Яблучно-малиновий компот на зиму

Опубліковано користувачем Irina

Друзі, попри всі проблеми, негаразди, що пов'язані з війною, роблю заготовляння на зиму, адже не відомо, якою вона буде. Минула зима була тяжкою, без світла та тепла. Але в погребі були різні смаколики, тому намагаюсь закрутити компоти, варення і цього року. В нас гарно вродила малина, з якої зварила багато варення, а ще заморозила. І ось виникла ідея закрутити на зиму Яблучно-малиновий компот. Ідея виявилася чудовою, адже компот вийшов просто бомбезний - смачний, духмяний, гарного кольору. Цього разу закрутила шість 3-х літрових банок. Але, неодмінно закручу ще, бо компот вийшов дуже смачним. А що може бути кращим взимку? Готувати цей компот зовсім не складно, бо стерилізувати його не треба. Спосіб дуже простий -  в банки накладаємо яблука і малину, заливаємо окропом та лишаємо на 20 хвилин, щоб вони прогрілися. Тоді зливаємо воду в каструлю, додаємо цукор, чекаємо, щоб закипіло. Наливаємо сироп у банки та закручуємо. Все!

Для приготування Яблучно-малинового компоту на зиму нам знадобиться:

На одну 3-х літрову банку:

  • 4-5 яблука (в залежності від розміру)
  • 250-300 гр малини
  • 250 гр цукру

Для приготування Яблучно-малинового компоту нам будуть потрібні лише яблука, малина, цукор, ну і звісно, вода.
Яблука миємо, розрізаємо на чотири частини, виймаємо серединку.
Оскільки малина у мене своя, я її не мила. Якщо ви не впевнені, де і як вона зібрана, помийте.

Банки та кришки обов'язково миємо та стерилізуємо.
В банки накладаємо порізані яблука, додаємо малину.
Банка має бути заповнена на одну третину.

Яблука з малиною заливаємо окропом, накриваємо кришками та залишаємо на 20 хвилин, щоб вони добре прогрілися.

Зливаємо з банок воду у каструлю та ставимо на вогонь.
Коли вода почне кипіти додаємо цукор, добре перемішуємо та варимо одну-дві хвилини.

Гарячий сироп наливаємо у банки, накриваємо кришками та закручуємо.

Банки з Яблучно-малиновим компотом перевертаємо, накриваємо ковдрою чи махровим рушником та лишаємо до повного охолодження.

Ось такий дуже апетитний, з яскравим кольором вийшов Яблучно-малиновий компот на зиму.

Ставимо компот на зберігання у погріб чи комору.
Ось так легко та швидко можна приготувати неймовірно смачний компот, який взимку буде нагадувати про літо.
Це неймовірно смачний компот, неодмінно приготуйте кілька банок, не пожалкуєте!

А це для гарного настрою! Яблука, малина, гладіолуси - ці неймовірні асоціації пов'язані з серпнем, який добігає кінця. У двері вже стукає осінь, а я неймовірно люблю осінь за її фарби, за її дари! Не дарма осінь часто називають багатою, щедрою, бо це правда! Як хочеться, щоб ця осінь стала для нас переможною, щоб ми як раніше раділи життю! Вірю, що так і буде, в один прекрасний ранок ми прокинемось і почуємо “УКРАЇНА ПЕРЕМОГЛА!”

Коментувати

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.