Соус Тартар любить вся моя родина, чоловік любить до м'ясних страв, син з невісткою до креветок, а мені особисто дуже подобається до риби. Кожна господиня готує цей соус по-своєму. Хтось додає часник, хтось майонез, я ж готую цей соус по своєму перевіреному рецепту, обов'язково з додаванням маринованих огірочків. Можна додати каперси, але це на любителя. Цей холодний соус французької кухні підходить до дуже багатьох страв, відмінно доповнюючи їх смак. Я для приготування соусу Тартар використовую два види жовтків - варені і сирі, тому замість майонезу додаю сметану, виходить той же ефект. І ще, для приготування соусу краще використовувати оливкову олію, додавати яку потрібно дуже невеликими порціями, постійно збиваючи, до утворення однорідної консистенції.
Для приготування соусу Тартар нам знадобиться:
- 2 яйця, зварених на круто
- 2 сирих жовтки
- 1/3 ст. оливкової олії
- 1 ст. л. зеленої цибулі
- 2 невеликих солоних огірочка (50 гр.)
- 1,5 ч.л. порошку гірчиці
- 120 гр. сметани
- Зелень кропу
- Сік лимона
- Сіль, чорний перець за смаком
Яйця варимо, охолоджуємо, чистимо.
Жовтки відділяємо від білків, натираємо їх в миску, додаємо сирі жовтки і гірчичний порошок.
Невеличкими порціями, постійно взбиваючи, вливаємо оливкову олію.
Варені білки, огірки, зелену цибулю і кріп дрібно нарізаємо і додаємо до жовтків. Ретельно перемішуємо.
Додаємо сметану. Солимо, перчимо до смаку.
Додаємо сік лимона (можна замінити оцтом) і добре все перемішуємо.
Соус Тартар, приготований за цим рецептом виходить в міру гострим і кислим.
Я сьогодні готувала м'ясної хлібець, тому соус був не зайвим!
СМАЧНОГО!
Коментарі
михаил, на здоровье!!!
получился очень вкусный соус...готовила половину рецепта спасибо
ника, на здоровье, рада что понравился рецепт)))
заходите почаще)))
Отличный соус!
Спасибо! Соус очень вкусный!
спасибо