Запечена айва

Опубліковано користувачем Irina

Друзі! Сьогодні пропоную рецепт дуже не звичного, смачного, ароматного, а головне, корисного десерту - Запечену айву. Айва, сезон котрої саме зараз, багата на корисні речовини, такі як фруктоза, залізо, кальцій, вітаміни різних груп. З неї можна приготувати багато різних страв, додавати у випічку, зварити смачне варення тощо. Щоб приготувати цей десерт знадобиться мінімум продуктів. В ідеалі підійде коричневий цукор, але якщо такого під рукою немає, нічого страшного, можна використати звичайний білий. Айву краще брати стиглу та більшого розміру. За цим рецептом Запечена айва виходить в міру солодка, а волоські горіхи дуже доповнюють смак. А щоб було ще смачніше дуже рекомендую до Запеченої айви кульку морозива.

Для приготування Запеченої айви нам знадобиться:

  • 3 шт айви
  • 100 гр цукру (бажано коричневого)
  • 1 лимон
  • 100 гр вершкового масла
  • 50 гр волоських горіхів

Ось з таких продуктів ми приготуємо надзвичайно смачну Запечену айву.

Айву добре миємо, розрізати навпіл.

Видаляємо з айви серцевину з насінням.
Це дуже зручно робити за допомогою ось такого ножа для чищення овочів.

Айва підготовлена, можна готувати далі.

Форму, в якій запікатимемо айву, змащуємо вершковим маслом та присипати цукром, щоб вийшла карамель, коли при запіканні айва даватиме сік.

Вкладаємо айву у форму зрізами нагору. У кожну половинку викладаємо по одній чайній ложці вершкового масла.

Присипаємо цукром усю айву.

Збризкуємо соком лимона.
На дно форми додаємо зовсім трохи води (менше половини склянки).

Закриваємо форму з айвою фольгою та випікаємо у розігрітій духовці до 180 градусів протягом 20 хвилин, щоб айва добре протомилася.

Тим часом подрібнюємо волоські горіхи.

Через 20 хвилин виймаємо Запечену айву з духовки, знімаємо фольгу та поливаємо її соком.

Запікаємо ще 20 хвилин без фольги до золотистого кольору, щоб айва закарамелізувалася.

Запечену айву зверху посипаємо подрібненими горіхами, поливаємо карамеллю, що утворилася.

Ось така краса у мене вийшла.

Запечену айву можна їсти й зі збитими вершками чи з морозивом — це неймовірно смачно!

А ще така страва не тільки смачна та апетитна, вона ще й дуже корисна.
Неодмінно приготуйте такий десерт, не пожалкуєте, бо це насправді смачно!

А це для гарного настрою! Ось такий неймовірний букет яскраво жовтих хризантем мені нарвала сусідка, яка їх вирощує. Я просто обожнюю осінні квіти, котрі тішать не тільки своєю неповторною красою, а й довговічністю, бо якщо вчасно міняти цим квітам воду, вони не будуть в'янути довгий час. Дуже люблю ці квіти!!!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 07 листопада 2022 - 20:33 користувачем Vika

А я не здогадалась запекти айву, яблучко не раз запікала, а от айву ніколи, мабуть, смачно!!!

Опубліковано 07 листопада 2022 - 21:51 користувачем Irina

Vika, я також вперше запікала айву, мені дуже сподобався смак, особливо, якщо з морозивом) варто спробувати!

Коментувати