Сирно-вершковий десерт з виноградом

Опубліковано користувачем Irina

Сьогодні у мене неймовірно смачний, ніжний сирно-вершковий десерт з виноградом, який просто тане в роті. Друзі, запевняю вас, що від такого десерту не відмовляться ні дорослі, ні діти. Десерт виходить настільки ніжним, однак його так просто і легко приготувати, що тепер він частий гість на моєму столі. Дуже рекомендую приготувати ці ласощі і насолодитися неповторним смаком. У свій десерт я додала виноград без кісточок (Кишмиш), що додало йому особливу родзинку.

Для приготування Сирно-вершкового десерту з виноградом нам знадобиться:

  •     700 гр. сиру (у мене домашній)
  •     200 мл вершків (у мене 20%)
  •     250 гр. сметани
  •     150 гр. цукру
  •     30 гр. желатину (бажано швидкорозчинного)
  •     150 гр. винограду Кишмиш
  •     50 гр. чорного шоколаду для прикраси

Ось такі інгредієнти нам знадобляться для приготування неймовірно смачного і корисного десерту з сиру.

Спочатку підготуємо желатин.
У мисочку наливаємо вершки (можна замінити молоком), додаємо желатин.

Розмішуємо до повного розчинення желатину і залишаємо хвилин на 40, щоб він добре набряк.

Тим часом викладаємо в миску сир, додаємо до нього цукор і сметану.

За допомогою погружного блендера збиваємо сир до кремоподібного стану.

Желатин дуже добре набряк.

Ягоди винограду розрізаємо навпіл.

Підігріваємо вершки з желатином на водяній бані або в мікрохвильовій печі, як вам зручніше, щоб желатин повністю розчинився, але не кип'ятимо, це дуже важливо. Даємо трохи охолонути.

Додаємо желатин до сирної маси і дуже ретельно розмішуємо.
Робимо все швидко, оскільки маса буде відразу густіти.

Додаємо порізаний виноград і ще раз перемішуємо. 

Перекладаємо сирну масу в форму.
Я готувала свій десерт в ось такій гарній силіконовій формі.
Накриваємо десерт харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 3-4 години, краще на ніч.

Перекладаємо форму на тарілку і акуратно знімаємо.
50 гр. шоколаду (у мене чорний) розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі, перекладаємо в корнетик або невеликий кондитерський мішок і робимо по десерту розводи.
Ставимо ще на 30 хвилин в холодильник, щоб шоколад добре застиг.

Ось такий дуже гарний, неймовірно ніжний і смачний сирний десерт у мене вийшов.

Шоколад дуже прикрасив цей десерт не тільки зовні, але і за смаком.
Обов'язково приготуйте цей десерт з сиру, не пошкодуєте!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 16 грудня 2022 - 20:19 користувачем AllaSkirka

Це така смакота! Обожнюю такі сирні десерти, буду готувати!

Опубліковано 16 грудня 2022 - 20:28 користувачем Irina

Алочка, неодмінно приготуй, десерт виходить неймовірно смачний, з ніжною текстурою, а ягідки винограду додають кислинку) це дуже смачно! успіхів і чекаю на результат!

Коментувати

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.