Тарталетка (від французького Tartelette) - невеликий кошик, випечений з прісного тіста, який використовується для оформлення закусок. Закуска в тарталетках - це ідеальна страва для святкового столу або фуршету. Тарталетки не тільки дуже смачні, але ще і красиві, тому намагаюся завжди їх готувати на свята. У мене дуже люблять рибну начинку, і в цей раз я приготувала її з консервованого тунця. Не буду сперечатися, так дійсно, ці консерви дорожчі, тому якщо немає можливості придбати тунця, можна приготувати тарталетки з сайри або з сардини. Вийде не менш смачно. Красиві, ошатні, і неймовірно смачні, тарталетки з тунцем готуються за лічені хвилини, якщо звичайно, безпосередньо самі тарталетки приготовлені заздалегідь або придбані в супермаркеті, чудово, що сьогодні продається їх величезна кількість, причому різних форм і з різного тіста. Мені попалися ось такі дуже оригінальні тарталетки, повз яких я пройти не змогла. Тарталетки - це не просто страва, а вишукана прикраса столу, тому давайте швидше візьмемося за їх приготування.
Для приготування тарталеток з тунцем нам знадобиться:
- Баночка тунця у власному соці (у мене 170 гр.)
- 2 варені яйця
- 2 свіжих невеликих огірка (можна замінити солоними)
- 12 тарталеток
- 1 цибулина (можна взяти зелену цибулю)
- Кріп
- Чорний мелений перець за смаком
- Майонез
- Зелень салату для прикраси
Ось такі продукти нам знадобляться для приготування смачних тарталеток. До речі баночка тунця у мене польського виробництва, але це не суттєво.
Яйця варимо, охолоджуємо, чистимо і нарізаємо дрібними кубиками. Цибулину чистимо і дрібно нарізаємо. Огірки нарізаємо дрібними кубиками (огірок можна почистити). Кріп миємо й дрібно нарізаємо.
Баночку тунця відкриваємо, і якщо є рідина, зливаємо її. Рибу подрібнюємо виделкою.
Всі порізані інгредієнти додаємо до риби, перчимо за смаком, додаємо майонез і перемішуємо. Солі додавати не варто, оскільки огірок відразу пустить сік і салат стане водянистим.
Ця страва може бути як самостійний салат або як начинка для тарталеток. Начиняємо тарталетки нашим рибним салатом безпосередньо перед подачею до столу, щоб вони не розм'якли завчасно. Прикрашаємо листям салату, шматочками огірка і ягідками (у мене порічка).
Ось так красиво, дуже апетитно і смачно вийшло!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Вікуся, твої тарталетки просто фантастичні... ти молодець, що експериментуєш, з зеленою цибулькою начинка ще смачніша) дякую тобі за чудові фоточки)
Буду готовить такие тарталетки на Новый год))) Только обязательно перед подачей на стол тарталетку наполню листом салата. Это не только красиво, но и очень вкусно. Вот и все, осталось дождаться праздников! Это очень вкусная закуска, которая украсит праздничный стол!!! Спасибо!
oskar, спасибо за доверие к моим рецептам! Новый год будет вкусным!!!
Предлагаю свой рецепт: 300 г слоеного теста, 200 г слабосоленой форели или семги, 200 г творожного сыра, 2 авокадо, 4–5 ст.л. икры, сок лимона))) очень вкусно
Shann, спасибо за интересную версию!!! надо попробовать, ингредиенты все очень вкусные!
Перед подачей на стол тарталетку можно наполнить листом салата. Это не только красиво, но и очень вкусно. Вот и все, осталось только наполнить их салатом, и тарталетки с тунцом консервированным в домашних условиях готовы.
РеГиН аГ, спасибо за визит и оставленный полезный комментарий, жду вас еще в гости!!!
готовила эту закуску на ДР, получилось очень вкусно, свежий огурец придал блюду свежесть...
спасибо за рецепт)))
Инна, на здоровье!!!
очень нарядно и вкусно=))
Леонида, спасибо. Действительно очень вкусно!
очень красиво... особенно с ягодками... думаю, что такое блюдо украсит праздничный стол... приготовлю на Новый год... беру на заметку...
Светлана, я рада, что закуска понравилась!!!
красота!!! очень люблю такие закуски!! ням-ням!!!
Спасибо за комментарий! Эта закуска по праву может занять центральное место на праздничном столе!
Дуже швидко готоуються, дуже смачно і гарно! Трішки змінила Ваш рецептик, не давала свіжого огірка, а замість білої цибульки дала зелену, ще більше його спрстила))) Вийшло смачно!