Вафельний торт з шоколадним кремом

Опубліковано користувачем Irina

Вафельний торт точно люблять усі. Це, мабуть, один із найпростіших у приготуванні тортів, який з’їдається миттєво. Його можна готувати з найрізноманітнішими кремами. У мене вдома дуже люблять вафельний торт зі згущеним молоком, але сьогодні я готувала з шоколадним, дуже смачним та ніжним кремом. Крім того, один шар я промазала варенням із йошти, яке додало тортові приємної кислинки. Сьогодні у супермаркетах продають дуже якісні та смачні круглі вафлі, з яких приготувати торт — справа дуже проста. Все, що потрібно — це приготувати крем за своїм смаком, намазати ним вафлі та дочекатися, поки торт добре просочиться. Втім, до вибору готових коржів потрібно поставитись дуже відповідально. По-перше, вони мають бути свіжими, по-друге — цілими, без тріщин і сколів, і по-третє, вафельні коржі не повинні бути занадто м’якими, адже ми їх будемо промазувати кремом, і вони і так чудово просочаться. Такий смачний вафельний торт може стати чудовим сюрпризом для багатьох жінок до 8 Березня, який вже не за горами, тож, дорогі чоловіки, зверніть увагу на цей надзвичайно простий рецепт!

Для приготування вафельного торта з шоколадним кремом нам знадобиться:

  • 1 упаковка вафельних коржів для торта
  • 2-3 ст. л. варення з кислинкою
  • Шоколад для прикраси

Для шоколадного крему:

  • 200 г вершкового масла
  • 8-10 ст. л. згущеного молока
  • 1-2 ст. л. какао-порошку без гірки

Для цього неймовірно смачного вафельного торта з шоколадним масляним кремом нам знадобляться ось такі прості, але дуже смачні інгредієнти. Як приготувати крем — дізнаєтесь тут.

Якщо крем у вас вже готовий, можна сміливо братися до справи! Кожен вафельний корж щедро промазуємо кремом, не забуваючи заповнити всі поглиблення — так торт буде ще більш ніжним і смачним.

Середній корж акуратно змащуємо варенням — це додасть торту приємної кислинки і збалансує солодкість крему.

Змащуємо всі інші коржі, включно з верхнім, а зверху щедро посипаємо тертим шоколадом.

Ось і все — так швидко та просто! Залишаємо торт настоятися, щоб він добре просочився, а потім нарізаємо на шматочки і насолоджуємося.

Вот такой вафельный торт в разрезе.

Зверху кожен шматочок тортика я прикрасила шоколадною крапелькою.

Заварюємо чай чи каву та насолоджуємося. Думаю, від шматочка такої смакоти ніхто не відмовиться.

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 01 квітня 2016 - 22:54 користувачем Leptusa

даже самый простой тортик у Вас получается красиво и необычно украсить. Вы молодец!!!

Опубліковано 02 квітня 2016 - 10:22 користувачем Irina

Leptusa, спасибо огромное за комментарий, вы умеете поднять настроение... у меня так любят вафельные торты, даже больше чем печеные, но со сгущенкой как-то уже приелось, а этот крем настолько вкусный, и получается совершенно другой вкус))) а прослойка с варенья только его украсила!

Опубліковано 25 лютого 2016 - 11:16 користувачем Клавдия

это самый любимый торт моих детей... только всегда мазала вареной сгущенкой, теперь обязательно попробую с таким кремом...
у меня есть варенье из черной смородины, как думаете - подойдет?
Ирина, спасибо за вкусные и доступные рецепты на каждый день!!!

Опубліковано 26 лютого 2016 - 10:23 користувачем Irina

Клавдия, полностью с вами согласна, я часто готовлю такие вафельные тортики, и даже если на столе есть настоящие, печеные торты с кремом, вафельный почему-то съедается первым...
по поводу варенья, конечно из черной смородины подойдет, еще как, здесь важно чтобы оно было с кислинкой, а ваше именное такое, так что смело в бой!!!
жду с отчетом!!!

Коментувати