та залишиться гаряче вугілля, укладаємо шампури з м'ясом та починаємо смажити.
Від мангала відходити не слід, тому що шашлик з періодичністю треба перевертати, щоб він був пропечений з усіх боків. Якщо іноді на вугіллі де-не-де виникає полум'я, його потрібно відразу ж ліквідувати. Для цього можна використовувати пляшку з пивом або вином, але не воду.
Головне шашлик не пересушити та вчасно зняти із жару, тоді він буде соковитим та м'яким. У сина це виходить просто чудово.
Їсти шашлик можна, кому як подобатися, я особисто його знімаю, чоловік та син люблять їсти прямо з шампура.
До такого смачного шашлику, син приніс з льоху пляшечку неймовірно смачного домашнього вина з терну, а ще дуже хрусткі домашні огірочки, які пішли на ура, попри те, що були свіжі огірки та помідори.
Вечір вдався, шашлик теж!
СМАЧНОГО!
Коментарі
salamandra, ух ти, какой шашлык! ничего себе! у меня прямо слюни до пола! Невероятно аппетитный у вас получился шашлык, а фото просто нереальные! огромное спасибо!
шашлык удался на славу!!!! маринад отличный!!! спасибо, вкусно провели время!!! фото шашлыков выслал)))
Денис, ваш шашлычок выше всех похвал!!! а фото вооще нет слов, так аппетитно!!!спасибо!!!
сезон шашлыков открыт!!!! готовила его на свой ДР в саду возле дома, мариновала точно по рецепту, шашлык получился вкусным, сочным, хорошо пропеченным... мужчины под пиво оценили мои старания по заслугам... вам огромное спасибо, ваш блог, как палочка-выручалочка, все что ни готовила, всегда получается на 100 процентов!!!
Жанна, совершенно согласна, вот наконец- то дождались, когда можно выехать на природу и приготовить вкусные шашлыки! огромное вам спасибо за фото, они прекрасны! с удовольствием опубликую!
Готовил шашлык по вашему рецепту. Очень вкусно получилось, мясо сочное, мягкое хорошо промаринованное. Гости в восторге были...)
Шерстяная Муха, шашлык просто загляденье, у меня слюнки до пола! Очень рада, что воспользовались рецептом и в результате блюдо всем понравилось! А еще огромное спасибо, что не проигнорировали и прислали такие замечательные фото!!!
в воскресенье в саду жарили шашлыки из свинины, замаринованные в соевом соусе, получилось очень вкусно... кроме того, попробовали к шашлыкам поджарить на решетке кабачки и грибы сыроежки... просто чудесно, так необычно, особенно грибы!
это мой фотоотчет о проведенных выходных!
Leptusa, шашлык просто загляденье, ну очень аппетитный! про кабачки и грибочки вообще нет лов, представляю как это вкусно! огромное спасибо за чудесные солнечные фото!!!
а ми сьогодні робили шашлик з телятини... маринад перець чорний, паприка, соєвий соус, трішки оцту і багато цибулі))) бо маринував я, а я обожнюю цибулю у шашлику... вийшло на ура. дякую!
Денис, ваш шашлик просто неперевшений, такий апетитний, що захотілося на природу! Дякую що поділилися важливою інформацією про маринад! фото чудове, з задоволенням опублікую!
ну и нагнали же вы аппетиту, Ирина своим шашлыком))) под винцо, да под солененький огурчик!!!
Гость, спасибо за хороший комментарий, да, сезон шашлыков открыт, пора выбираться на природу!
красота то какая... аж слюнки потекли...
а я когда мариную мясо на шашлык, добавляю уксус...
Мария, на самом деле существует множество способов мариновать шашлык, в том числе и с добавлением уксуса...
тоже вкусно получается)))
очень аппетитно выглядят ваши шашлыки, Ирина, быстрее бы лето!
Оля, спасибо!
Да, лета действительно хочется!
как аппетитно все... слюни до пола...
ХОЧУ ЛЕТА!!!!!!!!!!
Да, согласна с вами полностью, я тоже уже хочу лета, но пока выхожу из положения и готовлю шашлык в мультиварке, получается очень вкусно! Рекомендую!!!
уж очень аппетитно!!!!! сразу захотелось шашлычка и на природУ!!!!!!!!!
Я тоже не дождусь выходных — и на природу, да с шашлычками!!!!
Благодарю Ирина. Сразу скажу кулинар с меня никакой. В выходные ездил с друзьями на шашлыкяо))) за город. Сделал шашлык так как написано в вашей статье. Самому понравилось и друзья одобрили! Like
Стас, на здоровье!Я рада, что вам пригодился рецепт... а еще приятно, что на блог заходят не только женщины, а мужчины тоже... это вдохновляет...
вот такой очень вкусный шашлык готовили на ДР папы))) сказать, что получилось вкусно, это ничего не сказать! просто супер!