Вареники з картоплею та білими грибами

Опубліковано користувачем Irina

Ці вареники на смак нічим не поступаються вареникам з капустою, а може навіть навпаки. Смак і аромат білого сушеного гриба не можна порівняти ні з чим. На Різдвяному столі повинно бути багато грибів, тому я не полінувалася і приготувала ще вареники з картоплею і білими сушеними грибами. Рецепт практично однаковий, тільки начинка інша.

Для приготування вареників з картоплею і грибами нам знадобиться:

Для тіста потрібно:

  •     1 яйце
  •     1 склянка води
  •     Дрібка солі
  •     Борошно

Для начинки потрібно:

  •     500 гр. картоплі
  •     1 цибулина
  •     100 гр. сушених білих грибів
  •     Сіль, перець за смаком
  •     Соняшникова олія

Спочатку готуємо тісто:

Яйце вбиваємо в невелику миску, додаємо сіль і збиваємо виделкою.

Додаємо склянку води і перемішуємо.

Для початку в миску насипаємо 2 склянки борошна, робимо в борошні поглиблення і вливаємо туди воду з яйцем.

Починаємо замішувати тісто, борошна додаємо стільки, щоб тісто не прилипало до рук, однак воно повинно бути еластичним (не дуже тугим).

Залишаємо накрите тісто приблизно на 30 хвилин.

Начинку я завжди готую заздалегідь.

Білі сушені гриби заливаємо водою або молоком і залишаємо на 1-2 години.

Зливаємо молоко, злегка їх віджимаємо, подрібнюємо.

Обсмажуємо на рослинному маслі дрібно нарізану цибулю, після чого додаємо гриби і тушкуємо до готовності.

Картоплю моєму, чистимо, і ставимо варитися в підсоленій воді.

Готуємо класичне пюре.

До пюре додаємо гриби з цибулею, сіль і перець за смаком та добре перемішуємо.

Даємо начинці охолонути.

Відрізаємо від тіста шматок, розкачуємо і вирізаємо склянкою палянички. На середину кожної палянички накладаємо начинку з картоплі і дуже ретельно защепляємо края.

Варимо в підсоленій воді до готовності.

Окремо смажимо до золотистого кольору дрібно нарізану цибулю і поливаємо наші вареники.

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 10 січня 2018 - 17:04 користувачем Оксана

вареники у мене були двох видів - із картоплею, та з капустою, дуже-дуже смачні... в кожному з видів був вареник із сюрпризом (квасолею), кожен хотів відшукати, тому було дуже цікаво, а ще й смачно! Ось такі моі варенички!

Опубліковано 10 січня 2018 - 22:40 користувачем Irina

Оксана, варенички чудові! так, я знаю про таку традицію, вона дійсно дуже цікава, особливо для дітей! дякую за гарну світлину!

Опубліковано 23 грудня 2016 - 09:12 користувачем Наталья

Спасибо за отличную идею - добавить сушеные грибы в пюре! почему я сама не догадалась раньше? Получилось не просто вкусно, а восхитительно-ароматно вкусно! С ностальгическими нотками - мама в детстве готовила картофельные котлеты с грибным соусом... За аромат детства в вареничках, тоже - спасибо!

Опубліковано 24 грудня 2016 - 10:52 користувачем Irina

Наталья, очень рада что вы посетили мой блог и вам понравился рецепт!!! Готовьте на здоровье!!! Да, такие вареники очень вкусные... заходите почаще, всегда рада!!!
Наталья, с наступающим Новым годом и Рождеством!!! Всех вам благ!!!

Опубліковано 16 червня 2015 - 23:22 користувачем маришка

буду готовить, ждите с отчетом!

Опубліковано 17 червня 2015 - 10:47 користувачем Irina

маришка, жду с нетерпением с отчетом!
Успехов!

Коментувати