Сирник

Опубліковано користувачем Irina

У нас на заході України без сирника не обходиться жодне свято, жодне весілля. Сирник, рецептом якого хочу сьогодні поділитися, виходить дуже смачний. Цей рецепт перевірений роками, тому що печу його щонайменше років двадцять. Щоб сирник вийшов смачним, бажано використовувати домашній, не кислий сир, яйця також домашні. Сир необхідно рази два-три перемолоти, додати більше родзинок та лимона і успіх забезпечений. Сподіваюся, мій покроковий рецепт смачного львівського сирника сподобається.

Для приготування сирника нам знадобиться:

  • 1 кг 300 гр домашнього сиру
  • 10 яєць
  • 500 гр цукру
  • 300 гр вершкового масла
  • 1 ч.л. розпушувача (повна)
  • 2 ст.л. крохмалю
  • 1 ст.л. манної крупи
  • 1 лимон
  • Родзинки до смаку
  • 15 гр ванільного цукру

Для приготування тіста нам знадобиться:

  • 125 гр маргарини
  • 1 яйце
  • 1 ст.л. сметани
  • 1 ст.л. какао
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1/2 склянки цукру
  • 250-300 гр борошна

Для шоколадної глазурі нам знадобиться:

  • Плитка шоколаду (у мене чорний)
  • Кокосова стружка

Сир перемелюємо 2-3 рази, це залежить від жирності сиру, важливо, щоб він не був крупинками.

Відокремлюємо жовтки від білків. Білки відставляємо, вони нам знадобляться трохи згодом.

Жовтки збиваємо із цукром та вершковим маслом до утворення однорідної маси.

Додаємо жовтки з цукром та масло у сир та перемішуємо.    

Тепер додаємо в сир ванільний цукор, крохмаль та манну крупу.

Вичавлюємо в сир сік одного лимона та все добре перемішуємо.

Родзинки перебираємо, промиваємо, просушуємо та додаємо в сир.

Тепер настала черга білків.

Збиваємо білки до стійкої густої піни та додаємо у сир.

Вводимо білки у сир дуже обережно, рухами знизу нагору.

Наш сир готовий, тому беремося за приготування тіста.

Я люблю, щоб тісто було дуже розсипчастим та не забитим, тому воно має бути дуже м'яким. Я замішую тісто в міксері, використовуючи спочатку вінчики, а коли додаю борошно, гачки для замісу тіста.

Збиваємо спочатку маргарин, додаємо яйце, цукор, сметану, розпушувач для тіста.

Додаємо какао та борошно. Наше тісто готове. Деко змащуємо вершковим маслом.

На деко викладаємо тісто рівномірним шаром.

На тісто викладаємо сир.

Ставимо деко у добре розігріту духовку та випікаємо сирник при температурі 180 градусів приблизно 1 годину - 1.20 хвилин, все залежить від духовки.

Готуємо шоколадну глазур.

Плитку шоколаду ламаємо на шматочки, ставимо на водяну, щоб він повністю розтопився.

Ще гарячий сирник змащуємо розплавленим шоколадом та присипаємо кокосовою стружкою (не обов'язково).

Даємо сирнику охолонути.

Повірте, такий сирник просто тане у роті.

А це для гарного настрою! Тюльпани – це гарні весняні квіти, які мені дуже подобаються. А ще вони подобаються моїй читачці Вікторії, яка вирощує їх у себе в саду. А ще вона любить фотографувати, зокрема й квіти. Дуже вдячна цій читачці за чудове фото гарного та ніжного червоно-жовтого тюльпана.

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 08 червня 2022 - 10:24 користувачем Віка

Ну ось, традиційно цього літа спекла сирник, щоправда цього року він не такий смачний, тому що люди з якими традиційно його куштуємо зараз захищають наш сон!

Опубліковано 08 червня 2022 - 10:45 користувачем Irina

Вікуся, твій сирничок, як завжди неперевершений, дуже гарний та апетитний) молимося, щоб всі наші хлопці скоріше повернулися додому живими, вони всі герої!!!! Все буде Україна! Дуже дякую за чудові світлини!

Опубліковано 06 червня 2020 - 18:14 користувачем Leptusa

А у нас також сирник з полуничкою сьогодні, така смакота, пальчики оближеш! Найкращий рецепт сирника, з усіх, що я пробувала!!! Дякую!

Опубліковано 06 червня 2020 - 19:26 користувачем Irina

Leptusa, дійсно, пальчики оближешь.... сирник просто чудовий, дуже апетитний, та щей политий шоколадом і з полуницею... це свято шлунку!!! дуже дякую за гарні світлини!!! дуже тішуся, що цей рецепт так подобається! готуйте на здоров"я!!!

