Заливний пиріг з грибами

Опубліковано користувачем Irina

Заливний пиріг з грибами - рецептом якого я хочу поділитися, стане паличкою-виручалочкою, коли хочеться швидкої, не складної, але водночас смачної несолодкої випічки. Такий пиріг готується на раз-два, для нього будуть потрібні звичайні продукти, які є на кожній кухні, за винятком печериць, які продаються в кожному супермаркеті. Моїй сім'ї дуже сподобався цей чудовий пиріг з грибами, тому готую його кілька разів поспіль. Обов'язково і ви спробуйте, певна, не пошкодуєте!

Для приготування заливного пирога з грибами нам знадобиться:

Для тіста:

  • 300 гр. сметани (кефіру або йогурту)
  • 200 гр. борошна
  • 3 яйця
  • 2 ст. олії
  • 1 ч.л. розпушувача
  • ½ ч.л. солі

Для начинки:

  • 300 гр. печериць
  • 1 цибулина
  • Сіль, чорний мелений перець до смаку
  • Рослинна олія для смаження
  • Кунжут для посипання

Ось такі продукти нам знадобляться для приготування дуже смачного Заливного пирога з грибами.

Спочатку приготуємо начинку для пирога.
Цибулину чистимо та нарізаємо дрібним кубиком.
Печериці нарізаємо тонкими пластинками.

Цибулю з печерицями смажимо на олії, постійно помішуючи.

Солимо, перчимо до смаку та смажимо, поки не випарується вся рідина.
Наша начинка готова, перекладаємо її до миски та залишаємо остигати.

Тим часом приготуємо тісто для Заливного пирога з грибами.
У миску розбиваємо яйця, додаємо сіль.

Добре збиваємо за допомогою вінчика.
Додаємо сметану. Для цього рецепту можна використовувати не лише сметану, відмінно підійде кефір або грецький йогурт.
Я використала 15% сметану.

Добре розмішуємо та додаємо олію.

Тепер додаємо просіяне борошно.

Ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.
По консистенції тісто має вийти як густа сметана.

Тісто та начинка готові, можна приступати до приготування Заливного пирога з грибами.
Форму для випічки змащуємо олією та присипаємо борошном.

У форму виливаємо половину тіста.

Рівномірно по всій поверхні тіста розподіляємо грибну начинку.

Виливаємо другу половину тіста, щоби воно повністю покрило гриби.

Посипаємо пиріг кунжутом.

Випікаємо пиріг при температурі 180 градусів приблизно 35 хвилин.

Даємо пирогу трохи охолонути та ще теплим подаємо до столу.

Заливний пиріг з грибами вийшов неймовірно смачним.
Він чудово підходить до перших страв або як самостійна страва.
Обов'язково приготуйте такий пиріг, не пошкодуєте!

А це для гарного настрою! Природа прокидається, дерева починають цвісти і така краса просто заворожує! Не можу налюбуватися цією красою та ділюся нею з вами, любі мої читачі!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 22 травня 2022 - 00:09 користувачем Виталий

интересный рецептик, нужно попробовать)

Опубліковано 22 травня 2022 - 09:23 користувачем Irina

Виталий, это очень вкусный пирог, поэтому советую приготовить) Удачи!

Коментувати