Друзі, вітаю вас у себе в гостях! Сьогодні ми будемо готувати неймовірно смачний торт «Тірамісу». Такий тортик стане справжньою окрасою вашого святкового Новорічного столу, навіть ті, хто стежить за фігурою, вже точно не відмовляться від шматочка цього смачного десерту. Цей десерт родом з Італії, він готується на основі сиру маскарпоне. Наповнювачами в цьому десерті є печиво «Савоярді», кава і какао. Тірамісу - це напевно один з найпопулярніших десертів, який можна приготувати в домашніх умовах. Щоб здешевити цей смачний торт, замість печива «Савоярді» можна використовувати бісквіт. Але готуючи так багато страв на новорічний стіл, я все ж рекомендую не втрачати час на приготування бісквіта, а використовувати печиво, тоді тортик буде точно італійським. При бажанні Тірамісу можна приготувати порційно, але це за бажанням. Отже, хто хоче здивувати своїх гостей смачним десертом - приєднуйтесь!
Для приготування торта «Тірамісу» нам знадобиться:
- 300 гр. печива «Савоярді»
- 500 гр. сиру маскарпоне
- 250 мл вершків 33% і вище
- 100 гр. цукрової пудри
- 3 жовтки + 30 гр. цукру
- 10 гр. желатину + 70 мл. води
- 30-50 мл. лікеру
- 250 мл. міцної кави
- 100 гр. шоколаду за смаком
- Какао для посипання
- Листочки свіжої м'яти для прикраси
Ось такі нам потрібні продукти для приготування торта «Тірамісу».
Оскільки в рецепті використовуються сирі жовтки, ми їх піддамо тепловій обробці. У миску кладемо три жовтки, додаємо цукор, ставимо на водяну баню і постійно помішуємо вінчиком.
Постійно помішуючи, доводимо жовтки до гарячого стану, але не варимо (до повного розчинення цукру). Знімаємо прогріті жовтки з водяної бані і даємо їм повністю охолонути.
Тим часом заварюємо найзручнішим для вас способом, міцну натуральну каву. У мене горнятко 250 мл. Відставляємо в сторону, щоб кава повністю охолонула, після чого фільтруємо.
Щоб розріз торта був чітким і красивим, для приготування крему, краще використовувати желатин. У мисочку висипаємо желатин, додаємо воду і залишаємо набрякнути на хвилин 30. Коли желатин набрякне, ставимо його на газ, щоб він повністю розпустився, але не кип'ятимо!!! Це зручно зробити в мікрохвильовій печі.
Жовтки збиваємо з цукром до білої, пухкої маси.
Тепер прийшов час збити вершки. Вершки повинні бути не менше 33% і добре охолоджені. Посуд і віночки теж краще охолодити.
Спочатку збиваємо вершки на середніх оборотах, потім починаємо потроху додавати цукрову пудру.
Вершки збиваємо до стійких піків і відправляємо в холодильник.
До взбитих жовтків додаємо сир маскарпоне.
Жовтки з сиром маскарпоне збиваємо міксером, але зовсім не довго, як тільки текстура стане гладкою і однорідною, збивати припиняємо. Тут головне не перестаратися.
Додаємо желатин і ще трішечки збиваємо.
Виходить ось так!
До яєчно-сирної маси невеликими порціями додаємо збиті вершки з цукровою пудрою і обережно перемішуємо лопаткою.
Поступово додаємо всі вершки, повинен вийти щільний крем. Оскільки в кремі є желатин, інші дії робимо швидко, щоб крем сильно не загус.
Шоколад за допомогою великого ножа нарізаємо на дрібні шматочки. (Шоколад в цьому рецепті додавати не обов'язково).
Починаємо збирати наш торт. До кави додаємо лікер (можна коньяк). Я готувала торт «Тірамісу» в квадратній рознімній формі 24х24 см.
Кава виливаємо в зручну ємність, кожну печенюшку опускаємо в каву (робимо це дуже швидко), щоб печиво сильно не розмокло. Викладаємо на дно форми.
Посипаємо печиво половиною подрібненого шоколаду.
Зверху викладаємо половину крему і розрівнюємо лопаткою.
Викладаємо другий шар печива, знову використовуючи каву.
Знову посипаємо шоколадом.
Викладаємо другу частину крему і розподіляємо по всій поверхні.
Обертаємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник (у мене торт стояв в холодильнику цілу ніч).
