Сирний пиріг з персиками

Опубліковано користувачем Irina

М'який Сирний пиріг з персиками, у якого неймовірно смачна основа із пісочного тіста та ванільна сирна начинка неодмінно сподобається тим, хто любить страви  із сиру. Доповнюють пиріг соковиті консервовані персики. Для приготування цього пирога краще використовувати однорідний сир будь-якої жирності. Але якщо у вас сир не однорідний сир, його доведеться перемолоти чи попередньо протерти через дрібний друшляк. Для приготування також підійдуть консервовані абрикоси. Неодмінно приготуйте цей Сирний пиріг з персиками, впевнена, що він вам сподобається. Я буду готувати цей пиріг на Великдень.

Для приготування Сирного пирога з персиками нам знадобиться:

Для тіста:

  • 200 гр борошна
  • 100 гр вершкового масла
  • 100 гр цукру
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. розпушувача

Для сирної начинки:

  • 400 гр домашнього сиру
  • 200 гр сметани
  • 120 гр цукру
  • 2 яйця
  • 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю
  • Сік з половини лимона
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 банка консервованих персиків (500 гр)

З таких продуктів ми будемо готувати тісто для Сирного пирога з персиками.

А ось такі продукти нам знадобляться для приготування сирної начинки.

Спочатку приготуємо тісто.
В миску викладаємо м'яке вершкове масло та цукор.

Розтираємо за допомогою виделки.

Додаємо яйце.

Ще раз добре розтираємо.

Додаємо борошно з розпушувачем.

Добре вимішуємо ложкою.

Довго вимішувати тісто не потрібно.
Зліплюємо руками тісто у кульку.

Перекладаємо тісто у форму (у мене кругла, діаметром 22 см).
Розтягуємо тісто по дну форми, а також формуємо високі бортики, приблизно 6-7 см заввишки.
Ставимо форму з тістом у холодильник на 30 хвилин.

Тепер приготуємо сирну начинку.
Для свого Сирного пирога з персиками я використовувала сир 9% жирности, який попередньо протерла через мілке сито.

Можна сир перемолоти (кому, як зручніше).

До сиру додаємо яйця, цукор, сметану, сік з половини лимона, ванільний цукор та крохмаль.

За допомогою погружного блендера збиваємо сир до отримання кремоподібної консистенції.

У форму с тістом виливаємо сирну масу.

Зверху акуратно викладаємо половинки персиків (вони повинні самі трохи поринути у сирну масу).

Ставимо випікати Сирний пиріг з персиками в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 1 годину.

Даємо пирогу повністю охолонути.

Бажано поставити його на пів години в холодильник, оскільки смак сиру найкраще розкривається саме в охолодженій випічці.

Акуратно розкриваємо та знімаємо бортик.
Перекладаємо Сирний пиріг з персиками на тарілку.

Ось такий неймовірно красивий, святковий та дуже смачний вийшов у мене Сирний пиріг з персиками.

Ось так виглядає пиріг у розрізі, він просто тане в роті.
Впевнена, що такий Сирний пиріг з персиками нікого не залишить байдужим, бо він неймовірно смачний.

А це для гарного настрою! Друзі, ви любите нарциси? Як що так, тоді декілька цікавих фактів про цю неймовірно красиву та ніжну квітку. 1. Свою назву вона отримала на честь Нарциса, одного з персонажів давньогрецьких міфів, який був такий прекрасний, що закохався у власне відображення. 2. З квіток нарциса парфумери робили ароматне ефірне масло вже понад 2000 років тому. 3. Всього в світі налічується 113 видів нарцисів. 4. Нарциси - отруйні квіти, тому спроба вжити в їжу будь-які їхні частини може призвести до смертельного отруєння.

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 11 квітня 2023 - 14:45 користувачем Вікуся

Корисний і смачний, діткам дуже подобається, ням-ням!

Опубліковано 11 квітня 2023 - 22:44 користувачем Irina

Вікуся, мені дуже приємно отримати такий чудовий коментар! Тішуся, що діткам пиріжок сподобався!

Опубліковано 08 квітня 2023 - 15:55 користувачем Божена

Це те, що я дуже люблю !!! Вкусняшка !!!

Опубліковано 08 квітня 2023 - 16:29 користувачем Irina

Божена, це дуже смачний пиріг, він просто тане в роті! Варто спробувати!

Опубліковано 08 квітня 2023 - 15:17 користувачем AllaSkirka

Як апетитно виглядає!!! Дякую за рецепт!!!

Опубліковано 08 квітня 2023 - 16:30 користувачем Irina

Алочка, дякую!!! Неодмінно приготуй такий пиріг, не пожалкуєш, він дуже смачний! Ну, і звісно буду чекати на фотозвіт!

Коментувати