Сочники з сиром

Опубліковано користувачем Irina

Друзі! Сьогодні хочу запропонувати рецепт дуже смачних булочок, а саме, Сочників з сиром. Цей вид випічки є досить популярним і це зовсім не дивує, адже Сочники з сиром дуже смачні та ніжні. Такі булочки неодмінно сподобаються як дорослим, так і діткам, в раціоні який обов'язково має бути сир, в якому багато різних вітамінів, таких як А, Д, С, а також вітаміни групи В. Також в сирі в великій кількості є кальцій, залізо, фосфор. Запевняю вас, що такі булочки в магазині не купиш. Домашні Сочники з ніжного тіста та повітряною сирною начинкою - що може бути краще до чашки чаю, кави чи молока.  

Для приготування Сочників з сиром нам знадобиться:

Для тіста:

  • 280-300 гр борошна
  • 1 яйце
  • 80 гр цукру
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • 1/3 ч.л. солі
  • 100 гр сметани
  • 100 гр вершкового масла
  • 0.5 ч.л. розпушувача

Для начинки:

  • 250 гр сиру (у мене 9%)
  • 2-3 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. сметани
  • 1 білок
  • 1-2 ст.л. борошна
  • 1 ч.л. ванільного цукру

Ще знадобиться:

  • Жовток для змащування
  • Цукрова пудра

Ось такі продукти будуть потрібні для приготування начинки для Сочників з сиром.

А ось з таких продуктів ми приготуємо тісто.

В миску насипаємо просіяне борошно та додаємо розпушувач і сіль для балансу смаку.
На великій терці натираємо холодне вершкове масло.

Перетираємо в крихту.
Коли ми перетираємо холодне вершкове масло з борошном, виходить максимально пісочне тісто.

До крихти додаємо ванільний цукор та звичайний цукор.
Сюди ж додаємо яйце та сметану.

Спочатку замішуємо тісто за допомогою ложки чи лопатки.

А потім руками.
Довго вимішувати тісто не потрібно, інакше Сочники з сиром будуть тугими.
Загортаємо тісто у харчову плівку та ставимо у холодильник на 30 хвилин, щоб воно стало більш плотнішим.

Тим часом приготуємо смачну начинку для Сочників.
В миску викладаємо сир (у мене жирність 9%) та додаємо цукор і ванільний цукор.
Перемішуємо.

До сиру додаємо сметану та білок.
Добре перемішуємо.

Тепер додаємо борошно.

Ще раз вимішуємо.
Наша начинка для Сочників з сиром готова.

Тісто дістаємо з холодильника, ділимо його на 10 частин по 60 грамів кожна.

З кожної частинки тіста робимо кульки.

Беремо одну кульку тіста і трішечки розкачуємо.
Щоб у Сочників були гарні краєчки я скористалася спеціальною формою для печива.

На одну сторону тіста викладаємо начинку та розрівнюємо її.

Накриваємо другою стороною тіста.

Перекладаємо Сочники з сиром на деко.

Зверху змащуємо булочки жовтком.

Ставимо Сочники з сиром у розігріту до 190 градусів духовку

Випікаємо приблизно 25-30 хвилин.

Даємо пиріжкам трохи охолонути та посипаємо цукровою пудрою.

Ось такі дуже красиві, неймовірно смачні, ніжні та запашні Сочники з сиром у мене вийшли.

Готується такі булочки дуже легко, тому неодмінно спробуйте їх і я впевнена, що будете задоволені результатом.

Заварюємо запашну каву чи чай та можна пригощатися.
Це дуже смачно!

А це для гарного настрою! Починається сезон полуниці, а це значить, що незабаром будуть нові, смачні та дуже оригінальні рецепти з цією надзвичайно смачною та корисною ягідкою! Дочекайтеся!

СМАЧНОГО!

Коментувати