Закусочний пиріг з печерицями виходить настільки смачним, що його хочеться готувати знову і знову. Для його приготування потрібні самі звичайні продукти, які знайдуться у будь-якої господині. За рахунок того, що в начинці використовується сметана, вона виходить неймовірно соковитою, а в поєднанні з тонким, хрустким тістом, просто смакота. Такий пиріг можна приготувати на вечерю, не менш ефектно він буде виглядати на святковому столі. Такою стравою ви точно здивуєте своїх близьких або гостей. Отже, хто любить смачні, але прості у приготуванні пироги, приєднуйтесь!
Для приготування закусочного пирога з печерицями нам знадобиться:
Для тіста:
- 300 гр. борошна
- 100 гр. вершкового масла
- 1/3 ч.л. солі
- 1/3 ч.л. розпушувача
- 150 гр. сметани (у мене 20%)
Для начинки:
- 600 гр. печериць
- 2 цибулини
- 3 яйця
- 150 гр. сметани (у мене 20%)
- Сіль, чорний мелений перець за смаком
- 200 гр. сиру (у мене моцарелла)
- 3 ст.л. рослинної олії
Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування тіста.
А з таких продуктів ми приготуємо дуже смачну грибну начинку.
Спочатку приготуємо тісто.
У миску висипаємо все борошно.
На великій тертці натираємо вершкове масло, яке тільки що з морозильної камери.
Руками перетираємо борошно з вершковим маслом, щоб вийшла крихта.
Додаємо сіль та розпушувач, перемішуємо.
Додаємо сметану будь якої жирності (у мене 20%).
Спочатку все добре перемішуємо ложкою.
Викладаємо тісто на стіл та швидко замішуємо тісто.
Якщо тісто вийшло занадто тугим, додаємо ще трохи сметани.
Збираємо тісто в кулю.
Загортаємо тісто в харчову плівку, трохи його розплющуємо та відправляємо в холодильник на 30-60 хвилин.
Тим часом приготуємо смачну грибну начинку.
Цибулини нарізаємо кубиком.
У сковорідку наливаємо 3-4 столові ложки рослинної олії і смажимо цибулю до прозорості.
Печериці нарізаємо невеликими шматочками.
Додаємо печериці до цибулі та смажимо, поки гриби не зменшаться в об"ємі.
Тим часом на великій тертці натираємо сир (у мене моцарелла).
Підсмажені гриби з цибулею викладаємо в мисочку та залишаємо, щоб вони трохи охололи.
Додаємо 3 яйця.
Сюди ж додаємо сметану, потертий сир, сіль, чорний мелений перець за смаком.
Залишаємо трохи потертого сиру, який нам стане в нагоді трішечки пізніше.
Ретельно все перемішуємо.
Наша начинка повністю готова.
Виймаємо тісто з холодильника, силіконовий килимок або дошку присипаємо борошном та розкачуємо з розрахунком, щоб вийшли бортики.
Переносимо тісто в форму, в якій буде випікатися пиріг (у мене кругла скляна форма, діаметр 24 см),
Форму обов'язково змащуємо рослинним маслом.
Викладаємо начинку та рівномірно розподіляємо.
Робимо з тіста окантовку, так пиріг буде виглядатиме дуже красиво і ефектно.
Посипаємо пиріг потертим сиром, що залишився.
Окантовку з тіста я змастила молоком і посипала насінням кунжуту.
Ставимо пиріг в заздалегідь розігріту духовку та випікаємо при температурі 180 градусів, приблизно 35-40 хвилин.
Коли пиріг трохи охолоне, перекладаємо його на тарілку та нарізаємо.
Ось такий дуже апетитний пиріг у мене вийшов.
Тісто вийшло тонке, хрустке, добре пропечене, а грибна начинка неймовірно соковита та ароматна.
Впевнена, що від шматочка такого пирога мало хто відмовиться.
Обов'язково приготуйте таку смакоту та не забудьте поділитися враженнями, залишивши свої коментарі.
СМАЧНОГО!
Коментарі
Ноелія, вітаю вас! Дуже приємно, що вам сподобався цей рецепт, шкода що фото свого пиріжка не прислали, я би його опублікувала! Ноелія, дуже дякую за приємний коментар, заходьте ще в гості, у мене всі рецепти приготовані особисто мною, тому добре перевірені! До зустрічі!
Привіт! Дуже вдячна за такий хороший рецепт! Ніби просто, а тааак смачно!!
Дякую!