Відвідуючи в черговий раз супермаркет, в якому неймовірно великий асортимент посуду та різних пристосувань для кухні, мені попалася дуже красива силіконова форма у вигляді великодніх яєць, повз яку я звичайно ж, пройти не могла. Відразу виникла ідея приготувати в ній шоколадні яйця з сирною начинкою для моїх найулюбленіших онуків Сашка та Юрія і приурочити до світлого свята Великодня. Для приготування начинки я використовувала сирну масу, в яку додала шматочки різнокольорового мармеладу, вийшло не тільки дуже смачно, але й цікаво. Моїм онукам шоколадні яйця дуже сподобалися. Порадуйте і ви своїх близьких ось таким смачним та корисним десертом.
Для приготування Великодніх шоколадних яєць нам знадобиться:
- 350 гр. сирної маси
- 3 плитки шоколаду (у мене чорний)
- 50 гр. вершкового масла
- Різнокольоровий мармелад (4 шт.)
- 50 гр. цукрової пудри
Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування Великодніх шоколадних яєць.
Якщо ви будете використовувати звичайний сир, цукрової пудри можна додати трохи більше, на свій смак.
Кілька різнокольорових мармеладок розрізаємо на шматочки.
Ось так виглядає силіконова форма.
Ставимо силіконову форму на тверду поверхню (у мене дошка), так буде зручніше працювати.
У сирну масу додаємо цукрову пудру.
Якщо ви вважаєте, що сирна маса досить солодка, цукрову пудру можна не додавати.
За допомогою погружного блендера збиваємо сир, щоб вийшла пишна однорідна, кремоподібна маса.
До сирної маси додаємо порізаний мармелад.
І гарненько перемішуємо.
Шоколад ламаємо на шматочки (2 плитки), додаємо шматочок масла (приблизно 25-30 гр.) та ставимо на водяну баню чи в мікрохвильовку, щоб він повністю розплавився.
Я скористалася мікрохвильовою піччю, це дуже швидко і зручно, але потрібно стежити, щоб шоколад не перетримати.
Я роблю так: ставлю в мікрохвильовку та включаю на 30 сек, виймаю і перемішую, якщо шоколад повністю не розплавився, ставлю ще на 10 сек. і так до тих пір, поки не доб'юся потрібного результату.
За допомогою силіконового пензлика наносимо один шар шоколаду в виїмки на формі. Робити це потрібно дуже ретельно, щоб шоколад увійшов в усі поглиблення.
Ставимо на кілька хвилин в морозилку, щоб шар шоколаду добре схопився.
Наносимо другий шар шоколаду та знову ставимо в морозилку.
При необхідності наносимо третій шар.
Коли шоколад повністю застигне, наповнюємо поглиблення сирною масою.
Ставимо поки в холодильник, а тим часом потрібно розтопити третю плитку шоколаду, додавши вершкове масло, що залишилося.
Покриваємо шоколадом наші великодні яйця.
Ставимо в холодильник, щоб шоколад повністю застиг.
Ось такі дуже симпатичні шоколадні яйця з сирною начинкою вийшли.
Вони відмінно відділяються від силіконової форми, тому ніде не потріскалися і не пошкодилися.
Друзі, якщо і вам попадеться така силіконова форма, обов'язково придбайте, в ній можна також випікати дуже цікаві мафіни, приготуванням яких я займуся найближчим часом, щоб порадувати своїх близьких, особливо внучат.
СМАЧНОГО!
Коментарі
Володя, на здоров"я! Дуже рада, що вам сподобалася така ідея! Цей десерт дуже смачний, тому дітки точно будуть задоволені, зрештою, як і дорослі!
добрый день! а молочный шоколад подойдет?
Гостья, приветствую вас на своем блоге! Конечно, можете использовать молочный шоколад, но как по мне с молочным шоколадом десерт получается слишком сладким, если у вас все сладкоежки смело берите его!
Найперше хочу подякувати від імені ваших внучаток за такий чудовий сюрприз, і їм і нам дуууууже сподобались яєчка, як на смак, так і неймовірно гарне оформлення. Сирна маса в поєднанні з желейними цукерками вийшли дуже смачні, ну й шоколад зверху, просто слюнки ковтаю, як згадую))) Дуже ніжний та неповторний десерт!!! Ням-ням, дяку)))
Вікуся, не уявляєш, як приємно отримувати такі коментарі, бо я дуже старалася! Ми ці формочки купили з дідусем ще десь пів року тому і нічого в них не готувала, щоб зробити приємність на Великдень, котрий майже завжди співпадає з днем народження Сашулі! Дуже-дуже тішуся, що яєчка сподобалися, в планах ще приготувати в них кексики, але поки що не визначилася які! Може ти щось порадиш!
Максимально вдалий рецепт, щоб потішити дітей на Пасху)) Дякую за гарну ідею!