Тушкована капуста з чорносливом

Опубліковано користувачем Irina

Сьогодні у мене досить проста, але дуже смачна страва - Тушкована капуста з чорносливом. Капуста виходить неймовірно ніжною та злегка солодкуватою, за рахунок додавання чорносливу. Щоб якнайкраще збалансувати смак, я в кінці приготування додала 2 ст.л. лимонного соку. Цей рецепт можна урізноманітнити додаванням грибів, але мені все ж більше подобається просто капуста з чорносливом. Кількість чорносливу беріть на свій смак (у мене 200 грамів). Я використовувала в'ялений чорнослив, але раніше готувала таку капусту і з копченим чорносливом, теж дуже смачно, але тут головне не переборщити з ним, мені вистачило 100 грамів. Ніякі спеції крім солі та перцю я в капусту не додавала, так вона вийшла дуже ніжною і смачною, з солодкуватою ноткою.

Для приготування тушкованої капусти з чорносливом нам знадобиться:

  •     1 кг білокачанної капусти
  •     200 мл. води
  •     1 цибулина
  •     1 морква
  •     150-200 гр. чорносливу
  •     50 мл. рослинної олії
  •     2 ст.л. томатної пасти або кетчупу
  •     1 ч.л. цукру
  •     Сіль, чорний перець до смаку
  •     2 ст.л. лимонного соку
  •     3 шт. духмяного перцю

Ось такі продукти нам будуть потрібні, щоб приготувати дуже смачну тушковану капусту з чорносливом.

Капусту миємо й тонко шаткуємо, обходячи щільні частини листя біля качана. Для цього рецепта краще підійде молода капуста, але капуста від старого врожаю теж підійде.

Порізану капусту поки відставляємо в сторону.

Цибулину чистимо і нарізаємо кубиком.
Моркву натираємо на великій тертці.

У глибокій сковороді розігріваємо олію і викладаємо порізану цибулю та натерту моркву.

Тушкуємо кілька хвилин, постійно помішуючи.

Викладаємо капусту, вливаємо 100 мл води.
Солимо до смаку.

Гарненько все перемішуємо.

Накриваємо кришкою і тушкуємо на середньому вогні приблизно 10 хвилин, періодично помішуючи.
Якщо капуста молода, як у мене, цього часу цілком достатньо, якщо капуста стара, час приготування потрібно трохи збільшити.
З капусти повинна випаруватися зайва волога і вона зменшиться в обсязі.

На даному етапі додаємо томатну пасту і цукор.
Перемішуємо та тушкуємо приблизно 5 хвилин.

Додаємо чорний мелений перець до смаку, доливаємо воду, що залишилася.

Додаємо чорнослив та сік лимона.
Якщо чорнослив твердий, заздалегідь заливаємо його окропом на 10 хвилин.
Великий чорнослив розрізаємо навпіл.

Ретельно все перемішуємо.
Пробуємо на сіль, якщо треба, досолюємо.

Тушкуємо все разом до тих пір, поки не випарується вся рідина.
Вимикаємо газ, накриваємо тушковану капусту з чорносливом кришкою і даємо постояти 10 хвилин.

Розкладаємо тушковану капусту з чорносливом по тарілках та подаємо до столу.

Капуста вийшла дуже смачною!
Обов'язково приготуйте, не пошкодуєте!

А це для гарного настрою! Неймовірної краси квітку гібіскуса на цей раз сфотографувала я. Ця квітка сама ніжність! Дуже люблю гібіскус, причому різних кольорів. А вам подобаються ці квіти?

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 26 жовтня 2021 - 11:24 користувачем AllaSkirka

Смакота ❤️❤️❤️

Опубліковано 26 жовтня 2021 - 23:35 користувачем Irina

AllaSkirka, дуже дякую! Капусточка просто супер!

Опубліковано 30 серпня 2021 - 18:05 користувачем Вікторія

Який цікавий рецепт, ніколи такого не куштувала, мабуть дуууууже смачно!

Опубліковано 30 серпня 2021 - 22:04 користувачем Irina

Вікторія, дуже дякую! Це дуже смачна капуста, чорнослив придає їй незвичний солодкуватий смак., Я використовувала в'ялений чорнослив, а не копчений, з ним мені подобається більше... Дуже вдалий рецепт і готується легко та швидко, рекомендую!

Коментувати

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.