Суп Харчо, приготований, за цим рецептом виходить, просто пальчики оближеш, дуже запашний, в міру гострий. Ось сьогодні приготувала цей суп, і відразу його з'їли. Щоб приготувати справжній суп Харчо є свої секрети, наприклад, в цей суп не кладуть картоплю, а лише рис. Ще точно знаю, що справжній суп Харчо готується тільки на яловичому м'ясі, хоча пробувала якось і на свинячому м'ясі, вийшло теж дуже смачно. У суп потрібно додавати волоські горіхи, але оскільки мої домашні не люблять, я цей продукт виключила. Щоб суп Харчо був запашним і ароматним в нього кладуть різні трави і гострі приправи, наприклад, червоний мелений перець, хмелі-сунелі, чорний перець.
Для приготування супу Харчо нам знадобиться:
- 3 літри води
- 500 гр. яловичого м'яса
- 0.5 склянки рису
- 1 цибулина
- 1-2 зубки часнику
- 1 ст.л. томатної пасти
- 0.5 ч.л. сушених трав (хмелі-сунелі)
- Сіль за смаком
- Червоний мелений перець за смаком
- Рослинна олія
М'ясо промиваємо, нарізаємо на невеликі шматки, заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь. Даємо закипіти, зменшуємо вогонь, злегка підсолюємо і варимо до напівготовності, постійно знімаючи піну.
Додаємо промитий рис. (Я беру довгий).
Часник чистимо і вичавлюємо через прес.
Цибулю чистимо і нарізаємо дрібними кубиками.
Розігріваємо в сковороді рослинне масло і смажимо порізану цибулю до золотистого кольору, додаємо томатну пасту, суміш сушених трав.
Додаємо все це в суп.
Коли рис звариться, додаємо часник і дрібно порізану зелень, даємо покипіти ще хвилини три і знімаємо з вогню.
Наш суп Харчо готовий!
СМАЧНОГО!
Коментарі
валерий, очень тому рада!!!! готовьте на здоровье!
суп получился отличный, настоящий суп харчо!!!
спасибо)))
alexsandr, очень рада, что вам понравился суп! спасибо что нашли минутку поделиться впечатлением!!!
Отличный рецепт! Через положенное время в суп добавить рис. Когда-то давно, когда я был маленьким, отец добавлял в харчо рис, который разваривался в виде буквы «Х». У меня с тех пор устойчивая ассоциация — суп с буквами Х это харчо Возьмите длиннозернистый рис.
openbazar, рада приветствовать на своем блоге! спасибо за интересный коммент)))
суп по достоинству был оценен мужем, просил добавку!!!!
спасибо!!!
Бася, на здоровье!!!
у меня такой суп сметают за один присест, спасибо что напомнили, завтра приготовлю...
Анюта, у меня тоже просто обожают этот суп, поэтому готовлю его достаточно часто...
где моя большая ложка... обожаю Харчо...
Леонида, я тоже!
наконец-то у меня получился вкусный харчо, спасибо! очень понравился суп)))