Друзі, пропоную приготувати неймовірно смачну страву - Сьомга в сметанно-часниковому соусі з картоплею. Для цієї страви підійдуть стейки будь-якої червоної риби – сьомга, горбуша, лосось чи форель. Я для своєї страви обрала сьомгу. Страва дуже проста у приготуванні, при цьому виходить із яскравим неповторним смаком. Обов'язково в цій страві має бути картопля, замаринована в сметанно-частковому соусі, в якому до цього маринувалися стейки. Ця кількість інгредієнтів розрахована на 2 порції.
Для приготування Сьомги, в сметанно-часниковому соусі з картоплею нам знадобиться:
- 2 стейки сьомги
- 5-6 картоплин середнього розміру
- 2 зубки часнику
- 3 ст.л. сметани
- Сіль, чорний мелений перець
- Приправа для картоплі
- Приправа для риби
Ось такі продукти нам знадобляться для приготування дуже смачної Сьомги, в сметанно-частковому соусі з картоплею.
Стейки сьомги посипаємо сіллю та чорним меленим перцем.
Також посипаємо приправою для риби.
Викладаємо стейки в миску, додаємо 2 ст. ложки сметани та вичавлений через прес часник.
Добре все перемішуємо, так, щоб сметана з часником повністю покрила стейки з обох боків.
Залишаємо маринуватися..
А поки що підготуємо картоплю.
Картоплю миємо, чистимо та нарізаємо соломкою.
Стейки сьомги викладаємо у форму для запікання.
У миску, де маринувалися стейки, викладаємо порізану картоплю.
Додаємо сіль, приправу для картоплі та 1 ст.л. сметани.
Добре все перемішуємо.
Розкладаємо картоплю у формі для запікання - по краях та між стейками.
Запікаємо в духовці, розігрітій до 180 градусів, спочатку 30 хвилин під фольгою, потім знімаємо фольгу та запікаємо ще 10 хвилин.
Ось така дуже апетитна Сьомга в сметанно-часниковому соусі з картоплею у мене вийшла.
Розкладаємо Сьомгу в сметанно-часниковому соусі з картоплею по тарілках, прикрашаємо зеленню та пригощаємося.
Стейки вийшли дуже соковиті, картопля пряна та м'яка.
Це варто спробувати!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Опубліковано 28 січня 2022 - 17:57 користувачем Вікуся
Рибка, ще й з такою
Опубліковано 28 січня 2022 - 20:40 користувачем Irina
Вікуська, дякую за коментар,
Опубліковано 21 січня 2022 - 22:26 користувачем Денис
чудовий рецепт, треба обов
Опубліковано 21 січня 2022 - 23:12 користувачем Irina
Денисе, дуже дякую за
Коментувати