Друзі, пропоную приготувати по справжньому осінній Тертий пиріг з гарбузом та сиром, який виходить дуже смачним та ситним. Цей пиріг готується легко та просто, а головне, виходить з першого разу. Багато хто скептично ставиться до страв з гарбуза, а даремно, оскільки він не тільки корисний, но й смачний. Наприклад, Гарбузові оладки так полюбилися моїй родині, що готую їх по кілька разів на тиждень. Для приготування цього пирога підійде гарбуз будь-якого сорту, але мені найбільше подобається Батернат, у якого не такий виражений смак, він більш ніжний. Саме його я використала для цього рецепту. І ще, гарбуз гарно поєднується з цитрусовими, тому я додала до начинки 1 чайну ложку цедри апельсина, вийшло просто чудово!
Для приготування Тертого пирога з гарбузом та сиром нам знадобиться:
Для тіста:
-
240 гр борошна
-
50 гр цукрової пудри
-
1 ч.л.розпушувача
-
Дрібка солі
-
120 гр вершкового масла
-
1 яйце
Для начинки:
-
300 гр сирого гарбуза (у мене Батернат)
-
350 гр сиру (у мене 5%)
-
30 гр родзинок
-
1 ч.л. цедри апельсина
-
2 яйця
-
100 гр цукру
-
Дрібка солі
-
50 гр кукурудзяного крохмалю
Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування тіста для Тертого пирога з гарбузом та сиром.
А ось з таких продуктів ми приготуємо неймовірно смачну начинку.
Зі всіх сортів гарбуза мені найбільш до вподоби сорт Батернат, тому саме його я використовувала для приготування цього пирога.
Спочатку приготуємо тісто.
У миску просіюємо борошно.
До просіяного борошна додаємо дрібку солі, цукрову пудру та розпушувач.
Добре все перемішуємо.
До борошна на великій терці натираємо охолоджене вершкове масло.
Перетираємо борошно та вершкове масло у крихту.
Це зручно робити руками.
До отриманої крихти додаємо одне яйце.
Швидко замішуємо тісто, воно має бути достатньо еластичним.
Збираємо тісто у кульку, з якої відрізаємо одну третину, загортаємо у харчову плівку та ставимо у морозилку, щоб воно гарно схопилося.
Тим часом більшу частину тіста викладаємо у форму для випікання (у мене роз'ємна, діаметром 20 см).
Розподіляємо рівним шаром та робимо бортики приблизно в 3 см.
Дно своєї форми я вистелила пергаментним папером.
Поки будемо готувати начинку, тісто в формі ставимо у холодильник.
Приготуємо начинку.
В глибоку миску викладаємо сир, цукор, кукурудзяний крохмаль, додаємо дрібку солі та яйця.
Сир для цього рецепта підійде будь-якої жирності (у мене 5%).
Родзинки заливаємо теплою водою.
За допомогою занурювального блендера перетворюємо сир у кремоподібну масу.
До сирної маси додаємо родзинки та апельсинову цедру (тільки помаранчевий шар).
Добре все перемішуємо.
Гарбуз натираємо на великій терці.
Додаємо до сирної маси.
Ретельно все перемішуємо.
Наша начинка для Тертого пирога з гарбузом та сиром готова.
Викладаємо начинку у форму та розрівнюємо.
Виймаємо з морозилки тісто та натираємо на великій терці, рівномірно розподіляючи по начинці, так, щоб воно її накрило.
Заздалегідь розігріваємо духовку, ставимо випікатися пиріг на 45-50 хвилин, при температурі 180 градусів.
Мій Тертий пиріг з гарбузом та сиром випікався рівно 50 хвилин, за цей час він чудово пропікся та зарум'янився.
Коли пиріг повністю охолоне, виймаємо його з форми та перекладаємо на тарілку.
Ось такий красивий, апетитний та неймовірно смачний Тертий пиріг з гарбузом та сиром у мене вийшов.
Аромат на кухні стоїть такий, що не передати словами.
Цей по справжньому осінній пиріг просто неперевершений, це настільки смачно, що неодмінно варто спробувати.
А ось так Тертий пиріг з гарбузом та сиром виглядає у розрізі. Красиво, правда?
Гарбуз гарно пропікся, а родзинки та апельсинова цедра додають неповторний смак та аромат ніжному сиру.
Неодмінно приготуйте цей осінній пиріг і ви не будете розчаровані!
СМАЧНОГО!