Цей рецепт гарантовано сподобається тим, хто любить страви з лаваша. По суті, страва дуже проста та до того ж, бюджетна. Незважаючи на те, що приготувати її не складе труднощів, однак виходить вона настільки смачною, що з'їдається практично відразу. Для цієї страви краще брати сир, який добре плавиться, мені більш до смаку моцарелла, та додаємо його в ще гарячу картоплю. Змастити трубочки з лавашу можна олією або жовтком. Посипати теж на свій розсуд, мені дуже подобається кунжут. Ну що, давайте приступимо!
Для приготування трубочок з лаваша з картопляною начинкою нам знадобиться:
- Тонкий лаваш (у мене 2 шт.)
- 1 кг картоплі в сирому, очищеному вигляді
- 250 гр. сиру (у мене Моцарелла)
- Зелень кропу та петрушки
- Пучок зеленої цибулі
- 2 зубки часнику
- Сіль, чорний перець до смаку
- 1 ст.л. олії
- 1 жовток для змащування
- Кунжут для посипання
Ось такі продукти нам будуть потрібні, щоб приготувати дуже просту, але в той же час, дуже смачну страву.
Картоплю чистимо, миємо, якщо вона велика, розрізаємо на кілька частин, заливаємо водою та варимо до готовності.
Під час варіння солимо.
Поки вариться картопля, підготуємо всі інгредієнти.
Зелень кропу та петрушки, а також зелену цибулю дрібно нарізаємо.
Часник вичавлюємо через прес.
Сир натираємо на великій тертці.
Картопля під кришкою зварилася досить швидко.
З картоплі зливаємо воду та за допомогою толкушки розминаємо її в пюре.
У гарячу картоплю (це дуже важливо!) додаємо потертий сир.
Гарненько перемішуємо.
Подивіться, як добре плавиться та тягнеться сир.
Сюди ж додаємо порізану зелень, зелену цибулю та часник.
Перемішуємо, пробуємо на сіль.
Якщо потрібно, додаємо сіль, чорний мелений перець.
І ще раз добре перемішуємо.
Наша начинка готова.
Лаваш нарізаємо однаковими смужками (у мене вийшло 12 смужок 10х6 см.)
На кожну смужку лаваша викладаємо по кілька ложок картопляної начинки та закручуємо в трубочку.
Я відразу приблизно розподілила начинку, щоб вистачило на всі смужки лаваша.
Форму, в якій ми будемо запікати трубочки з лавашу з картопляною начинкою, змащуємо олією та викладаємо трубочки.
Змащуємо трубочки жовтком та посипаємо кунжутом.
Запікаємо трубочки з лавашу з картопляною начинкою приблизно 25 хвилин при температурі 200 градусів.
Ще гарячу страву подаємо до столу.
Ось такі дуже симпатичні, рум'яні, з смачною ароматною начинкою та хрустким лавашем, виходять трубочки.
Вони не менш смачні і в холодному вигляді.
Обов'язково приготуйте таку смачну та дуже оригінальну страву! Успіхів!
А це для гарного настрою! Ще одна красива світлина калини, яку надіслала Вікторія. Ягоди калини наділені безліччю корисних властивостей, це по-справжньому унікальна рослина. Як приємно взимку, коли за вікном так холодно та сніжно, випити смачний, дуже ароматний, з незвичайним присмаком чай з калиною!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Марія, готуйте на здоров"я, це дуже смачно, швидко та не затратно! Буду вдячна, якщо напишете, чи сподобалася страва!
Дуже люблю страви з лаваша, тут стільки зелені...нямка напевно!
Вікуся, це дуже смачно, причому як в гарячому, там і в холодному вигляді) страва зовсім не затратна, варто спробувати)
перепробувала багато різних страв з лавашу, але такий рецепт бачу вперше) дуже любимо лаваш, тому неодмінно спробую приготувати) виглядає дуже апетитно!