Опубліковано 21 грудня 2018 - 10:28 користувачем Viktoria

Коли потрібно спекти сирник, то готую його тільки за цим рецептом!!! Дуже вдалий і хороший рецепт, сирник виходить дуже смачний і повітряний, його любить вся моя сім'я, тому печу його частенько!!! дякую за хороший рецепт!!!! Фото відправила на пошту. Гарних Вам свят!!!

Опубліковано 22 грудня 2018 - 22:04 користувачем Irina

Viktoria, готуйте на здоров"я, у вас це чудово виходить!!! Сирник просто фантастичний!!! величезне спасибі за фото!!! Вам також гарних свят, щасливого Нового року!!!

Опубліковано 17 травня 2018 - 14:08 користувачем Виктория

сырник просто замечательный, очень хороший рецепт, получилось с первого раза))) использовала домашний творог и домашние яйца, сырник получился красивого желтого цвета, очень нежный и вкусный... у меня сынок просто обожает сырник, обязательно попробую и другие ваши рецепты сырных запеканок)))фото своего сырника прилагаю!

Опубліковано 18 травня 2018 - 20:08 користувачем Irina

Виктория, по фото видно, что сырник с домашних продуктов, такой невероятно аппетитный, красивый и вкусный! В магазине такие продукты не купишь! огромное спасибо за чудесное фото, впрочем, как всегда!!! до новых фотоотчетов, жду с нетерпением!

Опубліковано 26 червня 2017 - 12:07 користувачем Leptusa

Без сирника не обходиться ні один приїзд гостей. Цей рецепт чудовий, всім дууууууже подобається, сирник ніжний та смачний. Дякую за рецепт, фотки скинула.

Опубліковано 26 червня 2017 - 20:56 користувачем Irina

Leptusa, мені дуже приємно, що вам так подобається рецепт... ваш сирник як завжди чудовий, а фото надихають!!! спасибі вам за працю!!! :) :) :)

Опубліковано 09 травня 2017 - 17:07 користувачем Оксанка

дуже смачний сирник, тільки я тісто не давала, суто сир, а ось родзинок дала достатньо... дякую за гарний рецепт!
а це кусочок мого сирника!

Опубліковано 09 травня 2017 - 21:10 користувачем Irina

Оксанка, у вас вийшов чудовий сирник, дуже апетитний! Я вам безмежно вдячна, що знайшли час поділитися фотозвітом! Заходьте ще, готуйте та присилайте фото, дуже буду рада!!! З великим задоволенням опублікую фото вашого сирника!

Опубліковано 22 квітня 2017 - 22:09 користувачем Оксана

сирник вийшов чудовий, дуже смачний!!! величезне дякую за гарний рецепт, сім"я у захваті! ледь встигла сфотографувати декілька кусочків! готувала точно по рецепту, лише не додавала в тісто какао, бо у мене не люблять...
зверху по гарячому сирнику розтопила шоколадку "Оленка")))

Опубліковано 22 квітня 2017 - 22:26 користувачем Irina

Оксана, ваш сирник чудовий, такий високий і апетитний, так і хочеться взяти кусочок))) окреме дякую за фото, за те, що знаходите час на фотозвіт, для мене і читачів це дуже важливо!!! Чекаю на нові кулінарні шедеври!

Опубліковано 18 вересня 2016 - 22:16 користувачем Leptusa

всегда пеку сырник по Вашему рецепту, он всегда получается очень вкусный и его ооооочень много!! фотки моих стараний отправила на почту))))

Опубліковано 18 вересня 2016 - 22:23 користувачем Irina

Leptusa, да, сырник у вас получился на славу, такой высокий, а как хорошо пропекся, просто красота!!! Вы настоящая мастерица!!! Огромное спасибо за чудесное фото, с удовольствием его опубликую!!!

Опубліковано 11 вересня 2016 - 17:48 користувачем Светлана

наконец-то решилась испечь сырник, долго искала рецепт и остановила внимание на вашем, и НЕ ПРОГАДАЛА!!!! очень вкусно, спасибо, забираю в копилку!!!

Опубліковано 12 вересня 2016 - 18:09 користувачем Irina

Светлана, УРА!!!!! очень рада!!!

Опубліковано 03 серпня 2016 - 19:29 користувачем Алла

сырник просто великолепный, ну очень вкусный, я не поливала его шоколадом, у меня не все его любят, остальное все точно по рецепту.... результат на лицо!

Опубліковано 03 серпня 2016 - 22:03 користувачем Irina

Алла, у вас получился ну очень аппетитный сырник, это прекрасно передано на фото! Вы настоящая умелица, я с удовольствием опубликую фото!

Опубліковано 20 червня 2015 - 16:10 користувачем Марта

пекла сырник по вашему рецепту, просто не могу нарадоваться, он просто таки таял во рту)))
очень удачный рецепт, спасибо огромное!!!!!!!!!!!!!!!!

Опубліковано 20 червня 2015 - 23:54 користувачем Irina

Марта, на здоровье, я рада!!!

Коментувати

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.