З лаваша можна приготувати стільки смачних страв, що просто розбігаються очі. Це і Пиріг з лаваша з м'ясом і Лаваш з бринзою або неймовірно смачний Лаваш з слабосоленої фореллю, помідорами та сиром. Сьогодні на обід у мене Бульйон на домашній курці, тому виникла ідея приготувати до нього дуже смачні трикутники з лаваша з сиром і зеленню. Відразу хочу сказати, що обід вдався на всі 100%. Трикутники вийшли такі смачні, що розійшлися просто в мить, у них дуже хрустка скоринка і соковита начинка. Вони навіть не встигли охолонути! Для цього рецепта підійде самий звичайний вірменський лаваш. Для начинки можна використовувати різні сорти сиру, включаючи сулугуні, можна додати звичайний твердий сир, бринзу або сир Фета. Зелень беріть на свій смак - можна зелену цибулю, кріп, петрушку або кінзу. У будь-якому випадку вийде дуже смачно і ситно.
Для приготування трикутників з лаваша з сиром і зеленню нам знадобиться:
- 2 тонких вірменських лаваша
- 100 гр. сиру сулугуні
- 50 гр. твердого сиру
- 1 яйце
- Зелень кропу
- Зелена цибуля
- Сіль, чорний мелений перець
- 1 жовток
- Кунжут для посипання
Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування смачних трикутників з лаваша. Кількість зелені беріть на свій розсуд і за своїм смаком.
Сир (у мене двох видів) натираємо на дрібній тертці.
Додаємо до нього дрібно порізану зелену цибулю і зелень кропу.
Додаємо одне яйце, сіль, чорний мелений перець за смаком. Якщо ви будете використовувати бринзу або сир Фета, тоді можна не солити.
Гарненько перемішуємо. Наша начинка готова.
Щоб трикутники вийшли рівні і красиві, я зробила трафарет з паперу, це смужка розміром 26х13 см.
За допомогою кухонних ножиць нарізаємо наші заготовки (у мене вийшло 8 штук). Обрізки не викидаємо, з них можна приготувати дуже смачні хрусткі чіпси, підсмаживши лаваш на сковороді.
Отриману начинку ділимо приблизно на 8 частин. На заготовку з лаваша викладаємо частину начинки і розподіляємо посередині, відступаючи від країв.
Тепер починаємо формувати наш трикутник. Складаємо один кінець до середини (на фото дуже добре видно).
Теж саме робимо з іншою половинкою.
Тепер складаємо навпіл і виходить ось такий гарний, дуже рівний трикутник.
Викладаємо наші трикутники на деко, застелене пергаментним папером.
Кожен трикутник змащуємо жовтком і посипаємо кунжутом.
Запікаємо трикутники при температурі 180 градусів, приблизно 10 хвилин, до появи золотистого відтінку. Тут дуже важливо не пересушити лаваш.
Ось такі дуже апетитні трикутники у мене вийшли.
Дуже смачно з гарячим бульйоном з домашньої курочки. Обід вдався!
А це для гарного настрою! Який же він прекрасний цей дикий ірис, що зростаєне на городі, а десь в полі. Такий яскравий і в той же час такий ніжний, цією квіткою можна милуватися годинами. Величезне спасибі Денису за таке чудове фото!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Александр, огромное спасибо, что нашли минутку оставить комментарий! мне приятно!
Не любите возиться с тестом, но хотите пирожков? Выход найден! Вкусные, оригинальные и простые в исполнении треугольные пирожки из лаваша с начинкой из сыра и зелени.
Матвей, огромное спасибо за комментарий! Этот рецепт как палочка-выручалочка!!!
Подскажите, пожалуйста (вот мучаюсь вопросом), а вы лаваш нарезаете вдоль или поперек? Т.е. полосочки должны быть по длине лаваша или по ширине? Заранее спасибо :)
Илья, приветствую вас! совершенно не имеет значения, как вы будете нарезать лаваш, главное, чтобы получилось как можно экономнее))) в рецепте есть фото, как это делала я, можете воспользоваться, хорошо проверенный способ! Успехов!
Здравствуйте,можно ли запечь такие треугольники? Если да,то подскажите пожалуйста при какой температуре)))
Виталий, вы наверное не внимательно читали рецепт, эти треугольники нужно именно выпекать в духовке приблизительно 10 минут при температуре 180 градусов. Успехов!
Здравствуйте! а я готовлю такие треугольники немного по другому: Натераю на крупной тёрке сыр, добавляю к нему нарезанную брусочками варёно-копчёную колбаску и измельчённую петрушку, перемешиваю начинку и добавляю к лавашу. Очень вкусно, рекомендую!
Валентина, большое спасибо за информацию... вы прямо поделились новым рецептом))) очень вкусно получится, уверена в этом! еще раз спасибо!
Что могу посоветовать? Лаваш следует брать самый тонкий, армянский, который продают большими простынями. Для начинки можно взять разные сорта сыра и обязательно вкусный творог. А чтобы начинка имела чуть кисловатый вкус, я добавляю мягкую брынзу «Президент» или сыр Фета. Зелень — на своё усмотрение.
Жанна, большое спасибо за комментарий и полезные советы))) всегда рада!
Можно отрезать кончик или завернуть до конца, чтобы не пропали остатки лаваша. Я старалась из 1 ленты сделать 2 или 3 треугольника.
Любовь, просто замечательно))) это говорит только о том, что вы хорошая, экономная хозяюшка!!! спасибо большое за комментарий!
Це дуже смачно, я щось подібне пекла!!!! Укусно !!!!!
Жанночка, ти напевно точно таке готувала, а я взагалі дуже люблю лаваш, з нього можна так багато різних смачних страв приготувати!!! А ці трикутнички просто супер))) легко, смачно та не затратно!
Я делаю так: На разогретую сковороду наливаю пару ст.л. растительного масла, выкладываю треугольники из лаваша. Обжариваю на среднем огне 2 минуты до зарумянивания низа. Получается супер!