Сьогодні будемо готувати дуже смачну страву - свинину, тушковану з овочами. Свинина, приготована за цим рецептом, нагадує шашлик, тільки м'ясо виходить ніжним, соковитим, з дуже приємним солодкуватим смаком. Готувати страву зовсім не складно, однак вона виходить такою, що просто пальчики оближеш. Поєднання такої кількості інгредієнтів, як в даному описі, на мій погляд, найоптимальніше, однак, можна і поекспериментувати. Наприклад, додати більше перцю або моркви, це вже залежить від ваших уподобань, в будь-якому випадку страва буде смачною. Свинину краще брати не жирну, прекрасно підійде лопатка. Особливу нотку цій страві надає сушений базилік, який я дуже люблю.
Для приготування свинини, тушкованої з овочами, нам знадобиться:
- 1 кг свинини
- 1 морква
- 1 цибулина
- 1 болгарський перець (великий)
- 2-3 помідора
- Сіль, чорний мелений перець за смаком
- Базилік сушений за смаком
- Соняшникова олія для смаження
- Зелень кропу і петрушки
Ось такі продукти нам знадобляться для приготування цієї смачної страви.
Спочатку підготуємо всі продукти.
Свинину миємо, обсушуємо і нарізаємо шматочками середнього розміру.
Моркву чистимо і нарізаємо напівкружечками.
Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями чверть.
Помідори нарізаємо шматочками. (При бажанні шкірку можна зняти, попередньо опустивши помідори на кілька секунд в окріп).
Солодкий болгарський перець миємо, очищаємо від насіння, нарізаємо невеликими шматочками.
Зелень дрібно нарізаємо.
Всі овочі та м'ясо підготовлені, можна братися до приготування.
Свинину обсмажуємо в сковороді на олії приблизно 10 хвилин, періодично помішуючи.
На іншій сковороді на олії смажимо спочатку цибулю до прозорості.
Додаємо в цибулю порізану моркву і смажимо приблизно 10 хвилин періодично помішуючи.
Тим часом свинина пустить сік, і буде тушкуватися.
Тепер додаємо помідори, перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин.
Додаємо солодкий перець, перемішуємо і смажимо ще 5-7 хвилин на середньому вогні.
На той момент свинина буде готова, і ми перекладаємо її до тушкованих овочів.
Солимо, перчимо, додаємо сушений базилік до смаку та добре все перемішуємо.
Накриваємо кришкою і готуємо 25-30 хвилин.
Додаємо порізану зелень та тушкуємо ще 5 хвилин.
Тушкована свинина з овочами дуже підходить до різних гарнірів - картопляного пюре, рису і т.д. Дуже смачно з овочевими салатами.
А під келих смачного домашнього сухого вина з терну - це саме те!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Ирина, очень рада, что так понравился рецепт) жаль только, что вы фото своей вкуснятины не прислали, я бы его опубликовала) Ирина, заходите почаще, у меня много вкусных рецептов, которые все мною лично приготовлены и опробованы) очень рекомендую Свинину в пиве, рецепт просто "бомба") Успехов и жду еще в гости!
Спасибо за рецепт. Очень вкусно!
Антон, на здоровье! очень приятно, что вам понравился рецепт) очень рекомендую попробовать Свинину в пиве https://breakfast.net.ua/ru/vtorue-bluda/svinina-v-pive.html, получается невероятно вкусно!
удачный рецепт, всем рекомендую))) Алексей.
Алексей, большое спасибо за оставленный комментарий!!!
отличный рецепт, всем понравился))) спасибо!
Екатерина, приветствую Вас! очень рада, что вам понравилось блюдо и что нашли время поделиться мнением!!!
хороший рецепт, очень вкусно, нам с мужем понравилось! спасибо!
Христина, очень рада, что блюдо пришлось по вкусу! спасибо за комментарий!
отличный рецепт)))
спасибо)))
Игорь, на здоровье!
Отличное блюдо! Люблю тушеную свинину!
Благодарю Вас Ира,за это блюдо!
Борис! На здоровье! Блюдо действительно очень вкусное!
очень вкусная свинина, а овощи вообще нет слов! спасибо за удачный рецепт...
Лариса, на здоровье, очень рада, что понравился рецепт!
Очень вкусно получилось! Спасибо за рецепт! Уже даже записала чтоб не потерять в книгу рецептов, а это в эпоху интернета и закладок в браузере много значит!)))