Вже на порозі усіма улюблене свято Новий Рік, і, не дивлячись на те, що снігу в цьому році ще, практично не було, всі з нетерпінням чекають його приходу, щоб побажати один одному всього найкращого і світлого. Всі ретельно готуються до свята - вже давно складено меню, закуплені основні продукти. Я теж вже повністю визначилася з тим, чим буду пригощати своїх гостей. Звичайно ж, який святковий стіл без смачних і красивих тарталеток. Цього разу я буду готувати два види тарталеток, одні з яких, з печінкою тріски, спеціально для сина, який її дуже любить. Печінка тріски відноситься до розряду делікатесів, крім того, сам по собі цей продукт самодостатній, однак, вдало поєднуючи його з іншими продуктами, можна приготувати дуже смачну, оригінальну страву. Оскульки печінка тріски досить жирна, майонез в салаті виключений. Страва, за моїм рецептом дуже сподобалася, тому сміливо буду готувати її на Новий Рік.
Для приготування тарталеток з печінкою тріски нам знадобиться:
- 12 тарталеток невеликого розміру
- 1 банка печінки тріски
- Пучок зеленої цибулі
- Зелень кропу
- 1/2 свіжого огірка
- 50 гр. твердого сиру
- Сіль, чорний перець за смаком
Відкривши банку печінки тріски, зливаємо з неї жир, якщо цього не зробити, начинка для тарталеток вийде дуже жирною, відповідно жир буде просочуватися крізь них, а значить можна жиром капнути на красивий святковий одяг.
Печінку тріски розминаємо виделкою. Твердий сир натираємо на дрібній тертці і додаємо до печінки тріски. Зелену цибулю і кріп дрібно нарізаємо і додаємо до салату. Огірок очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками. Додаємо до печінки тріски. Солимо, перчимо до смаку і добре перемішуємо. Начинка для тарталеток готова.
Щоб тарталетки залишилися хрусткими, начинку накладаємо перед самою подачею на стіл.
Викладаємо тарталетки на тарілку і прикрашаємо зеленню, шматочками огірка і ягідками журавлини.
Наші новорічні, дуже апетитні тарталетки з печінкою тріски готові!
СМАЧНОГО і гарних свят!
Коментарі
Marta, мне приятно, что доверяете моим рецептам!!! готовьте на здоровье!!! С Новым Годом!
очень люблю печень трески...
рецепт привлекательный, попробую приготовить...
Татьяна, блюдо очень вкусное, готовьте на здоровье!
салат-начинку уже приготовила, очень вкусно получилось! накладывать в тарталетки буду перед подачей на стол! Спасибо за вкусные рецепты, много всего готовила с вашего блога и всегда все получается с первого раза! Ирина, всех благ!!! С наступающими Новогодними праздниками!