Яблучна начинка для випічки на зиму

Опубліковано користувачем Irina

Друзі! Цього року так гарно вродили яблука, що чесно кажучи особисто я вже не знаю, що з ними робити. Заготовила багато повидла, соку та різних компотів, закрутила цілі яблука. А ще багато засушила та заморозила. А яблука все ще є! І ось я собі нагадала, що можна приготувати дуже смачну Яблучну начинку для випічки, котру взимку можна додавати до пиріжків, пляцків чи булочок. А ще такі яблука можна просто їсти, бо вони дуже смачні, солодкі та соковиті. Цінність цього рецепту в тому, що готується така Яблучна начинка надзвичайно легко та швидко, яблука лише треба помити, почистити (якщо шкірка тверда), порізати та проварити з цукром 5 хвилин. Все! Викладаємо в банки та закручуємо. Взимку такі яблука просто знахідка!

Для приготування Яблучної начинки для випічки на зиму нам знадобиться:

  • 3 кг очищених яблук
  • 1 кг цукру

Для приготування Яблучної начинки, яка чудово підійде для пляцків, булочок чи пиріжків, нам знадобляться тверді та соковиті яблука та цукор.
Яблука можна почистити, якщо шкірка тверда, я свої яблука не чистила.

Яблука миємо, розрізаємо на чотири частини, та виймаємо серединку.

Для цього рецепту нам потрібно 3 кг почищених яблук.

У каструлю чи іншу посудину, у якій буде варитися Яблучна начинка, наливаємо трішечки води (приблизно пів склянки).
Нарізаємо яблука невеличкими кусочками.

Шар яблук посипаємо частиною цукру.

Знову нарізаємо яблука та посипаємо цукром і так, поки не будуть порізані всі яблука.

Ставимо каструлю з яблуками на плиту та варимо на невеликому вогні.
У міру того, як яблука будуть прогріватися, буде виділятися сік, тільки тоді їх можна буде перемішати.

Поки варяться яблука, підготуємо банки та кришки.
Банки я стерилізую у мікрохвильовій печі, а кришки викладаю у невеличку каструлю, наливаю воду та кип'ячу приблизно 5 хвилин.

Яблука почали прогріватися, цукор розтопився та з'явився сік.
Акуратно яблука перемішуємо.

З моменту закипання варимо яблука 5 хвилин.

Гарячі яблука щільно викладаємо у банки, заливаємо сиропом, закручуємо кришками.

Перевертаємо банки та накриваємо ковдрою до повного охолодження.

З цієї порції яблук виходить 3,5 літра Яблучної начинки.

Яблука гарно просочуються сиропом, вони дуже смачні та апетитні.
Такі яблука чудово підійдуть для приготування будь-якої випічки, їх потрібно буде лише відкинути на друшляк.
До речі, сік з начинки я додаю до компоту, виходить дуже смачно!
Неодмінно приготуйте на пробу кілька баночок такої Яблучної начинки, зимою, як знайдете!

А це для гарного настрою! Ось такі неймовірно красиві осінні квіти я сфотографувала на узбіччі дороги. Вони такі яскраві та красиві, не можливо відвести очей. Такі квіти справжня окраса будь-якої клумби. А вам подобаються ці квіти? А може хтось знає, як вони називаються?

СМАЧНОГО!

Коментувати