Як швидко почистити гранат?

Опубліковано користувачем Irina

Гранат має багато цілющих властивостей, тому його обов'язково треба споживати. Сік плодів граната містить багато різних вітамінів, мінералів та мікроелементів, необхідних для нормального функціонування організму. Зокрема, в гранаті є вітаміни В6, В12, С, Н, Р, E, А, мін містить клітковину, мінеральні речовини та мікроелементи, такі як, фосфор, кальцій, марганець, йод, магній, залізо, калій, натрій. Зерна граната містять фруктові кислоти, які корисні для травлення, вони поліпшують апетит та перистальтику, підтримують оптимальні умови для життєдіяльності корисної мікрофлори кишківника. Гранат можна їсти свіжим. Зерна слугують смачною та корисною добавкою до різних страв з м'яса та птиці, салатів, гарнірів, йогуртів. Він є чудовим доповненням до десертів. Так, гранат дійсно є корисним фруктом. Однак, більшість людей вважає гранат екзотичним фруктом. Його досить важко очистити від шкірки, а діставати крихітне насіння заняття виснажливе, трудомістке, тому вимагає терпіння. З цієї причини багатьом рідко хочеться діставатися до його соковитих зерен. Саме тому я хочу поділитися досвідом, як швидко, легко, правильно почистити гранат.

Невеличка порада як вибрати гарний гранат?
Стиглий гранат має бути достатньо щільним та масивним, яскраво червоного кольору. Шкірка його має бути неушкодженою, на ній не має бути бурих плям. Не беруться до уваги лише невеличкі механічні потертості, які ніяк не впливають на якість зерен, які знаходяться всередині плоду. Якщо ви не плануєте їсти гранат одразу, його краще зберігати в нижньому відсіку холодильника, саме там він буде добре зберігатися.

Давайте без зусиль та труднощів, лише за лічені хвилини почистимо гранат!
Для цього нам знадобиться звичайний кухонний гострий ніж.

Перш за все нам необхідно відрізати верхню частину плоду поряд з хвостиком.
Для цього гострим ножем неглибоко зрізаємо шкірку гранату по колу, так, аби не зачепити ножем зернятка.

Обережно відокремлюємо кришечку, щоб не пошкодити зернята.

Знаходимо всередині гранату білі розділові плівки-перегородки та робимо ножем неглибокі надрізи донизу.

Невеличкими рухами роз'єднуємо гранат в місцях надрізів.

Виймаємо білу серединку.

Розламуємо гранат на частини в місцях розрізу.

Ось так можна швидко почистити гранат.

Тепер лишилося тільки обібрати всі зернятка.
Це дуже простий та доступний спосіб швидко та легко почистити гранат та насолодитися його смаком.

СМАЧНОГО!

Коментувати