Запечений болгарський перець в маринаді

Опубліковано користувачем Irina

Ця закуска настільки смачна, що її багато не буває. Саме зараз сезон болгарського перцю, тому обов'язково спробуйте приготувати цю закуску. Для її приготування потрібно великий м'ясистий перець, причому колір перцю значення не має, але мені більше до вподоби перець червоного кольору. Приготувати цю страву абсолютно не складно, аде повірте, виходить неймовірно смачна закуска, яку гідно оцінять ваші рідні. Отже, давайте приступимо!

Для приготування запеченого болгарського перцю в маринаді нам знадобиться:

  • 1кг червоного м'ясистого болгарського перцю (у мене 5 великих перців)

Для маринаду:

  • Половина головки часнику
  • 1 ст.л. оцту (у мене 9%)
  • 2 ст.л. олії
  • 5-7 горошин перцю
  • 1/3 ч.л. цукру
  • ½ ч.л. солі

Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування дуже смачної закуски з перцю.

Перець ретельно миємо в проточній воді і обсушуємо, він повинен бути повністю сухим.
Викладаємо перець на деко, застелене фольгою.
Ставимо запікатися в духовку при температурі 200 градусів приблизно на 40 хвилин.
За цей час перець необхідно кілька разів перевернути.

Тим часом почистимо часник.

Наші перці стали м'якими і рум'яними, вони відмінно запеклися.
У мене на це пішло приблизно 50 хвилин.

Запечений перець складаємо в каструлю або в пакет.

Накриваємо кришкою і залишаємо на 15-20 хвилин.

Тим часом половину часнику нарізаємо тонкими пластинками, решту пропускаємо через прес.

Очищаємо перець від шкірки (після запікання вона дуже легко знімається).
Сік, який буде витікати з перцю зливаємо в окрему мисочку, на його основі будемо готувати маринад.

Ось так виглядають очищені від шкірки перці.

До соку з перців додаємо сіль, цукор, оцет, олію і часник.
Дуже ретельно перемішуємо до повного розчинення солі та цукру.

Підготовлений перець викладаємо одним шаром в окремий посуд і рясно поливаємо маринадом.

Зверху викладаємо другий шар перцю і знову поливаємо маринадом, він повинен повністю покривати перець.
Накриваємо кришкою або харчовою плівкою і залишаємо маринуватися 5-6 годин, а краще на ніч.

Ось такий дуже апетитний, неймовірно смачний болгарський перець в маринаді у мене вийшов.

Це чудова закуска, тому неодмінно приготуйте, дуже рекомендую!

А це для гарного настрою! Ніжна, така красива троянда! Цю фотографію, яка більше нагадує листівку мені прислала Вікторія, яка дуже любить фотографувати квіти. А ще вона любить їх вирощувати! Дуже красиво!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 26 грудня 2022 - 00:38 користувачем Сергій

Чудовий рецепт. Страва з насиченим смаком, який прикрашає часник. Дякую.

Опубліковано 27 грудня 2022 - 00:20 користувачем Irina

Сергій, на здоров"я, приємно, що вам подобається рецепт)

Опубліковано 17 вересня 2022 - 22:22 користувачем Ira

duzhe smachna zakuska)

Опубліковано 18 вересня 2022 - 16:06 користувачем Irina

Ira, дуже дякую! мені приємно, що страва сподобалася!

Опубліковано 27 вересня 2020 - 12:58 користувачем Віка

Який цікавий рецепт, виглядає дуже апетитно! Треба спробувати!

Опубліковано 27 вересня 2020 - 15:48 користувачем Irina

Вікуся, обов"язково спробуй, це така смачна закуска! тільки обов"язково бери великий та м"ясистий перець! успіхів!!!

Коментувати