Яблука у листковому тісті

Опубліковано користувачем Irina

Дуже люблю швидку, але смачну випічку! А ви? Сьогодні пропоную спекти дуже смачне печиво - Яблука в листковому тесті. Якось давніше я вже пекла схоже Печиво з листкового тіста та ананасів, яке також неймовірно смачне. А ось рецепт Яблук у листковому тісті я побачила на блозі у чудової господині Юльєтти та не змогла пройти повз, тим більше, що днем ​​раніше син із невісткою привезли зі свого саду величезний кульок яблук. А оскільки у мене завжди в морозилці приховане заморожене листкове тісто, печиво було готове на раз-два. Для цього рецепту найкраще підходять яблука солодких сортів. Зверху печиво я посипала лише цукром, але можна додати корицю. Серединки печива я заповнила Варенням з терену, яке не тільки його прикрасило, а й додало приємну, трохи терпку нотку. Здавалося б такий простий рецепт, при цьому виходить надзвичайно смачно! Дуже дякую Юльєтті за хорошу ідею!

Для приготування яблук у листковому тісті нам знадобиться:

  • 3 великі яблука
  • 500 гр. замороженого листкового тіста
  • 1 жовток
  • Цукор для посипання
  • Декілька ложок густого джему (у мене з терену) для прикраси

Ось такі інгредієнти нам знадобляться для приготування смачного листкового печива з яблуками.

З яблук виймаємо серединку.
У мене для цих цілей є ось такий спеціальний пристрій.
Якщо такого пристрою немає, нічого страшного, яблука наріжте кільцями, а потім з кожного кільця виріжте серединку.

Яблука нарізаємо кружальцями, шириною приблизно 7-8 мм.

Тісту даємо трохи розморозитись та за допомогою лінійки і гострого ножа нарізаємо однакові смужки.

Смужки тіста нарізані й можна приступати до формування гарного печива, що нагадує квіти.

Кожен кружечок яблука обмотуємо смужками тіста, трохи розтягуючи його.
Обмотуємо так, щоб між смужками залишалося місце.
Деко вистилаємо пергаментним папером та викладаємо кільця яблук у тісті.

Змащуємо жовтком та посипаємо цукром.
За бажання можна посипати корицею.

Випікаємо яблука в листковому тісті при температурі 210 градусів приблизно 20-25 хвилин.

Коли Яблука в листковому тісті охолонуть, заповнюємо серединки джемом.

Ось таке дуже симпатичне та неймовірно смачне виходить печиво.

Моєму головному дегустатору - чоловікові, таке печиво з хрумким, добре пропеченим тістом та ніжним яблуком, дуже сподобалося.

З чашкою ароматного чаю навіть не помітили, як печиво скінчилося!
Обов'язково і ви спробуйте приготувати такі ласощі!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 18 листопада 2021 - 15:50 користувачем Жанна

О, яка красотіща, а ще напевно вкуснотіща !!!!!!!

Опубліковано 18 листопада 2021 - 22:27 користувачем Irina

Жанночка, ти вмієш прокоментувати так, що аж хочеться бігти на кухню та щось готувати!

Опубліковано 16 листопада 2021 - 22:11 користувачем AllaSkirka

Смакота❤️❤️❤️Обов"язково приготую такі яблучка в тісті найближчим часом!

Опубліковано 17 листопада 2021 - 08:54 користувачем Irina

Аллочка, приготуй, не пожалкуєшь, це дуже швидко та дуже смачно! Не забудь прислати фоточку!

Опубліковано 11 листопада 2021 - 23:16 користувачем Vika

Які гарнесекнькі. А скільки часу потрібно для приготування таких тістечок?

Опубліковано 12 листопада 2021 - 09:36 користувачем Irina

Vika, дуже дякую! Такі тістечка готуються швидко, особливо, якщо Сашуля тобі допоможе, головне підготувати яблука та тісто нарізати смужками, а випікати всього 20 хвилин. Вони швидко готуються і ще швидше з"їдаються) Я готувала з ваших червоних яблук, вони солодкі, тому вийшло дуже смачно! В мене на сайті ще є такий самий рецепт, але з консервованими ананасами, також дуже-дуже смачно!

Коментувати

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.