
Вафельний торт «Рафаелло», який я пропоную приготувати на Різдвяний чи Новорічний святковий стіл - це швидкий та неймовірно смачний десерт без випікання. Його смак схожий на однойменні цукерки, які я дуже люблю. Торт готується з вафельних коржів, які можна придбати у будь-якому супермаркеті, ніжного крему з сиру Маскарпоне та згущеного молока, кокосової стружки та подрібнених горіхів (у мене волоські). Цей тортик можна зразу нарізати після приготування та насолоджуватись його смаком. Поділюся невеличким секретом, щоб торт не дуже сильно розм'як, хоча в такому вигляді він не менш смачний, крему на коржі треба накладати не багато. Якщо ви навпаки хочете, щоб торт добре просочився та став м'яким, поставте його у холодильник мінімум на 2-3 години (краще на ніч). У мене також дуже люблять Вафельний торт зі згущеним молоком та Вафельний торт з шоколадним кремом, рецепти яких ви знайдете, якщо перейдете по посиланню. Який би з цих тортиків ви не приготували, впевнена, що вони стануть справжньою окрасою святкового столу.
Для приготування Вафельного торта «Рафаелло» нам будуть потрібні такі інгредієнти:
-
Вафельні коржі
-
250 гр сиру Маскарпоне
-
300 гр згущеного молока (не вареного)
-
4 ст.л. кокосової стружки
-
50 гр горіхів (у мене волоські)

Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування неймовірно смачного Вафельного торта «Рафаелло».

Спочатку приготуємо крем.
У миску викладаємо сир Маскарпоне, додаємо згущене молоко.

За допомогою міксера збиваємо до однорідної консистенції.

Додаємо до крему кокосову стружку.

І ще трохи збиваємо, щоб всі продукти гарно поєдналися.
Наш крем готовий.

Змащуємо кожен вафельний корж невеликою кількістю крему.
Якщо крему буде багато, коржі швидко розмокнуть.

Перемащуємо коржі, поки не закінчиться крем.

Верх торта та боки також змащуємо невеликим шаром крему, посипаємо горіхами, які я заздалегідь підсмажила та подрібнила та кокосовою стружкою.

Я ще свій Вафельний торт «Рафаелло» прикрасила цукровою посипкою сріблястого кольору, вийшло дуже святково та гарно.

А ось так Вафельний торт виглядає у розрізі, він має чудовий смак, дуже схожий на цукерки «Рафаелло».
Його можна зразу нарізати, не чекаючи поки він настоїться.
Це дуже вдалий рецепт торта, який готується за лічені хвилини, а виходить неймовірно смачним, тож дуже рекомендую приготувати!
СМАЧНОГО!