Посипаємо наш торт какао-порошком. Прикрашаємо листочками м'яти.
Знімаємо роз'ємний бортик. Наш торт «Тірамісу» готовий.
Ось такий торт в розрізі. Крем чудово застиг, торт дуже легко ріжеться і відмінно тримає форму.
Друзі! У цього торта просто божественний смак, він тане в роті! Думаю, що такий тортик буде на Новорічному столі не зайвим!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Ирена,ваш десерт вище усіх похвал! Він не перевершений! А полуниця з золотим кондурином, взагалі немає слів! Дуже все гарно, оригінально та зі смаком! Величезне дякую за чудові світлини! Подарунок до Дня батька вдався на 100%!!!
красивый, но дорогой тортик! рисковать не стану!
Олюшка, согласна, тортик не из дешевых, но все же попробовать стоит, например на Новый год!
доброго времени суток! Хочу похвастаться своим творением, а также поблагодарить вас, Ирина, за такое понятное и правльное описание приготовления этого десерта, который как заметила Ксения, не очень дешевый! все прекрасно получилось с первого раза, крем отлично взбился и застыл, печенки слегка размякли))) в результате вкус просто божественный, этот торт таял во рту! моя семья просит повторения, пообещала приготовить на Новый Год! Огромное вам спасибо за рецепт, фото моего Тирамису выслала!
Мелания, не представляете как я рада получить такой комментарий! Да, согласна с вами, что этот десерт не из дешевых, учитывая готовое печенье Савоярди, сыр Маскарпоне и другие ингредиенты))) у меня он получился со второго раза, поэтому постаралась описать процесс приготовления как можно понятнее и доступнее))) очень рада, что у вас получился такой замечательный тортик!!! С удовольствием опубликую фото, которые вы прислали! Мелания, заходите еще в гости, готовьте на здоровье и если ваозникнут вопросы, не стесняйтесь, спрашивайте, с удовольствием на них отвечу!
красивый получился торт, но к сожалению очень дорогой, не каждый может себе позволить!
Ксения, спасибо большое что поделились мнением, да, согласна, тортик не из дешевый))) но его можно легко удешивить, если вместо покупного печенья Савоярди использовать бисквит... тоже получится очень очень вкусно!!! Успехов, вам Ксения!!!
добрый день, Ирина! В выходные готовила этот тортик, получился очень вкусный, просто тающий во рту... но при приготовлении возникли некоторые проблемы. Очень переживала получится ли крем, поскольку продукты для него достаточно дорогие (вершки+маскарпоне)... во вот с ним то проблем вообще никаких, крем получился плотным, торт отлично держал форму... проблема в другом, не внимательно прочитав описание, заваренному кофе не дала полностью остыть, и макала печенье в горячий, оно очень сильно размягчилось, поэтому первый слой очень размок, второй слой печенья получше, но тоже ояень размякло... на вкус это никак не повлияло, но обидно за свою невнимательность... Ирина, обязательно приготовлю еще этот невероятно вкусный десерт,поэтому огромное спасибо за рецепт и понятное, правильное описание))) С наступающим Вас Новым годом! Творческих успехов! Фото своего тортика Тирамису выслала на вашу почту!
Мила, огромное спасибо за доверие к рецепту и за комментарий... спасибо, что поделились проблемой, которая хоть и пустяковая, но не приятная... да, печенье савоярди очень нежное и рассыпчатое, поэтому его нужно было мокать в охлажденном кофе, причем делать это очень быстро... Мила, не расстраивайтесь, на фото ваш тортик просто фантастический, главное, что получилось вкусно!!! Спасибо за фото и за поздравления!!! Вас также с Новым Годом, всех благ и мира!!!
Супер десерт, молодчинка!!!!
Алочка, дякую!!! просто обожнюю Тірамісу)))
І я дуже люблю тірамісу, твій тортік напевно дуже смачний!
Жанночка, тортик просто фантастичний, правда він мені вдався з другого разу, але тепер я точно знаю, як його готувати!!
сьогодні я теж спробувала приготувати тірамісу на подарунок до Дня батька, і спроба виявилась успішною:) подавала десерт порційно, в стаканчиках)
готувала за дуже схожим рецептом, лише у жовтки додавала сироп з води і цукру, і не додавала желатин у крем) тірамісу вийшов неймовірно смачний, повітряний, в міру солодкий!)
прикрасила свої десертики полуницею і золотим кондурином:)